@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.05.2017

Yavaş yiyenler 100 kalori daha az alıyor!

Yapılan bir araştırma yemeğini yavaşça çiğneyen ve aralarda bir yudum su içenlerin 100 kalori daha az aldığını ortaya çıkardı. Detaylar Pudra.com’da.

Eğer çok hızlı yemek yiyenlerdenseniz yavaşlamanızı öneriyoruz çünkü yavaş yavaş çiğneyerek yemek çok daha az kalori almanıza, dolayısıyla daha kolay zayıflamanıza neden oluyor. Beslenme ve Diyet Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmaya göre, yemek masasında daha yavaş ve çiğneyerek yemek, bir yandan da aralıklarla su yudumlamak en sağlıklı yemek yeme şekli ve bu şekilde yemek yiyenler diğer insanlara göre 100 kalori daha az almış oluyor. Aralarında Gwyneth Paltrow gibi ünlülerin ve bilim insanlarının bulunduğu bir grup da bu şekilde yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.

Yavaş yiyenler 100 kalori daha az alıyor!

Amerika’daki Texas Christian Üniversitesi’nde yapılan bir deney ile beslenme uzmanları yeme hızımız ve kalori alımıyla ilgili ilişkiyi ortaya koydu. Uzmanlar bu deney sırasında ayrıca deneklere bir yemeği çok hızlı yediklerinde ve yavaş yediklerinde neler hissettiklerini sordu. Yemeğini yavaş ve çiğneyerek yiyen gruptan çok sakin ve rahat bir şekilde hissederek yemek yemeleri istendi. Bu grup hiç acele etmeyerek küçük lokmalar halinde, yavaşça ve iyice çiğneyerek ve aralarda duraksayıp birer yudum su içerek yemeğini bitirdi. Diğer gruba ise çok aceleci ve hızlı bir şekilde yemeklerini yemeleri söylendi. Bu grup ise çok büyük lokmalar alarak, çiğnemeden ve hiç ara vermeden yemeklerini bitirdi. Deneyin sonunda yemeğini yavaş ve çiğneyerek yiyen grubun, diğer gruba göre ortalama 88 kalori az aldığı ortaya çıktı. Deneyi yürüten beslenme uzmanlarından Prof. Meena Shah, "Yemek yeme hızınızı düşürmek, sakin ve çiğneyerek yemek, kalori alımında azalma anlamına geliyor. Ancak bu sadece normal kilodaki insanlar için geçerli, obezite hastaları bu ortalamaya dahil değil" diye açıklıyor. (Günde 100 kalori azaltmak için 15 öneri başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 
Deneyden 60 dakika sonra hangi grubun daha uzun süre tokluk hissiyle kalabildiğine bakıldığında da, daha yavaş yiyen grubun henüz tok hissettiği ancak hızlı yiyen grubun açlık hissine sahip olmaya başladığı ortaya çıktı. Dr. Shah, "Bu sonuçlar yemeğin daha yavaş tüketildiği zaman açlık hissinin de daha geç geldiğini ortaya koyuyor. Yavaşça, çiğneyerek ve kısa molalar vererek yemenin yanı sıra aralarda bir yudum su içmek, hem daha az kalori almanıza hem de aşırı yemenin önüne geçmeye olanak veriyor. Bu şekilde yemek yemek hem daha sağlıklı hem de daha keyifli!" diyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
300 kalori yakmanın şaşırtıcı yolları
Hangi aktiviteyi, kaç dakika süreyle yaparsanız ortalama 300 kalori yakabilirsiniz? Yanıtı Pudra.com'da.

Hangi aktivite kaç kalori yaktırır?
Seks yapmak, merdiven çıkmak, işe yürüyerek gitmek, bisiklet sürmek, elinde poşetlerle alışveriş yapmak kaç kaloriye bedeldir? Yanıtı Pudra.com’da…

Hafta sonunu kalorisiz atlatmanın yolları
Diyetinizin ilk beş gününü geride bıraktınız ve geldi çattı hafta sonu... Arkadaş toplantıları, abur-cuburlar, yemeli içmeli ortamlar... Peki diyetinizi tehlikeye sokmadan hafta sonunu nasıl atlacaksınız? Cevabı Pudra.com'da!

Bazı salatalar hamburgerden daha kalorili!
Araştırmalar bazı salataların, hamburgerden bile daha kalorili olduğunu gösteriyor. Pudra.com olarak en fazla kaloriye sahip salataları açıklıyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER