@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.04.2017

Neden göbek yağlarınızdan kurtulamıyorsunuz?

Diyet ve spora rağmen göbek yağlarınızı yakamıyorsanız arkasındaki sebepleri bilmelisiniz. Karın yağlarınızı yaktıracak için önerileri Pudra.com'da.

Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak oldukça zahmetli ve çaba gerektiren bir süreç. Doğru beslenme ve doğru spor bu süreçte en önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalardan. Ancak tüm bunlara dikkat etmenize rağmen hala göbeğinizdeki yağlardan kurtulamıyorsanız, altında başka nedenler olduğunu bilmelisiniz. Düzenli olarak spor yapmak, sağlıklı beslenmek karın yağlarını yakmak için yeterli olmuyor. İşte göbek yağlarınızı yakamamanızın 5 sebebi.



Neden göbek yağlarınızdan kurtulamıyorsunuz?
Stres altındasınız

Birçok hastalığın da sebebi olan stres, yağlarınızı yakmanızı da engelliyor. Adrenalin anında salgılanan kortizol hormonunun stresle yakın bir ilişkisi var. Hatta kortizol hormonunun, stres hormonu olduğunu söyleyenler bile var. Kendinizi daima stresli hissediyorsanız bu kortizol hormonunu tetikler ve kortizol hormonu karın bölgesindeki yağların üretiminin artmasına sebep olur.

Bunun çözümü stresli olduğunuz zamanlarda sizi sakinleştirecek bir yol bulmanız. Üzerinizdeki gerginliği atmanın yolları başlıklı haberimiz kendinizi nasıl sakinleştireceğiniz konusunda size rehber olabilir.
 

Yeterince su içmiyorsunuz

Su, su, su... Suyun iyi gelmediği bir konu var mı acaba? Güzel bir cilde sahip olmak için de, kilo vermek için de su çok önemli bir etken. Eğer yeterince su içmezseniz bu, vücudunuzda kortizol salınımını arttırıyor. Kortizol da stres seviyenizi arttırıyor ve daha çok kortizol salgılanmasına sebep oluyor. Bir nevi domino taşı etkisi.

Gün içerisinde yaklaşık 1.5 litre kadar su içmek gerekiyor. Yeterince su içip içmediğinizi idrarınızın renginden anlayabilirsiniz. Eğer o gün yeterli miktarda su içtiyseniz idrarınızın rengi açık sarı olacaktır.
 

Uykusuz kalıyorsunuz

Her gün sekiz saat uyuduğunuza emin misiniz? Eğer karın bölgenizdeki yağları ne yaparsanız yapın yakamıyorsanız bir durup bu soruyu düşünmelisiniz. Çünkü yeterince uyumadığınız zaman vücudunuzdaki kortizol seviyesi artar ve günlük karşılaştığınız stresle baş etmekte zorlanırsınız. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu da karın bölgesindeki yağ üretiminin artmasına neden olur.
Sadece karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için değil, sağlıklı bir yaşam için günde sekiz saat uyku şart. Eğer uykuya dalmakla ilgili bir probleminiz varsa 4-7-8 methodu ile rahatlıkla uyuyabilirsiniz.
 

İnsülin seviyeniz çok yüksek

Fazla karbonhidrata veda! Vücudumuz, karbonhidrat tüketimi sonucunda insülin üretir. Kandaki şeker oranını ayarlayan insülin, kortisol ile birlikte hareket eder. Kortisol kandaki glikoz oranını dengelemeye yardımcı olur. Ancak kortisol aynı zamanda insüline karşı olan direnci azaltır ve tip 2 diyabet hastalığı riskini arttırır.

Tükettiğiniz karbonhidratı azaltırsanız bu şekilde vücudunuz daha az insülin salgılar. Daha az insülin salgılandığında kortisol seviyesi de dengelenir ve karın bölgenizdeki yağları yakmanız daha kolay olur.
 

C vitamini tüketmiyorsunuz

Sabahları enerji yükselten C vitamini aynı zamanda stresle baş etmenizi de kolaylaştırıyor. Kandaki şeker oranını dengeleyen C vitamini, fazla kortisol salınımını engellediği için karın bölgesindeki yağlarınızı yakmanızı hızlandırır.

Sabahları bir bardak taze portakal suyu ve gün içinde C vitamini içeren meyveler tüketerek C vitamini seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Kaynak: fitness.mercola.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
14 günde karın yağlarını yakacak 9 egzersiz
Bu egzersizleri düzenli olarak uygulayarak kısa bir sürede karın yağlarınızı yakmaya ne dersiniz? Karın yağlarını yakan egzersizler Pudra.com’da.

Taylan Kümeli'den göbek küçülten diyet programı (1.hafta)
4 haftada göbeğinizi küçültmeye hazır mısınız? Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'den Pudra.com okuyucularına özel 4 haftalık diyet programını kaçırmayın!

Ünlü modellerin form tutan smoothie tarifleri
Ünlü modeller formlarını korumak için sağlıklı smoothie'lerden vazgeçmiyor. Adriana Lima'dan Miranda Kerr'e ünlülerin zayıflatan tarifleri Pudra.com'da!

Stresinizi yenin kilonuzu verin!
Stres altında kalmak beslenme düzenini de etkiliyor. Dr. Ayça Kaya, bu durumda stresinizi yenerek nasıl kilo verebileceğinizi yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER