@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.05.2015

Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?

Birçok faydası olan Hindistan cevizi yağının kullanımı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır? Evde nasıl hazırlayabilirsiniz? Tüm merak edilenler Pudra.com’da.

Hindistan cevizi yağı, özellikle Uzak Doğu'da çok yaygın olarak bulunan ve Hindistan cevizinden elde edilen bir yağ çeşidi. Bizde nasıl ki; ayçiçek yağı satın almak ve yemeklerde kullanmak çok kolaysa, Uzak Doğu ülkelerinde de bolca Hindistan cevizi ağacı olduğundan bu yağı temin etmeleri kolay oluyor. Bir süredir Hindistan cevizi yağı ülkemize de ithal edilmeye başladı. Henüz her yerde bulunamıyor ama bazı organik marketlerde veya internetten satış yapan web siteleri üzerinden uygun fiyatlara almak mümkün.

Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?

Hindistan cevizi yağı nedir?
Hindistan cevizi yağı, tıpkı fıstık ezmesi gibi Hindistan cevizinin içinden elde edilen bir yağ çeşidi. Bu yağı kaç derecede muhafaza ettiğiniz önemli. Mümkünse ortalama 24 derece oda sıcaklığında saklamak gerekiyor. Hindistan cevizi yağı yüksek sıcaklıklarda sıvı, düşük sıcaklıklarda ise katı bir form alır. Kokusu güneş kremleri gibi değildir ama güzeldir. Doğal tatlandırıcıdır, yemek veya içecek tariflerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kolesterol düşmanıdır, cilde iyi gelir, son derece sağlıklı bir seçenektir.

Evde Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?
Malzemeler
  • Soyulmuş, çıkarılmış Hindistan cevizi içi
  • Gerekirse Hindistan cevizi sıvı yağı (şurup)
  • İsteğe bağlı olarak tuz
    Yapılışı
    Hindistan cevizinin içini blender'a koyun. 18 dakika kadar hızlı devirde çırpın. Hindistan cevizi istenilen tereyağı formuna geldiğinde bir kaba alın. İsteğe bağlı olarak bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi bazen çok katı kalabilir, yumuşatmak için Hindistan cevizi şurubu ekleyebilirsiniz.

    Portakallı ve Hindistan cevizi yağlı omlet tarifi
    Malzemeler
    • Yarım su bardağı tam yağlı Hindistan cevizi sütü
    • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
    • 1 çimdik tuz ve 1 çimdik karabiber
    • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
      Hazırlanışı
      Tavanızı orta ateşe getirin ve Hindistan cevizi yağını tavada eritmeye başlayın. Yumurtaları ve diğer tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın. Karışım güzel köpüklü bir form alıp yağ iyice eridikten sonra karışımı tavaya dökün. Altını biraz pişirdikten sonra spatula yardımıyla omleti ortadan kaldırın ve sıvı yerlerin tekrar alta gelmesini sağlayın. Omletin biraz ıslak kalmasını seviyorsanız, biraz daha böyle bekletip, ocağı söndürdükten sonra omleti spatula yardımıyla sıvı yerleri içe gelecek şekilde katlayıp tabağınıza alabilirsiniz. Yanında yeşillik ve salatalıkla servis edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER