› 
 › 
Pudra.com 22.05.2012

Türkiye’nin ilk Zinfandel şarabı: Kayra Vintage Zinfandel

Kayra’nın tüm birikimini ve tutkusunu yansıttığı özel koleksiyon serisi Kayra Vintage, serinin en nadide parçalarından birini Kayra Vintage Zinfandel ile sunuyor.

Kaliforniya’nın en çok bilinen üzümü olan Zinfandel’in ilk kez Anadolu topraklarında, Urla’da yetiştirilip Kayra tarafından şaraba dönüşmesiyle hayat bulan Kayra Vintage Zinfandel, 2010 rekoltesi ile çok sınırlı sayıda üretilmiş. Single vineyard (tek bağ) konseptiyle üretilip, 14 ay meşe fıçılarda dinlendirilmiş olan bu çok özel şarap, Kayra’nın Kaliforniyalı şarap yapım uzmanı Daniel O’Donnell’ın ince dokunuşlarıyla mükemmel bir dolgunluğa ulaşmış.

Türkiye’nin ilk Zinfandel şarabı: Kayra Vintage Zinfandel

2010 rekoltesi oldukça sınırlı bir sayıda, sadece 3 bin 400 şişe üretilen Kayra Vintage Zinfandel, 14 ay meşe fıçılarda dinlendirildi.

Kayra Vintage Zinfandel, keşfe değer zengin ve güçlü bir karaktere sahip. Kadehe dolduğu andan itibaren zengin orman meyvelerini hissettiren bu şarap; taze böğürtlen, ravent, yabanmersini ve olgun çilek aromaları sıcak böğürtlen turtası ile devam edip, yayılıyor. Ardından beyaz biber, dövülmüş karabiber, kakule, bitter çikolata, anason gibi baharat notaları kendini gösteriyor. Dolgun tanenleri ile damaktaki yoğun ve gövdeli yapı canlı asidite ile dengeleniyor. Kayra Vintage Zinfandel, özellikle barbekü eşliğinde eşsiz bir deneyim sunuyor.


Etiket: sarap, kayra, zinfandel
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER