› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.10.2013

Hakan Günday'dan yeni kitap: Daha

Edebiyat dünyasına 2000 yılında girmesinden sonra ses getiren kitaplara imza atan Hakan Günday'ın yeni kitabı "Daha" Doğan Kitap'tan çıktı.

İlk romanı "Kinyas ve Kayra" ile edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan Hakan Günday, yeni bir kitapla okuyucu karşısında. Kitabın adı, "Daha".

Hakan Günday'dan yeni kitap: Daha

"Kinyas ve Kayra"dan sonra bugüne dek "Zargana", "Piç", "Malafa", "Azil", "Ziyan", "Az" adlı kitapları çıkaran, ülkemizde yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden olan yazarın yeni kitabı "Daha"da, baş karakter Gazâ’yı 10 yaşından 24 yaşına kadar izliyoruz. Hikaye; çarpık demokrasi, toplumda lider imajı ve halk-kahraman çatışması ekseninde ölüm korkusunu irdeliyor.

Gazâ, kaçak göçmen taşımacılığı yapan babasıyla birlikte yaşıyor. Kaçakların bildiği tek Türkçe kelime olan “Daha” ise romana adını vermiş.

Gazâ, üç kıtadan gelen göçmenlerin arasında başlayan, çocukluğunda yaşının kaldırabileceğinden çok daha büyük tecrübeler yaşıyor. Kaçaklarla yaptığı mikro düzeydeki demokrasi denemesi sırasında insanın davranış modellerini gözlemliyor, liderin toplumdaki yerini sorguluyor, onun tanrı konumuna gelişini, halkın tepkisini, kahraman-halk çatışmasını izliyor. Fakat onu en çok etkileyen, 13 yaşındayken kaçakları Yunanistan’a geçiren teknenin kaptanlarından Harmin’den öğrendiği ‘hayatın anlamı’ teorisi oluyor.

“Bir umut ya da amaca gerek yok, hayatta kalmak için. Öleceğini bilmek yeter. Hayatın anlamı işte bu: Ölüm korkusu... Dolayısıyla, eğer gerçek bir hayat yaşamak istiyorsan, gerçekten de bir amacın olsun istiyorsan, önce ölüm korkusunu atacaksın üzerinden... Ölüm korkusu denilen, hayatın, o yanında bedavadan verdikleri anlamı var ya, işte onu fırlatıp atacaksın! Ancak o zaman, gidip de hayatın gerçek anlamını bulursun.”

Daha
Hakan Günday
Doğan Kitap
Fiyat: 27 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER