› 
 › 
15.01.2016

Yılın en iyi özgün lezzeti: Alishiro Ada Ekmeği

Bir efsane olan ve TimeOut Yeme İçme Ödülleri'nde En İyi Özgün Lezzet seçilen Alishiro Ada Ekmeği'ne sadece Pudra Shop'tan sipariş verilebiliyor.

Bozcaada'da doğal, kulaktan kulağa yayılarak tüm Türkiye'den lezzet peşinde koşanların sofralarına giren Alishiro Ada Ekmeği yılın en özgün lezzeti seçildi. 15. TimeOut Yeme İçme Ödülleri'nde En İyi Özgün Lezzet kategorisinde birinci olan Alishiro Ada Ekmeği'nin hikayesi çok etkileyici.

Yılın en iyi özgün lezzeti: Alishiro Ada Ekmeği

Nefis Alishiro ekmeklerini yapan Ali Kader Erol, biz kadınların çok sevdiği bir isim. Çünkü O'nun ekmeğini önce kadınlar keşfetti, O'nun ruhunu anladı. "Gerçek ekmek istiyorum" diyen kadınlar, ekşi mayanın, atalık tohumların, taş değirmenlerde çekilen unun ne demek olduğunu biliyordu. Alishiro ekmeklerinin tadına bakanlar bu eşsiz lezzetin büyüsüne kapıldılar.  

ekmekci-ali-kader-erol-dogal-mayali-ada-ekmegi-alishiro.jpg

Ali Kader Erol'un hikayesi gerçek. İçinde ruh var, deneyim var, inanç var. Ali, kendi hikayesini şöyle anlatıyor: "2008'den beri içinde hiç rafine/beyaz un olmayan ekmeğin yaygınlaşması için çalışıyorum. Yaptığım ekmekler gerçek; acı çekerek, soğukta çalışarak, Bozcaada'nın kışında, fırtınasında feribota ekmek kolilerini yetiştirmeye çalışarak geçti yıllar. 40 bin küsur km bisikletle pedal çevirip "ben ne yapmalıyım, nasıl faydalı bir iş yapabilirim?" sorusunu sorarak dağ bayır, köy kasaba gezerek buldum bu ekmeği..." İşte bu gerçek hikaye onu rakipsiz yapıyor.

Ve iyi, adil, temiz gıdanın peşinde olanlar için bir de sürprizi var Alishiro'nun. Yakında gerçek hikayesi olan başka üreticileri de bizimle buluşturacak. Türkiye'nin dört bir yanından ürünler Alishiro markası ile yine Pudra Shop'ta satışta olacak. Muş'tan yerli üretim yeşil mercimek, Nevşehir'den koçbaşı nohut, Kastamonu'dan Siyez bulguru gibi yerel tatlar lezzet severlerin sofralarına gelecek.

Alishiro'nun ekmeklerinden sipariş vermek için link'i takip edebilirsiniz. 
shop.pudra.com

Fotoğraflar: Mehmet Ateş @matesphotograpy
en-iyi-eksi-maya-ekmek-alishiro-ada-ekmegi-dogal-lezzet


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER