› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.11.2011

El yapımı kurabiye ve pastalar Fungi'de!

Özel tatlar arayanlar Gayrettepe'deki Fungi'ye mutlaka gitmeli. Her şeyin günlük yapıldığı bu lezzetli pastane kurabiyeleri ve nefis poğaçaları ile Pudra.com ekibinin her hafta uğradığı bir mekan.

Bir fincan kahve veya çay eşliğinde ağzınızda dağılan taptaze, fırından yeni çıkmış kurabiyelerin düşüncesi bile pek çoğumuzu mutlu etmeye yeter. Gayrettepe’nin arka sokaklarına yolunuz düştüğünde burnunuza mis gibi kurabiye ve pasta kokuları çalınırsa anlayın ki küçük ama sevimli bir kurabiye dükkânına çok yakınsınız. Uzun yıllar otellerde ve kafelerde pasta şefliği yapmış Behiye Çalışkan’ın el emeği göz nuru Fungi lezzetli kurabiye ve pasta çeşitleri ile dikkat çekiyor.

El yapımı kurabiye ve pastalar Fungi'de!


Turuncu ve beyaz tonların ağırlıkta olduğu bu sevimli dükkânda Behiye Hanım kurabiyeleri günlük hazırlıyor. İncirli, kayısılı, limonlu, vişneli, fındıklı, bademli ve tahıllı kurabiyelerin hepsi taze malzemelerle yapılıyor. Eski Mısır'da maya, İtalyanca'da ise mantar anlamına gelen Fungi’de sabah saatlerinde çıkan otlu ve zeytinli poğaçalar kapış kapış gidiyor ve çok geçmeden tükeniyor.

Belçika çikolatalı brownie, elmalı pay, mini tuzlu kurabiyeler ve peynirli sandviçler en sevilen ürünlerden. İç kısımda iki sevimli beyaz masa, kapının önünde tente altı bir masa barındıran dükkândan bir fincan filtre kahve veya espresso alıp leziz ürünlerle keyif yapabilirsiniz.


Pastaları ve lezzetleriyle ün yapmış cheesecake’leri ise şirket toplantıları, doğum günü ve kutlamalar gibi özel organizasyonlar için hazırlayan Behiye Hanım altı yaşındaki kızına yedirmeyeceği hiçbir malzemeyi ürünlerinde kullanmadığını, tazelik ve doğallıktan ödün vermediğini söylüyor.



Fungi Pazar hariç her gün sabah 06.00’dan akşam 19.00’a kadar açık.

Poğaçaların tanesi 1.25 TL, kurabiyelerin kilogramı 30 TL, 10-12 kişilik cheesecake’ler ise 40 TL.

Adres: Fahri gizden Sok. No: 19/B Gayrettepe
Tel: 0212 347 53 08


www.fungifungi.com


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER