› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.04.2012

Can Dündar'dan "Aşka Veda"

Can Dündar'ın son kitabı "Aşka Veda" Mayıs ayının ilk günlerinde Can Yayınları'ndan çıkıyor. Aşkın acısı, mutluluğu, özlemi, ayrılığı kısaca aşkla ilgili her şeyi bu kitapta..

"Nostaljik bir mazi güzellemesi yapmak istemem," diyor Can Dündar, zindana dönüşen, koyu bir karanlık olan 70'lerdeki ilişkileri anlattığı yazısında: "Ama aşkın ha babam ertelendiği o kanlı karanlıkta bile, en dayanışmacı ve masum yanları saklıydı insanoğlunun..."

Can Dündar'dan

"Aşka Veda"
, Can Dündar'ın aşka dair yazılarını bir araya getiriyor. Körkütük, sırılsıklam aşkları, özlemi, yalnızlığı, ayrılığı ve terk edilme acısını "kâh içten içe kabaran kâh gürül gürül çağlayan o deli nehri," anlatıyor.

Siyaset ve popüler kültür penceresinden kadınların ve erkeklerin zaman içinde değişen yüzlerine bakıyor. "Söylenmemiş o iki sözcük yüzünden heba olup gitmiş" nesillerle nihayet kavuşan ama mutsuz mu mutsuz olan günümüz gençliğini karşılaştırıp şiirini kaybeden zamane ilişkileri sorguluyor.

Şehvet sevdadan soyunduğunda, Eros okunu kırdığında, piyasa duruma el koyduğunda aşkın nasıl can çekişmeye, körelip çirkinleşmeye başladığını sergiliyor.

Hazsız evliliklerden evliliksiz hazlara, sekssiz aşktan aşksız sekse, ateşten gömleği gönüllü giyenlerden, aşkını kariyerine feda edenlere geçişin izini sürüyor. Aslında bir türlü veda edemediğimiz, her daim ihtimal dahilinde olan aşkı anlatıyor Can Dündar, Aşka Veda'da.

Kitap yayınevinden alınan son bilgilere göre 3 Mayıs'ta piyasada olacak. Kitabın ön siparişini kitapturk.com, dr.com.tr, gibi kitap sitelerinden verebilirsiniz.

Aşka Veda
Can Dündar
Can Yayınları
19.50 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER