› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.10.2016

Ayerya Zeytin Hasat Günleri başlıyor

5-6 Kasım'da Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği'nde düzenlenecek Zeytin Hasat Günleri, Ege'nin zenginliklerini gözler önüne serecek eşsiz bir fırsat.

Ege ve Akdeniz mutfağı deyince akla gelen zeytin ve zeytinyağının bu toprakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu kuşkusuz. Sadece Urla Yarımadası'na ait 3000-4000 yaşındaki Erkence varyetesinde bulunan zeytinlikler yörenin en değerli mirası olarak anılıyor. Yüzyıllardır süregelen zeytin kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve zeytin çiftliklerine sahip çıkmak amacıyla bu yıl Zeytin Hasat Günleri etkinliği düzenleniyor.

Ayerya Zeytin Hasat Günleri Refika Birgül eşliğinde düzenleniyor

Urla'nın Yağcılar Köyü'nde 18 yıl önce kurulan Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği, Zeytin Hasat Günleri'ne ev sahipliği yapacak. 5-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin çok özel bir de konuğu var. Refika'nın Mutfağı ile tanıdığımız ünlü şef Refika Birgül.

Kilizman’da, Parc Ceremoni’de hazırlanacak Urla Zeytinyağları&Şarap Eşleşmesi yemeğinde sadece Urla Bağ Yolu şaraplarının yanı sıra Urla yöresine ait natürel sızma zeytinyağları ve Olivurla zeytinyağları kullanılacak. Urla Yarımadası’nın en kıymetli iki lezzetinin misafirlere sunulması ve gastronomik değerlerinin bu şekilde canlı tutulabilmesi amaçlanıyor. Etkinlikler içerisinde yer alan Zeytinyağı Tadım Atölyesi'nin hedefiyse bu yörenin zenginliğini yeni nesillere aktarabilmek ve zeytin seven çocuklar yetiştirmek. Sadece bu bölgeye ait Urla Natürel Sızma Zeytinyağı’nın duyusal kalite kriterleri ile çocukların damaklarında ve hafızalarında iz bırakabilmesi ve çocukların her birinin zeytin gönüllüsü olması hedefleniyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER