› 
 › 
Pudra.com 14.12.2012

Ünlü sömeliyeler en iyi Türk şaraplarını seçti

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen "1.Master Sommeliers Tasting Istanbul" etkinliğinde Türk şaraplarının en iyileri seçildi. Dünyaca ünlü master someliyelerin seçtiği en iyi şaraplar listesinde daha çok kırmızılar yer alıyor.

Amerika, İngiltere ve Almanya’nın Master Sommeliers ünvanlı ünlü sömeliyeleri, Türk şaraplarının en iyilerini belirledi. Veritas ve İncirli Şaraphane’nin birlikte düzenlediği 1.Master Sommeliers Istanbul’a kırmızı şaraplar damgasını vurdu.

Ünlü sömeliyeler en iyi Türk şaraplarını seçti

Türk şaraplarının dünya haritasında yer almasına katkı sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar ve bugüne kadar yaptığı dört Master of Wine Weekend İstanbul organizasyonuyla bilinen Veritas ve İncirli Şaraphane’nin birlikte düzenlediği 1.Master Sommeliers Istanbul'un sonuçları şarapseverlere rehberlik edecek...

ABD'nin en tanınan Master Sommeliers'lerinden Darius Allyn ve Tim Gaiser, Court of Master Sommeliers Worldwide'in kurucu üyelerinden ve Chief Executive Officer'ı Brian K. Julyan, Avrupa kıtasının en önde gelen sömeliyelerinden biri kabul edilen Frank Kämmer, Wine and Spiris Magazine tarafından ABD'de 2009 yılının en iyi sömeliyesi seçilen Laura Maniec ve New York International Culinary Center'da şarap alanında öğretim üyesi olan Kathy Morgan’ın katıldığı "Master Sommeliers' Tasting Istanbul", 7-10 Aralık tarihlerinde gerçekleşti. Etkinlikte tadıma katılan 27 üreticinin 154 şarabından 11’i 90 ve üzeri puan alırken listeye Kavaklıdere 4, Suvla 3, Urla 2, Kayra ve Prodom birer şarabıyla girdiler.

En iyi 11
90 ve üzeri puan alan şarapların biri hariç tümünün kırmızı şarap olması Türkiye'de kırmızı şarap üretiminde daha fazla yol katedildiğini gösterir nitelikte.

1.Master Sommeliers' Tasting Istanbul’da farklı kategorilerde puanlanan şaraplar ve alınan sonuçlar şöyle:

90+ Puan Alan Şaraplar


Suvla 2010 Reserve Merlot: 93 puan
Urla 2011 Nexus: 91 puan
Suvla 2010 Cabernet Sauvignon: 91 puan
Kavaklıdere 1999 Tatlı Sert Narince: 91puan
Kayra 2010 Versus Cabernet Franc: 91 puan
Kavaklıdere 2010 Egeo Syrah: 90 puan
Suvla 2010 Sur: 90 puan


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER