@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.04.2017

Hindistan cevizi yağı ile ilgili 10 gerçek

Hindistan cevizi yağının 10 bilinmeyen mucize faydası daha bulunuyor. Hindistan cevizi yağının nelere iyi geldiğini Pudra.com araştırdı.

Hindistan cevizi yağı içerdiği faydalı yağ asitleri sayesinde sağlık için oldukça faydalı. Daha önce Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır? haberimizde Hindistan cevizi yağını evde nasıl hazırlayabileceğinizi anlatmıştık. Araştırmalar Hindistan cevizi yağının faydalarını bir bir açığa çıkarıyor. İşte son araştırmalara dayanarak derleğimiz Hindistan cevizi yağının bilinmeyen 10 önemli faydası...

Hindistancevizi yağı ile ilgili 10 gerçek
 

1. Hindistan cevizi yağı sağlıklı yağ asitlerinin benzersiz bir kombinasyonu olmasıyla ilaç etkisi yaratıyor.

Hindistan cevizi yağının içerdiği doymuş yağlar sebebiyle geçmişte zararlı olduğu düşünülüyordu fakat daha sonra bu doymuş yağların kalp sağlığı üzerinde herhangi bir zararı olmadığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı. Hindistan cevizindeki yağ asitleri doğrudan karaciğere ulaşıyor ve özellikle epilepsi veya Alzheimer gibi beyin hastalıklarını önlemeye yardımcı olan keton adında faydalı bir maddeye dönüşüyor.
 

2. Hindistan cevizi yağı daha fazla enerji harcamanızı sağlayarak yağ yakmanıza yardımcı oluyor.

Obezite şu anda dünyadaki en önemli sağlık sorunlarından biri. Bazı insanlar obezitenin fazla kalori almakla ilişkili olduğunu düşünse de aslında kaloriyi nasıl ve neden aldığınız da önemli. Farklı yiyecekler vücudumuzu ve hormonlarımızı farklı şekillerde etkiliyor. Hindistan cevizi yağı tükettiğiniz zaman günlük enerji yakımınız yüzde 5 oranında hızlanıyor ve bu da günde 120 kalori fazla yakmanız anlamına geliyor.
 

3. Hindistan cevizini en fazla tüketenler dünyadaki en sağlıklı toplumlar.

Hindistan cevizi Batı dünyası tarafından bir egzotik meyve olarak tanımlansa da dünyanın birçok bölgesinde günün en önemli yiyeceği olarak Hindistan cevizi tüketen halklar var. Örneğin, Büyük Okyanus’ta bir ada ülkesi olan Tokelau halkı günlük kalori ihtiyacının yüzde 60’ını hindistan cevizinden alıyor ve bu toplulukta kalp hastalığına hiç rastlanmadı.
hindistancevizi

4. Hindistan cevizi yağındaki laurik asit bakteri, mantar ve virüslerin ölmesine yardımcı olarak enfeksiyonlara karşı koruyor.

Hindistan cevizi yağı içerisindeki yağ asitlerinin yüzde 50’si laurik asitten oluşuyor. Hindistancevizi yağı vücutta sindirildiği zaman bakterileri ve mantarları öldüren monolaurine dönüşüyor. (Vajina ve bağırsaktaki gizli tehlike: Candida mantarı başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 

5. Hindistan cevizi yağı uzun süre tok tutarak daha az yemenize yardımcı oluyor.

Hindistan cevizi yağındaki yağ asitler uzun süre tok kalmanızı sağlıyor böylece yağ yakmaya yardımcı oluyor.  
 

6. Hindistan cevizi yağındaki yağ asitleri epilepsi nöbetlerini azaltıyor.

Hindistan cevizi yağı ile beslenmek, kandaki keton adındaki maddeyi arttırarak özellikle çocuklarda görülen epilepsi nöbetlerini azaltıyor.
 

7. Hindistan cevizi yağı kolesterolü ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor.

Hindistan cevizi yağındaki doymuş yağlar iyi kolesterolü arttırarak kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
 
hindistancevizi yağı

8. Hindistan cevizi yağı saçları güçlendiriyor ve cildi koruyor.

Çalışmalar gösteriyor ki Hindistan cevizi yağı saçları ve cildi birçok kozmetik üründen daha fazla koruyor. Hindistan cevizi yağı doğal nemlendirici görevi görürken aynı zamanda cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak doğal güneş koruyucu krem görevi de görüyor. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda ağız gargarası olarak kullanıldığında ağızdaki zararlı bakterilerin azalmasına yardımcı oluyor. (Güneş kremleri hakkında bilmeniz gerekenler başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 

9. Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalarının beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasına yardımcı oluyor.

Alzheimer özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan dünya çapında bilinen bir hastalık. Hindistan cevizi yağının tüketilmesiyle ortaya çıkan keton, beynin daha düzgün çalışmasına ve Alzheimer’ın etkilerinin azalmasına yardımcı oluyor.
 

10. Hindistan cevizi yağı kilo vermeye yardımcı oluyor.

Hindistan cevizi yağı yağ yakmaya yardımcı olduğu kadar kilo vermeye de yardımcı oluyor. Hindistan cevizi yağı özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasına ve bu bölgedeki zararlı yağların azalmasına katkı sağlıyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hindistan cevizi yağının bilmediğimiz 20 faydası
Hindistan cevizi yağının her geçen gün sağlığımız için faydalarını da öğreniyoruz. Mucizevi özellikleri olan Hindistan cevizi yağının yararlarını okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.

​Hindistan cevizi yağı ile cilt bakımı
Hindistan cevizi yağının cilt için ne mükemmel bir bakım olduğundan haberiniz var mı? Yoksa eğer bu yazı sizin için rehber niteliğinde olacak!

​Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı
Hindistan cevizi yağının mucizeler yarattığını biliyor muydunuz? Saçlara diğer yağlara göre daha iyi nüfuz etme yeteneğine sahip olduğundan mükemmel bir bakım yapar. Kurabiye gibi kokusu da cabası!

​İnek sütüne alternatif süt çeşitleri
Laktoz intoleransı olanlar, veganlar ve diyet yapanlar için inek sütüne alternatif süt çeşitleri bulunuyor. Süt çeşitleri ve faydaları bu yazımızda.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER