@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.07.2016

Üzerinizdeki gerginliği atmanın yolları

Hepimiz çok gergin ve stresliyiz. Gevşemenizi ve kendinizi daha pozitif hissetmenizi sağlayacak basit yöntemler Pudra.com'da.

Bizi strese sokan çok fazla etken var etrafımızda. Her geçen gün iş, okul, ailevi sorunlar, sosyal olaylar, yaşam zorlukları, sorumluluklar, doğal afetler, terörist saldırılar üzerimizdeki gerginliği artırıyor. Kendimizi bıkmış, bunalmış ve çaresiz hissetmeniz çok normal. Her şeyi bırakıp gitme isteğine karşı sağlığınız için pozitif düşüncelerle dolmanız ve gevşemeniz gerekiyor. İşte size rahatlamanın basit yolları...

Üzerinizdeki gerginliği atmanın yolları
Dışarı çıkın: Yoga yapın, müzik dinleyin, meditasyon yapın veya masaj yaptırın. Problemlerden biraz olsun uzaklaşmak rahatlatacak.

Dengeli beslenin: Öğün atlamayın. Sağlıklı ve enerji veren atıştırmalıkları el altında tutun.

Alkol ve kafeine limit koyun: Fazla kafein gerginliği artırır ve panik atağı tetikler.

İyi uyuyun: Stresliyken vücudumuz normalden fazla uykuya ve dinlenmeye ihtiyaç duyar.

Her gün egzersiz yapın: Yürüyün, koşun, bisiklet sürün ya da pilates yapın fark etmez, haftada 3-5 kere yarım saat sevdiğiniz bir sporu yapmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Örneğin, dans etmek spor yapmanın en eğlenceli yolu. Hem eğlenir hem de ciddi miktarda kalori kaybedersiniz.

Derin nefesler alın: Uzun uzun nefes alıp verin. Stresin verdiğiniz nefesle uzaklaştığını hayal edin, iyi hissettirdiğini göreceksiniz.
Üzerinizdeki gerginliği atmanın yolları




















10'a kadar sayın: Tekrarlayın. Gerekiyorsa 20'ye kadar sayın.

Elinizden geleni yapın: Mükemmeli hedeflemektense, katettiğiniz yoldan gurur duyun.

Her şeyi kontrol edemeyeceğinizi kabullenin: Stres yapmanıza sebep olan konuyu değerlendirin, gerçekten düşündüğünüz kadar kötü mü?

Kahkaha atın: Komik bir şeyler izleyin veya okuyun. Biraz gülmenin iyi gelmediği bir şey yok.

Pozitif bir tavır takının: Negatif düşüncelerinizi pozitife dönüştürün, iyi düşünün iyi olsun.

Faydalı olun: İhtiyacı olanlara yardım etmek için gönüllü olun, kafanızı dağıtmanız ve stresten uzaklaşmanız için birebir.

Sizi strese sokan etkenleri bilin: İş, aile, okul veya kişiliğiniz ile alakalı bir durum mu? Stresli ve gergin olduğunuz zamanlarda günlük tutun, o etkeni teşhis edin.

Birine anlatın: Ailenize veya arkadaşlarınıza kendinizi çok bunalmış hissettiğinizi paylaşın. Nasıl yardımcı olabileceklerini biliyorsanız söyleyin. Gerekiyorsa bir doktordan veya terapistten yardım alın.

Kaynak: adaa.org

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Anksiyeteyle mücadelede 10 basit adım
Anksiyete hayatımızın bir gerçeği. Pudra.com’un 10 basit önerisiyle rahatlayın, gevşeyin ve endişelerinizden arının.

Kafanızı rahatlatacak 5 doğal yöntem
Kolayca uygulayabileceğiniz bu 5 yöntemle ilaçsız ve bitki desteksiz kafanızı rahatlatabilir, depresyonu hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Mutlu olmak isteyenlere 3 altın kural
Bir gün her şey değişecek ve mutlu olacağım diyenlerden misiniz? Mutlu olmak için ilham arayanlara Pudra.com'un önerileri var.

Depresyonun 5 temel sorununa 5 çözüm önerisi
Depresyonun hafif, orta ve ağır seviyeleri olduğu gibi, sebepleri de çeşitlilik gösteriyor. NLP Uzmanı Işıl Beyazıtlı'dan depresyona neden olan 5 temel sorun için 5 çözüm önerisi Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER