› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.03.2012

Türk Kahvesi tescilleniyor

Türk Kahvesi'nin dünyaya açılmasından sonra üretici firmalar patent başvurusunda bulundu. Artık Türk Kahvesi de bir marka oluyor.

Son aylarda farklı pek çok firma adı Türk Kahvesi olan çeşitli ürünler piyasaya verdi. Bu ürünler tabii ki Türk Kahvesi değildi. Gerçek kahve üreticileri bu son gelişmeleri de göz önüne alarak Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak Türk Kahvesi'nin bir marka olması için ilk adımı attılar.

Türk Kahvesi tescilleniyor

Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları Ahmet Efendi Kurukahveci ve Ortakları Komandit Şirketi, Türk Kahvesi'ne coğrafi işaret verilmesi için 4 Mart 2011 tarihinde Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı'na başvurdu. TPE'nin coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil talep ilanı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Kullanılacak kahvenin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin de belirtildiği ilanda, Türk kahvesinde katkı maddesinin ve aroma maddelerinin kullanılamayacağı ifade edildi. Kavurma, öğütme, paketleme, üretim ve pişirme metoduyla ilgili bilgilerin de yer aldığı ilanda, Türk Kahvesi'nin, köpük, kahve ve telveden oluştuğu, kendine özgü kokusu ve köpüğüyle diğer kahvelerden ayırt edilen kaynatılarak içilen kahve olduğu bildirildi.

Türk kahvesinin denetimi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek ilgili kamu kurumları tarafından yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana, 6 ay içinde itiraz edilmezse Türk Kahvesi coğrafi işaret alacak.


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER