› 
 › 
Pudra.com 14.05.2014

Dünyayı değiştirebilir: “Yemek Devrimi Günü”

Jamie Oliver’ın fikir önderliğini yaptığı “Yemek Devrimi Günü” iyi yemekle ilgili farkındalık yaratmak ve yemek yapma tutkusunu çocuklara aşılamak için bu yıl 16 Mayıs’ta kutlanıyor.

Genç bir adam dünyayı değiştirebilir mi? Bizce evet. Ünlü İngiliz şef Jamie Oliver, İngiltere'de çok şeyi değiştirdi. Oliver'in şimdiki amacı dünyayı değiştirmek: “Tüm çocuklar yemeğin nereden geldiğini, nasıl pişirildiğini ve vücutlarını nasıl etkilediğini anlamalı. Yemek Devrimi Günü çocukları yemek konusunda heyecanlandırmak, bilgilendirmek ve uzun, sağlıklı bir yaşama hazırlamayı hedefliyor” diyor Jamie Oliver yeni projesini anlatırken.

Dünyayı değiştirebilir: “Yemek Devrimi Günü”

'Food Revolution Day' - Yemek Devrimi Günü, yemek pişirme becerilerini canlı tutmak için düzenlenen global bir eylem. İyi gıda pişirmenin önemini vurgularken, bunun sağlığımızı ve mutluluğumuzu nasıl etkilediği konusunda bir bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Herkesin gıdalar hakkında bilgili olması gerektiğine ve bunun başta çocukların yemeği anlamasıyla ve onların yemek pişirmeye özendirilerek ömür boyu sürecek bir yemek tutkusu oluşturulması gerektiğini inanılıyor.

Bugün 74 ülkede ve Türkiye’de kutlanan kampanyada, çocukların yemek yapmayı öğrenmesi en temel hedeflerden biri. Bu yıl Türkiye’de Jamie’s Italian ve MSA Mutfak Sanatları Akademisi, 16 Mayıs’ta çeşitli etkinliklerle Jamie Oliver’ın Yemek Devrimi Günü’ne öncülük ediyor. Bu özel güne bir çok şekilde katılmak mümkün, kendi aktivitenizi düzenleyebilir veya MSA ve Jamie's Italian Türkiye tarafından düzenlenen İyi Yemek Semineri'ne katılabilirsiniz.

Türkiye'de ayrıca, 16 Mayıs’a kadar, #FRD2014 ve #jamiesitaliantr hastag'i ile herkesin katılımına açık olan Instagram fotoğraf yarışması da gerçekleştirilecek. En beğenilen 5 fotoğrafın sürpriz hediyeler kazanacağı yarışmaya “Yemek Devrimi Günü” fikrini yansıtacak şekilde, malzemeler, yemek pişiren çocuklar veya yemeği paylaşan arkadaşlar gibi fotoğraflarla katılmak mümkün.

16 Mayıs Yemek Devrimi Günü’nde Türkiye saati ile 16:00’da Jamie Oliver’ın sunacağı yemek dersi internetten izlenebilir. Bu heyecan verici sınıfla ilgili bilgi için www.FoodRevolutionDay.com websitesini inceleyebilirsiniz.

Neden Gıda Devrimi Günü?
• Dünyada 43 milyondan fazla çocuk normalin altında kiloda veya obez. Böyle devam ederse 2020’de bu rakam 60 milyona çıkacak.
• Diyet ve hareketsizlik nedeniyle ebeveynlerinden daha kısa yaşama sahip bir nesil oluştu.
• Giderek daha az insan yemek pişiriyor, besleyici gıdalar yapıyor.
• Dünyanın en ölümcül hastalıkları arasında diyetle bağlantılı hastalıklar sayılıyor.
• Tip 2 diabet yetişkin hastalığı olarak bilinirken bugün 8 yaş altında bile görülebiliyor.
• 8 yaşından önce yemek yapmayı öğrenen çocukların gelecekte yaklaşık haftada 5 kez yemek yaptığı biliniyor.

Jamie Oliver’ın Gıda Devrimi Günü’ne Nasıl Katılabilirsiniz?
www.FoodRevolutionDay.com adresine kayıt olarak, okulunuzda, işyerinizde veya evde bir aktivite planlayabilirsiniz.
• Çocuklarınızla yemek yapabilirsiniz. İnternet sitesindeki tariflerden de ilham alabilirsiniz.
• Aileniz, arkadaşlarınızla bilgilerinizi paylaşabilir, yeni tarifler öğrenip birlikte yemek yapabilir, gerçek yemeği kutlayabilirsiniz.
www.FoodRevolutionDay.com adresinde 16 Mayıs 2014 günü Türkiye saatiyle 16:00’da Jamie Oliver’ın özel yemek dersini izleyebilir, birlikte pişirebilirsiniz.
• Food Revolution Day bannerlarını internet sitenizde, blogunuzda, facebook sayfanızda kullanabilirsiniz.
• #FRD2014 hashtag’i ile kampanyayla ilgili fotoğraf, video, tarif ve planlarınızı paylaşabilirsiniz.
• Kampanyayı çevrenize anlatabilir, sosyal medya ağlarınızla, adres listelerinizle paylaşabilirsiniz.
• Gönüllü olup çevrenizde bir değişikliğe önderlik edebilirsiniz.
• Kampanya için hazırlanan malzemeleri kullanabilirsiniz. www.FoodRevolutionDay.com/freestuff


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER