› 
 › 
Pudra.com 05.02.2014

Aşkın 5N1K’sını çözümleyen kitap çıktı!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kime aşığım, aşk nedir, neden aşığım, ne şartlarda aşık oldum, nasıl aşık oldum?" gibi sorulara yanıt aradığı "Aşk Terapi" kitabıyla okuyucu karşısında.

Aşkın 5N1K’sını öğrenmek isteyenler için, "Mesnevi Terapi" ve "Yunus Terapi"den sonra serinin üçüncü kitabı “Aşk Terapi” yayında.

Aşkın 5N1K’sını çözümleyen kitap çıktı!

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Aşk Terapi" adlı yeni kitabında, “Kime aşığım, aşk nedir, neden aşığım, ne şartlarda aşık oldum, nasıl aşık oldum, aşkımın zamanlaması nasıldı, aşkımı nasıl sürdürülebilir hale getirebilirim?” gibi sorulara cevaplar arıyor.

Kitapta “Self Report”, yani kendi kendinizi değerlendirebileceğiniz üç önemli ölçek; “yakın ilişkiler ölçeği”, “duygu ifadesi ölçeği” ve “yalnızlık ölçeği” sunuluyor.

Yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, artık aşk duygusunu klinik ölçeklerle analiz edebildiklerini, arka planında neler yattığını daha ustaca ve ince yöntemlerle ayrıştırabildiklerini ifade ediyor.

Tarhan, “Aşkın hem biyolojik hem de psikolojik boyutunu inceleyebiliriz, fakat buna kadim bilgeliğin katkısını da eklemek gerekir diye düşündük. Bunun için, yeni bilgiler ışığında Doğu hikâyelerini ve Mevlânâ’nın aşk öğretisini yeniden yorumlamaya ihtiyacımız vardı. Bu kitapta bunu yapmaya çalıştım” dedi.

Kitabın birinci bölümünde aşkın mahiyeti tartışılıyor. Bu bölümde, ilk görüşte aşkın ne anlama geldiğini, kime aşık olduğunuzu, neden aşık olduğunuzu sonsuzluk arayışınızı bulabilirsiniz. İkinci bölümde aşkı anlamaya çalışırken devreye giren kavramların neler olduğunu göreceksiniz. Aşkın bitmeyen enerjisini ve akıl hastalığı boyutunu da bu bölümde bulabilirsiniz. Üçüncü bölümde aşk ve evlilik ilişkisi ele alınıyor. Dördüncü ve beşinci bölümleri ise aşkın afetleri ve faydaları irdeleniyor.

Aşk Terapi
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Timaş Yayınları
Fiyatı: 15 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER