› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.01.2012

"Beynin İyileştirme Gücü" çok çarpıcı

İktidarsızlık, kıskançlık, dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm, depresyon, migren gibi pek çok sorunu iyileştiren, bir çeşit ilaçsız beyin eğitim programı olan Neurofeedback, her yönüyle "Beynin İyileştirme Gücü" kitabında anlatılıyor.

NASA tarafından astronotların performanslarını artırmak için kullanılmaya başlanan Neurofeedback yöntemini ülkemizde başarıyla uygulayan Dr. Tanju Sürmeli, Nobel Tıp Kitabevi'nden çıkan "Beynin İyileştirme Gücü" adlı kitabında bu yöntemi detaylarıyla anlatıyor.


Kitapla kişilerde beynin kapasitesi ile ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen Sürmeli, Neurofeedback yöntemiyle nasıl patolojik aşk, iktidarsızlık, kıskançlık gibi birçok durum ve dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm, depresyon, migren hastalıkları tedavi ettiğini açıklıyor, vaka örneklerine yer veriyor.

Sürmeli, Neurofeedback yöntemini şöyle açıklıyor:

"Biofeedback disiplini çerçevesinde beyin dalgalarının eğitilmesiyle uğraşır. Nerofeedback tedavi yönteminde amaç, kişinin EEG’sini seçilen referans bir dataya göre değiştirmesini sağlamaktır. EEG’ler beyin dalgalarının pasif bir kaydıdır. Neurofeedback beyin eğitimini alacak kişiye kendi EEG bilgisi verilir. Tedavi süresince sağlıksız beyin dalgalarının düşürülüp sağlıklı beyin dalgalarının artırılması hedeflenir. NF eğitimi, Neurofeedback ekipmanı ile yapılır.

Neurofeedback tekniğinin temelinde hastanın seanslarda zihin oyunları oynaması yatar. Hasta, kafasına yerleştirilen elektrotlar vasıtasıyla bilgisayar cihazına bağlanır. Elektrotlar beyinden gelen elektrik paternlerini ölçer ve ekrana yansıtır. Beyne herhangi bir elektrik akımı verilmez. Bilgisayar tarafından sağlanan görsel ve işitsel feedback sayesinde hastalar yavaş dalgaları thetayı, deltayı azaltıp hızlı dalgaları betayı, smr dalgasını yükseltmeyi öğrenirler. Neurofeedback’in en önemli özelliği ilaç kullanılmadan beyni eğitmesidir."


Beynin İyileştirme Gücü
Dr. Tanju Sürmeli
Nobel Tıp Kitabevleri


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER