› 
 › 
11.10.2019

Lenzing, Ecovero ve Mehtap Elaidi'den zamansız koleksiyon

MBFWI resmi sponsorlarından LENZING™ ECOVERO™ duayen modacı Mehtap Elaidi ile Doğanın Renkleri Kaybolmasın diyerek, anlamlı bir işbirliği gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un resmi sponsorlarından LENZING™ ECOVERO™, moda sektörünün duayen ismi Mehtap Elaidi ile Doğanın Renkleri Kaybolmasın diyerek, anlamlı bir işbirliği gerçekleştirdi. LENZING™ ECOVERO™ Viskon elyafının doğaya duyarlı olmasından yola çıkılarak hayata geçirilen “Doğanın Renkleri Kaybolmasın” kampanyası doğrultusunda, ünlü tasarımcı Mehtap Elaidi tarafından, “MEHTAP ELAİDİ x LENZING™ ECOVERO™ Kapsül Koleksiyonu” hazırlandı.
 
Mehtap elaidi kapsül koleksiyon - sedef avcı

Doğaya saygılı üretim ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına dikkat çekmek üzere başlattığı “Doğanın Renkleri Kaybolmasın” kampanyasını tasarımın gücü ile birleştirmeyi hedefleyen LENZING™ ECOVERO™, bu doğrultuda ünlü tasarımcı Mehtap Elaidi ile bir iş birliği gerçekleştirdi.

İlgili haberimiz: Mehtap Elaidi İlkbahar Yaz 2020 koleksiyonu journeyME
Mehtap Elaidi'nin ​şehir yaşamından adaların rahat sayfiye stiline süzülen #journeyME koleksiyonu zengin tasarım detaylarını giyilebilir boyuta taşıyor.

10 Ekim Perşembe günü Sakıp Sabancı Müzesi içerisinde yer alan the Seed’de düzenlenen sunumda Elaidi’nin tasarımları, ‘See now, Buy now’ olarak, giysilerin etiketindeki QR kod aracılığıyla satışa sunuldu. Koleksiyonun satışından elde edilen gelirin bir kısmı ÇEKÜL Vakfı’nın Eğitim Birimi olan Bilgi Ağacı’nın Ekim-Kasım-Aralık aylarında yürüteceği doğal ve kültürel miras eğitimlerine aktarıldı.

Türkiye’nin nadir ve endemik bitkilerinden esinlenen Elaidi’nin ‘sezonsuz’ koleksiyonunda; doğanın desenleri hardal, kiremit ve petrol mavisi tonlarıyla eşsiz bir bütünlük oluşturuyor.
 
Mehtap Elaidi‘See now, Buy now’ ile ÇEKÜL Vakfı’na destek

Mehtap Elaidi’nin Türkiye’nin nadir ve endemik bitkilerinden ilham alarak hazırladığı; çevre dostu yöntemlerle üretilen LENZING™ ECOVERO™ Viskon elyafı içeren kumaşlar kullanılan “MEHTAP ELAİDİ x LENZING™ ECOVERO™ Kapsül Koleksiyonu”, 10 Ekim 2019 Perşembe Günü Sakıp Sabancı Müzesi içindeki the Seed’de düzenlenen prezantasyonla davetlilere tanıtıldı. 

Elaidi’nin ‘sezonsuz’ tasarımları, davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Cansız mankenler ile tanıtılan koleksiyon için ‘See now, Buy now’ uygulaması yapıldı ve giysilerin etiketinde bulunan QR kodu okutanlar, diledikleri parçaları satın aldı.

Koleksiyonun satışından elde edilen gelirin bir kısmının ÇEKÜL Vakfı’nın Eğitim Birimi olan Bilgi Ağacı’nın Ekim-Kasım-Aralık aylarında yürüteceği doğal ve kültürel miras eğitimlerine aktarılması ise davetliler tarafından büyük takdirle karşılandı.
 
Miray Demirer Acar: Doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştiriyoruz.

“Doğanın Renkleri Kaybolmasın” kampanyası hakkında bilgi veren Lenzing Türkiye&Orta Doğu ve Afrika Pazarlama İletişim&Markalama Departmanı Müdürü Miray Demirer Acar, koleksiyon ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Miray Demirer Acar“Lenzing Grubu olarak, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı koşullarda elyaflarımızı üretiyoruz. Yüksek ve katı çevre standartlarını karşılayarak üretilen ve sıradan viskona göre yüzde 50 daha düşük emisyon ve su etkisine sahip LENZING™ ECOVERO™ Viskon elyafımız aynı zamanda, AB Eko-Etiketine (EU Ecolabel) sahip. Viskon üretimi daha temiz şartlarda yapılabilir, bu konuya dikkat çekmek için “Doğanın Renkleri Kaybolmasın” isimli bir kampanya başlattık.

Çünkü inanıyoruz ki, herkes kendi payına düşen hassasiyeti gösterebilirse daha temiz bir çevre mümkün. Bu sebeple Mehtap Elaidi ile bir araya geldik. Kendisi de projemize destek vererek LENZING™ ECOVERO™ Viskon elyafımızı içeren kumaşlara tasarımlarıyla hayat verdi. Doğanın büyüleyici güzelliğini yansıtan bu tasarımlardan elde edilecek gelirin bir kısmının, bu bitki ve çiçekleri koruyacak nesillerin doğa ve kültürel miras eğitimi alması için kullanılacak olması da koleksiyonu daha etkileyici kılıyor” dedi.
 
Mehtap Elaidi: Koleksiyon ile sürdürülebilirliğe her anlamda vurgu yaptık

“LENZING™ ECOVERO™ ile bu özel ve anlamlı koleksiyon için bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Mehtap Elaidi ise “Günümüzün en önemli konularından biri olan sürdürülebilirliğe her anlamda vurgu yaptığımız bu koleksiyon ile çevre duyarlığına ve çevresel etkiler nedeniyle doğada gün geçtikçe kaybettiğimiz pek çok renge dikkat çekmek istedik” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
 
Doğanın ruhunu yansıtan tasarımlar
 
Lenzin, Ecovero, Mehtap Elaidi @ Sabancı Müzesi

Kullanılan rengarenk yaprak desenleriyle doğanın bolluğuna ve bereketine atıfta bulunulurken hardal, kiremit ve petrol mavisi ile de sonbahar ruhu yansıtılıyor. Büzgü ve drape detaylarının ön plana çıktığı koleksiyonda kullanılan düğmeler ise LENZING™ ECOVERO™  kumaşlarıyla kaplanmış olarak yepyeni bir form oluşturuyor. 
 
Doğanın renkleri kaybolmasınİstanbul’un nadir ve endemik bitkileri paylaşıldı
Kampanya kapsamında ayrıca ÇEKÜL Vakfı’nın içerik desteğiyle İstanbul’un nadir ve endemik bitkilerinden örneklerin yer aldığı bir broşür, davetlilerle paylaşıldı. Prof. Dr. Ünal Akkemik’in fotoğraflayıp yazdığı, ÇEKÜL Yayınlarından çıkan İstanbul’un Doğal Bitkileri kitabı referans alınarak hazırlanan broşürde İstanbul Kardeleni, Kum Belumotu, Sultan Pelemiri gibi bitkilere yer verildi.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2