@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.09.2017

Bilimsel olarak kanıtlanmış 20 kilo verme yöntemi

Kısa sürede biten başarısız diyetler yerine yaşam tarzınız haline gelecek bir beslenme alışkanlığı kazanın. En doğru kilo verme yöntemleri Pudra.com’da.

İZLE: NEDEN KİLO VEREMİYORUM?👇 
Dönem dönem yeni diyet trendleri ortaya çıkıyor, bunların kaç tanesi gerçekten sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor dersiniz? Hızlı ve uzun süre aç kalarak verilen diyetler maalesef sağlığımız için zararlı. Bunun yerine yemeğe bakış açımızı değiştirerek yaşam boyu kalıcı olacak sağlıklı bir beslenme rutini kazanmak en doğrusu. Bunun için de günlük yaşantımızın bir parçası haline getirmemiz gereken yöntemler var.

Bilimsel olarak kanıtlanmış 20 kilo verme yöntemi
 

1. Bol su için

Su içmek başlıca yaşam ve sağlık kaynağımız. Su içmenin faydaları ise oldukça fazla. Her gün bol bol su içmek metabolizma hızını yüzde 24-30 oranında arttırıyor ve bu da daha çok kalori yakmanıza imkan veriyor.
 

2. Sabahları yumurta yiyin

Sabahları tahıl ağırlıklı bir kahvaltıda yumurta yemek tok tutuyor, gün içinde daha az kalori almanıza ve dolayısıyla kilo vermenize ve vücut yağ oranınızın azalmasına sebep oluyor. Günün en önemli öğünü kahvaltıyı da atlamayın.
 

3. Kahve için

Konu kahve içmeye gelince farklı fikirler ortaya atılıyor olsa da, şekersiz, kremasız, aromasız siyah kahve veya Türk kahvesi içmek yağ yakma hızınızı yüzde 30’a kadar hızlandırabiliyor. Kafein metabolizmayı hızlandırırken, antioksidanları da beraberinde getiriyor. (Egzersizden önce kahve içmek yağ yaktırıyor mu? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

4. Yeşil çay için

Yeşil çay kateşin adı verilen güçlü antioksidanlarla dolu olduğu için kafeinle birlikte yağ yakmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya çok etkili bir biçimde yardımcı oluyor.
 
yesilcay

5. Yemeklerinizi Hindistan cevizi yağı ile pişirin

Trigliserid bakımından oldukça zengin olan Hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırırken günlük kalori alımını 256 kalori kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Hindistan cevizi yağının faydalarını daha önce Hindistan cevizi yağı ile ilgili 10 gerçek başlıklı yazımızda detaylı olarak paylaşmıştık.
 

6. Tatlandırıcılar ve şekerden kaçının

Günümüz beslenme alışkanlıklarına baktığımız zaman şeker, kilo almadaki en önemli etkenlerden biri olarak biliniyor. Yapay tatlandırıcılar, fruktoz şurubu ve şeker obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve daha fazlasıyla ilişkilendiriliyor. (Fruktoz sağlığımızı nasıl tehdit ediyor? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 

7. Karbonhidratları azaltın

Sağlığınız için faydalı karbonhidratlar haricinde hamur işlerini veya tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratları mümkün olduğunca az tüketmekte fayda var. Araştırmalar gösteriyor ki karbonhidratlar kan şekerini bir anda yükselttiği için daha kısa sürede acıkmaya ve kilo almaya sebep oluyor.
donut

8. Bir yemek günlüğü tutun

Yediğiniz porsiyonları kontrol etmek ve kalori saymanın yanı sıra bir yemek günlüğü tutarak ne yediğinizi yazmak da kilo vermeye yardımcı oluyor. iOS ve Android telefonlarda kullanabileceğiniz Diyetkolik veya FatSecret Kalori Sayacı türü uygulamalar sayesinde yediklerinizin kalorilerini ve besin değerlerini hesaplayabilir, kolayca günlük tutabilirsiniz. Eğer günlük almanız gereken kalori miktarını yazarsanız, bu uygulamalar aracılığı ile günlük besin alma miktarınızı da kontrol edebilirsiniz. 


9. Çok acıktığınız zaman sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin

Bir anda açlık bastırdığı zaman çoğunlukla ilk tercihimiz kalorili ve şekerli yiyecekler oluyor. Bu yüzden yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurarak gereksiz kalori almayı engelleyin. Taze meyve, yemişler veya yoğurt ani açlık krizlerini bastırmak için güzel seçenekler.
 

10. Kapsaisin içeren gıdaları tüketin

Özellikle acı biberlerde bulunan kapsaisin, metabolizmayı hızlandırarak açlığın azalmasına yardımcı oluyor.
 

11. Kardiyo yapın

Düzenli egzersiz yapmak kalori yakmanın en iyi yollarından biri. Egzersiz yapmak stresi azaltarak ruhunuza da iyi geliyor. Ayrıca bel bölgesindeki yağları yakmanın en iyi yöntemlerinden biri. (Bel çevresi yağlarından kurtulmak için 10 öneri başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 
kosman

12. Direncinizi arttıracak egzersizler yapın

Kilo verdiğiniz zaman kaslarınızda da azalma ve güçsüzleşme olabiliyor. Bundan kaçınmak için iyi bir diyet programıyla birlikte kay kaybını önleyen ağırlık kaldırma gibi egzersizler yapabilirsiniz. 
 

13. Çok fazla lifli gıdaları tüketin

Lifli gıdalar hem sindirime yardımcı oluyor hem de uzun süre tok kalmayı sağlayarak kilo vermeye yardımcı oluyor.
 

14. Sebze ve meyvelerle beslenin

Sebze ve meyvelerin çoğu sudan oluşuyor ve düşük kalorililer, bu da demek oluyor ki bir yiyecekten gram başına ne kadar az kalori alınırsa o kadar çok yenilebilir ve kilo almaya neden olmaz. Araştırmalar gösteriyor ki düzenli sebze ve meyve yiyen insanlar kilo almaya daha az meyilliler.
 

15. Yavaş çiğneyin

Yeterince yemek yiyip hala aç hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bunun sebebi beyne tokluk sinyallerinin daha sonra gitmesi. Çok hızlı yemek yenildiğinde bu sinyal daha geç gidiyor ve fazladan yemeğe devam ediyoruz. Yemekleri yavaş yavaş ve lokmaları uzun süre çiğneyerek yemek daha az yemeğe, daha az kalori almaya ve dolayısıyla kilo vermeye yardımcı oluyor. (Yavaş yiyenler 100 kalori daha az alıyor! başlıklı yazımızda daha önce yavaş yemenin faydalarını paylaşmıştık.)
 
beslenme

16. İyi uyuyun

Az uyumanın yeterli olduğunu düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz çünkü az uyumak kilo almadaki en önemli faktörlerden biri. İyi ve yeterli bir gece uykusu sağlığınız için oldukça önemli. Ayrıca az uyumak çocuklarda yüzde 89, yetişkinlerde ise yüzde 55 oranında obeziteyle ilişkilendiriliyor. (Zayıflamak için ilk kural: Uyku başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

17. Yemek yemeyi bir bağımlılık haline getirmeyin

Bağımlılık kelimesi kulağa biraz aşırı bir tanımlama gibi duyulsa da sağlığınızı düşünerek bu durumunuzu gözden geçirin. Düşüncenizi sürekli ele geçiren bastırılamayan açlık duygunuz varsa, yemek yemeği doymanın ve keyif almanın ötesinde bir aktivite olarak yapıyorsanız bir yemek bağımlılığı yaşıyor olabilirsiniz. 2014’te yapılan bir araştırmaya göre Amerika’daki insanların yüzde 19.9’u bu ‘’yemek bağımlılığı’’ tanımına uyuyor.
 

18. Daha fazla protein yiyin

Protein bakımından zengin bir beslenme programı uygulamak metabolizma hızınızı günde 80-100 kalori kadar arttırabilir. Bir yandan açlık duygusunu azaltırken bir yandan günde 441 kalori daha az almanıza sebep olabilir.
 
su

19. Kalorilerinizi içeceklerden almayın

Şeker ve şekerli gıdalar yemenin sağlık için ne kadar zararlı olduğunu biliyorsak, şekerli içecekler tüketmek ise bundan daha da zararlı. Araştırmalar gösteriyor ki sıvı şeker çok daha fazla kalori içeriyor. Gazlı, şekerli içecekler ve yapay meyve sularından uzak durmak gerekiyor. (Şekerli içeceklere uyarı etiketi konacak mı? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

20. İşlenmemiş gıdalarla beslenin

Diyet ve beslenme programları aslında kısa sürede kilo vermeyi değil, tüm hayat boyu yemek alışkanlıklarınızı değiştirecek şekilde olmalı. Bu şekilde hem daha kalıcı kilo verebilir hem de daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olabilirsiniz. Mümkün olduğunca işlenmiş gıdalardan uzak durarak, taze ve organik yiyeceklerle beslenin.
 
Kaynak: collective-evolution.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Murat Bür'den mutlu ve fit kahvaltı tarifleri
Personal trainer Murat Bür, ''Murat Bür’le Mutlu Tarifler – Fit Kahvaltı'' kitabından Pudra.com için sağlıklı ve fit kahvaltı tariflerini paylaştı.

Diyet yapmadan kilo vermenin 7 yolu
Tartıldığınızda yüzünüzün gülmesini istiyorsanız, ama sıkı bir diyet ve sıkı bir egzersiz size göre değilse, hayatınızda bu 7 basit değişikliği mutlaka yapın.

Kilo vermeyi engelleyen 5 yiyecek
Spor salonunda geçirdiğiniz onca saate rağmen kilo veremeyişinizin nedeni yedikleriniz olabilir. Zayıflama çabanızı sabote eden yiyeceklerin hangileri olduğunu biliyor musunuz?

Tembeller için kilo vermenin kolay yolları
Konu diyet olduğunda hepimiz işin kolayına kaçmak istiyoruz. Aslında zayıflamanızı kolaylaştıracak çok kolay bazı yöntemler bulunuyor. Tembeller için kilo verme rehberi Pudra.com'da.


İZLE: KİLO DİRENCİ NEDİR?👇 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER