› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.05.2015

Hakime Hanım Çiftliği'nden sağlıklı ürünler

Yarım asırlık geçmişiyle, Ege’nin verimli arazilerinde toprak anaya gönül vermiş bir ailenin üç kuşaktır yaşattığı Hakime Hanım Çiftliği, iyi zeytinyağları ve sağlıklı bakım ürünleri ile doğallığı sevenlerle buluşuyor.

Ailenin üçüncü kuşak üyesi Emine Yücekök’ün önderliğinde marka haline gelen Hakime Hanım Çiftliği, 240 dönüm topraklarda yaşları 3-300 yıl arası değişen zeytinlerin mucizevi iksirini zeytinyağına ve kişisel bakım ürünlerine dönüştürdü.

Hakime Hanım Çiftliği'nden sağlıklı ürünler

Üretimi yapılan mahsullerde doğal tarıma dikkat edilen, ata tohum ve fidelerinin kullanıldığı çiftlikte yetişen zeytinlerden elde edilen sofralık zeytinyağı doğallık ve güzellik için hayat buluyor. 750 ml zeytinyağı koyu renk şişelerde, 2 ile 5 litrelik ürünler teneke ambalajlarda meraklılarına sunuluyor.
Hakime Hanım Çiftliği kişisel bakım ürünleri, mucizevi zeytinyağlı formülü ile doğallıktan yana olanların hayatında iz bırakıyor.

Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen zeytinyağından kalıp sabunlar, sıvı sabunlar, vücut kremleri, şampuanlar, duş jelleri üretiliyor. Hakime Hanım Çiftliği’nin doğal formülü sayesinde saçları ve cildi yıpratmadan temizleyen ve hoş kokusuyla ferahlatan ürünlerde, doğal sertifikalı hammaddeler kullanılıyor. İçeriğindeki naturel sızma zeytinyağı saçların kolay taranmasını ve yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlarken, duş jeli ve sabunlar cildi kurutmadan temizliyor. Günlük bakım için özel olarak formüle edilen vücut losyonu ise vücudun ihtiyacı olan nem kaybını dengeleyerek cildi pürüzsüzleştiriyor.
hakime hanimin ciftligi zeytin agaci
Ürün gamına en son eklenen farklı kokulardaki mumlar ise soya yağından elde ediliyor. Ayrıca mevsiminde mandalina, enginar ve kekik de doğal ve sağlıklı beslenmeyi seven herkes için çiftliğin internet sitesinden satışa sunuluyor. Emine Yücekök zeytinyağıyla ilgili merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

İyi bir zeytinyağı nasıl üretilir?
İyi bir zeytinyağı elde etmek birkaç aşamadan geçer. Öncelikle iyi bir çiftçi olmak gerekir. Ağacı tanımak, araziyi bilmek ve iklim koşullarına göre hareket edebilmek gerekir. Sonrasında toplama yani hasat çok önemlidir. Ağaca ve meyveye minimum zararı verebilmek için işi bilen bir ekiple, hızlı bir şekilde toplanmalıdır. Meyve toprağa düşmesin diye serilen temiz yaygılar ile kasalara aktarılan mahsul en kısa zamanda sıkıma gönderilmelidir.
En makbul sıkım soğuk sıkımdır ki, zeytinin antioksidan özelliğini yağa katan polifenoller ve biyofenoller, bu yöntemle korunur. Daha sonra krom tanklarda dinlenmesi gerekir ve dinlenen yağ ambalajlanır. Bundan sonrasında da ambalajda bekletilen yağ, yine iyi bir ortamda saklanmalıdır. Bu sizin eviniz de olabilir, bir market deposu da... Öncelikle ambalaj (şişe veya teneke) ışık görmemeli, ısıya maruz kalmamalıdır.

Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Satın alırken ve evde kullanırken koyu renk cam tercih etmenizi öneririm. Ayrıca rutubetten de kaçınmak gerekir. Nerede ve hangi koşullarda sıkıldığını bilmediğiniz, tatile giderken yol kenarında gördüğünüz yağları almanızı tavsiye etmem. Ürünün karışım yağ olması, güneş ve ısı gördüğü için veya stoklarda uzun süre beklediği için tüm nefasetini kaybetmiş olması ihtimalini unutmayın lütfen. Etiket okumaya da özen göstermeliyiz. Zeytinyağı gibi ürünlerde etiket üstünde ürünün işlendiği tesisin adına, kayıt numarasına, adres ve iletişim bilgilerine, üretim parti ve seri numarasına, son kullanma tarihine bakmalısınız.

İyi zeytinyağında hangi özellikler bulunmalı?
İyi bir zeytinyağı naturel sızma dediğimiz, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden 100 g’da en fazla 0,8 g olanıdır. Naturel sızma zeytinyağı direkt meyvenin yağıdır, yani zeytinin suyudur. Bir yağın, iyi bir sızma olması için sadece asiditesinin düşük olması yetmez. Meyvemsi kokmalı, zeytinin kokusunu mutlaka almalısınız. Bunun dışında o araziye özgü bitki örtüsünde yer alan bitkilerin (çimen, kekik gibi) kokusunu da alabilirsiniz. Bu durum, yağı içtiğinizde aldığınız tadı da etkiler ve genzi yakması, dil üstünde bir acılığının olması gerekir. Küf, rutubet, toprak gibi kokuları, sirkemsi, ekşi gibi tatları almamanız gerekir. Zira o kusurlu bir yağdır. Bazen sıkım aşaması iyi geçmesine rağmen, yanlış koşullarda bekleyen yağlarda da bu tarz kusurlar görülebilinir.

Zeytinyağının tadı neye göre değişir?
Zeytin ağacı her yıl farklı tatlar verebilir. O yılın iklim koşulları, toprağın durumu, hasat zamanı, sıkımda kullanılan makinalar ve hatta operatörlerinin marifeti bile mahsulün tadını değiştirir. Yani her yılın mahsulü tektir. Ve zeytinyağında lezzet açısından, tek bahçe çalışılması, başka bölgelerde sıkılan farklı tattaki ve farklı asitlerdeki yağların birbiri ile karıştırılmaması makbul olandır. Bizim deniz kenarındaki kekiklerin de dikili olduğu bölgedeki zeytinler ile mandalina ağaçlarımızın olduğu bölgedeki zeytinlerin sıkımını ayrı yapmamızın sebebi de budur. Çünkü nefaset olarak birbirinden farklı özelliklerde zeytinyağları elde ederiz.


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER