@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.08.2014

Hindistan cevizi yağının bilmediğimiz 20 faydası

Hindistan cevizi yağının her geçen gün sağlığımız için faydalarını da öğreniyoruz. Mucizevi özellikleri olan Hindistan cevizi yağının yararlarını okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.

Gıda sektöründe ve kişisel bakımda çok tercih edilen Hindistan cevizi yağının sağlığımız için yararlarını biliyor musunuz? Rahatlıkla her yerde bulabileceğiniz, sağlığımız için çok yararlı Hindistan cevizinin mucizelerine şaşıracaksınız.

Hindistan cevizi yağının bilmediğimiz 20 faydası

1. Ağız ve diş temizliğinde kullanılabilir
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını, günde 10 dakika ağzınızda çalkalayarak çok daha beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

2. Grip ve soğuk algınlığıyla mücadele eder
Hindistan cevizi yağı, kandaki bakteri ve virüslerle savaşan akyuvar sayısını artırarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Hindistan cevizi yağını içerek, grip ve soğuk algınlığını daha çabuk atlatabilirsiniz.

3. Pişikleri önler
Hindistan cevizi yağı pişikleri önlemede etkili olduğu gibi, tedavi amaçlı da kullanılabiliyor. Çünkü Hindistan cevizinin tedavi edici birçok özelliği var. Özellikle yazın bebeğinizin pişik kremine biraz Hindistan cevizi yağı eklemenizi tavsiye ederiz.

4. Boğaz ağrısını yatıştırır
Öksürmekten boğazınız yanmaya başladığı zaman, Hindistan cevizi yağını denemeye ne dersiniz? Bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını yutarak ya da çayınıza karıştırarak boğazınızı yumuşatabilirsiniz. Bu, daha az ağrı hissetmenizi sağlar.

5. Kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir
Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının cinsel ilişkide kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının oldukça güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Ancak Hindistan cevizi yağı latex prezervatifleri zayıflatacağından poliüretan prezervatifleri tercih etmelisiniz.

6. Rahatlatır
Hindistan cevizi yağını bir aromaterapi yağı olarak da kullanabilirsiniz. Masaj yaparken bu yağdan faydalanmanız rahatlamanızı sağlar.

7. Bitlerden kurtulmanızı sağlar
Hindistan cevizi yağının bitlerden kurtulmak için en etkili doğal yöntem olduğu biliniyor. Saçlarınızı yıkadıktan sonra elma sirkesiyle durulayın, sonrasında Hindistan cevizi yağını sürün ve saçınızda 24 saat bekletin. Biraz zahmetli ve uzun bir yol olsa da sonuçta bitlerden kurtulmuş olacaksınız.

8. Uçuk tedavisinde kullanılır
Dudağınızda uçuk mu çıkmaya başladı? Tek yapmanız gereken, o bölgeye biraz Hindistan cevizi yağı sürmek. Antiviral özelliği olan yağ, iz bırakmadan uçuğunuzu tedavi eder.

9. Kesik ve çizikleri korur
Çok derin olmaması koşuluyla kesik ve çiziklerinizin üstüne sürdüğünüz Hindistan cevizi yağı, bariyer görevi görerek ufak yaraların mikrop kapmasını önler.

10. Böcek ve sinek ısırıklarında kaşıntıyı azaltır
Böcek ve sinek ısırıklarına biraz Hindistancevizi yağı sürmeniz kaşıntıyı azaltır ve sizi rahatlatır.

11. Morluklara iyi gelir
Tam olarak morlukları yok etmesi mümkün olmasa da, vücudunuzun morarmış bölgesine Hindistan cevizi yağı sürerek morluğun azalmasına ve o bölgenin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

12. Kolestrolü düzenler
Hindistan cevizi yağının ana bileşenlerinden laurik asit, iyi kolesterolünüzün (HDL) yükselmesine ve böylece kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

13. Midenizi rahatlatır
Mide ağrıları, hayatımızı zehir edebilecek güce sahipler. Hindistancevizi yağı bu konuda da size yardımcı olabilir. Mide rahatsızlıklarında Hindistan cevizi yağı kullanmak midedeki yanma hissini azaltır. Ayrıca günde sadece bir kaşık Hindistan cevizi yağı, ülser tedavinize yardımcı olur. Tabii sadece ilaç tedavisine bir destek olarak...

14. Nefes tıkanıklığına iyi gelir
Soğuk algınlığının en kötü yanlarından biri nefes tıkanıklığı. Hindistan cevizi yağını, çay ağacı yağı ve biberiye yağıyla karıştırıp, göğsünüzü bu karışımla ovduğunuzda, burnunuzun açıldığını ve nefes tıkanıklığınıza iyi geldiğini fark edebilirsiniz.

15. Böcekleri uzaklaştırır
Sadece böcek ısırmalarını tedavi etmekle kalmayıp, böcekleri evinizden uzak da tutan Hindistan cevizi yağını, uçucu yağlardan biriyle (biberiye, çay ağacı, nane, yaban sümbülü yağları vb.) karıştırarak yakmanız yeterli.

16. Burun kanamalarını önler
Ciddi bir hastalığınız yoksa, burun kanamalarının en yaygın sebeplerinden biri kuru ve tahriş olmuş burun içi. Parmağınıza aldığınız biraz hindistancevizi yağını, nazikçe burnunuzun içine sürerek burnunuzu yumuşatabilirsiniz.

17. Emzirmeyi kolaylaştırır
Bu ipucumuz da yeni doğum yapmış annelere; bebeğinizi emzirirken acı çekmemek için göğüs uçlarınıza biraz Hindistancevizi yağı sürebilirsiniz. Bu işlem çatlakları da önleyecektir.

18. Metabolizmayı hızlandırır
Özellikle diyet yapıyorsanız, Hindistancevizi yağını az bir miktarda yemeklerinize eklemeniz oldukça iyi bir fikir. Çünkü bunun gibi sindirimi kolay yağlar, karaciğer tarafından doğrudan enerji için kullanılabilir ve aynı zamanda yağ yakımına yardımcı olur.

19. Kemikleri güçlendirir
Vücuttaki kalsiyum ve magnezyum emilimine yardımcı olan Hindistancevizi yağı, kemiklerinizin ve dişlerinizin güçlenmesini sağlar.

20. Kulak temizliğinde kullanılır
Kulak çubuğunun bir ucunu Hindistancevizi yağına batırın ve kulağınızı bu çubukla nazikçe temizleyin. Oldukça güvenli ve sağlıklı bir kulak temizleme yolu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER