@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.12.2015

Egzersizden önce kahve içmek yağ yaktırıyor mu?

Egzersizden önce kahve içmek daha fazla enerji harcayıp daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Egzersiz ve kahve ilişkisini Pudra.com araştırdı.

Sabahları güne kahveyle başlayan insanların sayısı oldukça fazla. Kahve, içerdiği kafein sayesinde algılarımızı açıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Kafein başta kahve olmak üzere çay, kola, kakaolu içecekler ve enerji içecekleri gibi başka içeceklerin içinde de bulunuyor. Bunların arasında özellikle kahve ve Türk kahvesinin egzersizden önce yağ yakıcı özelliği olduğu son zamanlarda dikkat çeken bir konu. Mayo Clinic uzmanlarına göre, kahvenin tam olarak bölgesel yağ yakmakla bir ilişkisi yok ancak kalori yakmanıza yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Kafein açlığı bastırmaya yardımcı oluyor aynı zamanda vücudun daha çok ısı ve enerji üreterek hızlı sindirim yapmasına olanak sağlıyor. Egzersizden önce kahve içtiğinizde, kafein vücudunuzu harekete geçiriyor ve yağ stoğunuzu daha hızlı bir şekilde enerjiye çevirmeye başlıyor. (Kafein hakkında daha fazla şey merak ediyorsanız Kafein hakkındaki gerçekler başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.) Fakat kahve dediğimiz zaman şekerli ve yağlı olanları kast etmiyoruz. Her gün aromalı, şekerli kahveler tüketmek aksine kilo almanıza sebep olabilir. Bunun yerine sade filtre kahve veya sade Türk kahvesi içebilirsiniz.

Kahve içmek kilo verdiriyor mu?
 

Egzersizden önce kahve içmenin faydaları

Yağ yakmayı hızlandırıyor

Kahve egzersizden önce içildiğinde vücudunuzdaki yağları hızlıca enerjiye dönüştürüyor. Kahve bu etkisini gün içinde de sürdürüyor. Ayrıca iştahınızı azaltıyor ve metabolizmanızı hızlandırıyor. Eğer her gün çok fazla kahve içen biriyseniz, kahve bağımlılığınız varsa, egzersiz programınıza başlamadan bir hafta önce kahveyi bırakın sonra tekrar başlayın ve böylece kahvenin etkisini daha çabuk hissedebilirsiniz.
 

Performansı arttırıyor

Egzersizden önce kahve içmek performansınızı etkili biçimde arttırıyor. Böylece yorulmadan daha uzun süre egzersiz yapmanız mümkün.
 

Odaklanmayı sağlıyor

Kafeinin zihin açıcı özelliği egzersiz sırasında da işinize yarayabilir. Egzersizden önce içilen kahve daha iyi odaklanarak çalışmanızı sağlıyor.
 

Kas ağrılarını azaltıyor

Egzersizden önce içilen kahve performansı arttırıyor, odaklanmayı sağlıyor ve bunlara ek olarak kas ağrılarını da azaltarak daha az yorulmanızı sağlıyor.
 

Hastalıkları önlüyor

Kahve vücut direncini arttırdığı için kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyor. Günde içilen iki bardak Türk kahvesi kolon kanseri riskini azaltıyor, depresyon ve kalp hastalıklarından koruyor.

kahve yağ
 





















Günde ne kadar kahve içmek gerekiyor?

Bu aslında kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Bazı kişiler her gün iki üç kere hatta daha fazla kahve içmeyi seviyor (Kahve sevenlerdenseniz Kahve içmek için 11 neden başlıklı yazımız tam size göre). Bazılarındaysa bir bardak kahve bile gün boyu kalp çarpıntısı yaratabiliyor. Kahveyi ne kadar sevip, ne kadar tüketmek istediğiniz bir tercih ama unutmamak lazım ki her şey gibi kafeinin fazlası da zararlı. Kafein aşırı tüketildiğinde uykusuzluk, gerginlik, çarpıntı, kan basıncında artış gibi etkiler gösterebiliyor. Normal bir yetişkinin günde ortalama 100 mg kafein tüketmesi normal. Bu miktarın günde 400 mg’ı geçmemesi tavsiye ediliyor. Hamilelerin, kalp hastalarının ve kafeine karşı reaksiyon gösteren başka özel durumu olan kişilerin kahve ve kafeinli içecekleri tüketmeden önce doktora danışmalarında fayda var.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
4 haftada 1 beden incelten yeni yıl diyeti
Yeni yıla zayıf bir başlangıç! Diyetisyen Gizem Şeber, Pudra.com okuyucuları için 2016'ya girmeden 1 beden incelten 4 haftalık diyet programı hazırladı.

Kahve bağımlılığından kurtaracak 6 öneri
Sabahları en az birkaç fincan kahve içmeden kendinize gelemiyorsanız, muhtemelen kahve bağımlısısınız. Kahve bağımlılığınızdan kurtulmak için yapmanız gerekenleri Pudra.com yazdı.

​Yağ yakan besinler
Vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olan yiyecekleri biliyor musunuz? Pudra.com'un keşfi 12 yiyeceği tüketerek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz...

​Karın yağlarını hızlı eriten 10 besin
Diyetisyen Dilara Koçak, en iyi yağ yaktıran besinlerin Top 10 listesini hazırladı. Dilara Koçak'tan hızlı yağ yaktıran besinleri Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER