› 
 › 
Pudra.com 17.03.2015

Halit Kakınç'ın yeni kitabı: Yerkubbe

İstanbul’un yeraltı tünellerinde geçen, paralel bir Âlem’de yaşanan büyük aşkı anlatan Halit Kakınç'!in Yerkubbe adlı kitabı çıktı.

Halit Kakınç "Struma" ve "Çerkes Aşkı"ndan sonra üçüncü romanı "Yerkubbe"de İstanbul’un yeraltı geçitlerinde Eşiz Evrenler’i sorguluyor. Kakınç’ın 'belgesel roman' olarak sınıflandırılabilecek, kanıtlanmış verilere dayalı çalışması, okuyucuyu Doğu Roma’nın 18 yüzyıl önce kurulmuş başkentine davet ediyor.

Halit Kakınç'ın yeni kitabı: Yerkubbe

Kitapta İstanbul’un altının birbirine bağlı tünellerle dolu olduğu efsanesinden yola çıkan mağara bilimci bir arkadaş grubu, şehrin diplerini örümcek ağı gibi sarmalayan bu dehlizleri araştırmaya karar veriyor. M.S. 4. Yüzyıl’da o Eşiz Âlem’e kaçanların, Ariusçular’ın ve Mithracılar’ın kurdukları bir uygarlık çıkıyor karşılarına. Rivayete göre, Yerebatan Sarayı’nın gizli bir geçidinden ulaşılan, ucu Üsküdar’dan Kınalı Ada’ya kadar uzanan bu tünellerde araştırma yapmak isteyen ekip, asırlardır sarnıcın içinde bulunan gizemli Medusa başlarının aracılığıyla kendilerini bir anda bambaşka ve gizemli bir dünyada buluyor. Ve büyük bir aşk yaşanıyor bu Paralel Evren’de. Bu taraftan Sinan ve diğer taraftan Maria, deliler gibi seviyorlar birbirlerini. Sinan da Maria da bir anda aşkın kimyası ile aklın kimyasının arasında kalıyorlar. Günümüzden tarihin son derece az bilinen bir dönemine geçiş yapan, objektif bilgi aktarımı ve geleceğe yönelik tahayyüllerle yazılan Yerkubbe okuyucuyu gizemli ve öğretici bir yolculuğa çıkarıyor. Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan Yerkubbe 200 sayfa.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER