› 
 › 
Pudra.com 13.06.2012

Anne eli değmiş kitap: "Annesininkızı"

Güler Sarıgöl Köymen'in "Annesininkızı" kitabı Boyut Yayıncılık'tan çıktı. Kitap, İzmir ve ilçelerinde yaşayan 41 anne ve kızının tarifleri ve öykülerinden oluşuyor.

Kaybetmekte olduğumuz, belki de hiç tatmadığımız yöresel tarifler, anne-kız hikayeleriyle birlikte bir kitapta toplanıyor. Güler Sarıgöl Köymen'in proje tasarımını ve yönetimini üstlendiği annesininkızı, İzmir ve ilçelerinde yaşayan kırk bir kadının lezzete dair öykülerini ve tariflerini kayıt altına alarak gelecek nesillere devretmeyi amaçlıyor.

Anne eli değmiş kitap:


İki ana bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, Güler Sarıgöl Köymen'in çocukluk anıları ve annesinin tarifleri, keyifli görsellerle birlikte sunuluyor. İkinci bölümdeyse, kırk anne-kızın, kendi sandıklarından çıkan örtüler ve mutfak malzemeleriyle gerçekleştirilen fotoğraf prodüksiyonlarıyla birlikte tarifleri ve geçmişe dair hikayeleri yer alıyor.

Kitabın fark yaratan özellikleri, Efe oyası kitap ayracı ve nostaljik tel dolaplarla bazı noktalarda satılıyor olmasının yanında, zengin içerikli görselliği ve anılara eşlik eden özgün illüstrasyonları, ilk bölümdeki her tarifin altında özdeyişleri 16 aylık titiz emeğin göstergesi.

Özel tasarımı, hikayeleri ve otantik tarifleriyle annesininkızı, okuyucuları çocukluk günlerine geri döndürerek, bu yöresel tatları yeniden keşfetmeye çağırıyor.

Annesininkızı
Güler Sarıgöl Köymen
Boyut Yayıncılık
49 TL



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER