› 
 › 
Pudra.com 09.11.2012

Yedikleriyle ilgili gerçekleri merak edenler için "Yerel Ürünlerimiz" semineri

Mutfak Dostları Derneği'nin "Türk Mutfağının Yapıtaşları" etkinlikleri "Yerel Ürünlerimiz" semineriyle devam ediyor. 14 Kasım'da MSA'da gerçekleşecek olan seminerde, yerel tohum satışından GDO'lu besinlere kadar pek çok konu işlenecek.

Yerel ürünlerimiz son yılların çok konuşulan ve dikkat çekici konularından. Doğal ürünler birer ikişer yitiriliyor, yerel tohumların satışı yasaklanıyor, üreticiler dev şirketlerin patent altına aldıkları kısır tohumları ekmeye zorlanıyor, genleri değiştirilmiş ürünler birçok ülkede yerel ürünleri saf dışı bırakıyor. Yani tehlike çanları çalıyor…

Yedikleriyle ilgili gerçekleri merak edenler için

Kaçımız bu tehlikenin farkındayız? Bu gidişin bizi nereye götürdüğünün bütün boyutlarıyla inceleneceği "Yerel Ürünlerimiz" seminerinin konusu tohumdan gıdaya karşı karşıya olduğumuz tehlikeler.

"Yerel Ürünlerimiz" seminerinin iki önemli konuşmacısı var:
Yerel ve organik ürünlerimiz konusunda örnek bir başarı öyküsüne imzasını atmış Gürsel Tonbul ile yıllardır temiz, dürüst ve adil gıdalar konusunda toplumu aydınlatan, bu alanın en bilgili uzmanlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Demirkol.

Gürsel Tonbul, Kuşadası’nda bulunan Türkiye’nin en büyük organik çiftliğinin sahibi. 20 sene önce başlayan, sabır ve emekle büyüyen çiftliğinde birçok tarım ürününün yanı sıra, aralarında soyu tükenmiş sakız koyununun da bulunduğu çeşitli et ve süt hayvanları üretiliyor ve bunlar profesyonel anlamda işleniyor. Gürsel Hanım'ın Çiftliği yerel ve organik tarım konusunda bir eğitim merkezi niteliğinde. Gürsel Tonbul hem çiftliğiyle ilgili zorlu yolculuğunu anlatacak hem de organik ve yerel tarımdan, GDO’lu ürünlere kadar uzanan net bir durum değerlendirmesi yapacak.

Gıda olarak önümüze getirilen ürünlerin arkasında dönen oyunları ve bize dikte edilen kısır ve GDO’lu yiyeceklerin, tarım ve hayvancılıkta kullanılan kimyasalların üzerimizdeki etkilerini çok iyi bilen Prof. Dr. Kenan Demirkol ise seminerde "Gıda ve Egemenlik" konusunun önemine dikkatleri çekecek.

Geçtiğimiz günlerde Torino’da Terra Madre’nin açılışında konuşan Slow Food hareketinin lideri Carlo Petrini büyük şirketlerin gıdaya egemen olma uğraşlarının karşısında yer alan Slow Food hareketi için, "Çabalarımız ilgiyle izlense de bir çok kişi onu antropolojik ve folklorik bir orijinallik sayıyor. Çok sığ bir bakış açısı bu. Çok daha kapsamlı, siyasi bir boyut olarak değerlendirilmesi gerekir" demişti. Prof. Dr. Demirkol konuşmasında, gıdanın özgürlüğünü savunanlar için yeni bir dönemi başlatacak.

Bu özel etkinlik sadece Mutfak Dostları Derneği üyelerine değil, yedikleri ile ilgili gerçekleri merak eden herkese açık. Pudra.com editörlerinin büyük bir heyecanla katılmayı beklediği bu seminer MSA salonunda gerçekleştirilecek. Katılmak isteyenlerin rezervasyon yaptırmasını tavsiye ederiz.


Türk Mutfağı'nın Yapıtaşları Etkinlikleri, Yerel Ürünlerimiz semineri
Tarih: 14 Kasım 2012
Saat: 18.00 - 21.30
Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)
Adres: Meydan sk. Beybi Giz Plaza B Blok No.123-136 Ayazağa – Maslak/İstanbul
Tel: 0212 290 35 50 (16 hat)
Ücret: 50 TL

Seminer rezervasyonu için Tel: 0544 947 00 19


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER