› 
 › 
06.10.2019

Psikolojinizi Güçlendirecek 3 Efsane Kitap

Kimliğinizin gölgesini ortadan kaldırmak istiyorsanız bilinen klişelerden  uzak, bilime dayalı ve etkileyici 3 kitabı sizler için ele aldık .

Psikoloji özellikle insan davranışlarını, duygusal ve zihinsel süreçlerini, buna bağlı olarak da davranışların altında yatan gerçek nedenleri araştıran, inceleyen ve yorumlayan bir bilim dalıdır.Profesyonel ve sosyal hayatta psikolojik mücadeleler gerçekleştiriyoruz ve bazen sürü psikolojisi ile ilerleyerek hayatımıza yön vermeye çalışıyoruz. Kimliğinizin gölgesini ortadan kaldırmak istiyorsanız bilinen klişelerden uzak, bilime dayalı ve etkileyici 3 kitabı sizler için ele aldık . İnsanları yüzyıllar boyunca özel ve iş hayatında nasıl başarılı olabileceği konusunda aydınlatan ve yeni bir başlangıç yapmak için ilham ve güç kaynağı olan daha dirençli olmanız gerektiğini somut örneklerle anlatan kitaplarla geldik.  

 
Beş Çember Kitabı / Miyamoto Musashi
1. Beş Çember Kitabı / Miyamoto Musashi 

"İnsanlar tarafından aldatılamaz hale geldiğinde, stratejinin bilgeliğine erişmiş olacaksın.''

Eğer strateji konusunda kendinizi eğitirseniz, kazanmak için pek çok fırsatınız olacaktır. Musashi Japonlarca Kensai ya da "kılıç piri" kabul edilir. Her ne kadar  Musashi'nin yaşamın gerçeklerini keskin bir dille anlatması acımasızlık gibi değerlendirilse de, madalyonun diğer tarafı çevrildiğinde  gerçek ve yalın bir idealin peşinde olduğu görülür.

Zihni, ''Kazanma'' duygusuyla yeterince meşgul kişiler odaklanmış ruha sahip demektir!

Peki siz odaklanmış bir zihne sahip olmak ister misiniz?

En iyi şekilde savaşmak, ucunda ölüm olma ihtimalini kabul etmek ve kurallara dair net bir anlayış geliştirmek bu kitabın özü. Samuray Miyamoto Musashi’nin   ''Strateji Rehberi''  Japonya'da üst düzey yöneticilerin ve stratejiyle ilgilenenlerin başucu kitabı.

İktidar-Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası / Robert Greene
2. İktidar-Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası / Robert Greene 

''Dünya sinsilikle ilerleyen büyük bir oyun alanıysa ve bizler de onun içine sıkışmışsak, oyunun dışına çıkmaya çalışmanın hiçbir faydası bulunmamaktadır. Bu sizi ancak güçsüz kılar, güçsüzlük ise zavallılığa yol açar. Kaçınılmaz olana karşı çabalamak, tartışmak, söylenmek ve suçlu hissetmek yerine, güç elde etmeye çalışmak ve güce sahip olmakta mükemmelleşmek çok daha iyidir.''

Temelde herkesin elde etmek istediği TEK şey ''İKTİDAR''dır.  Yasalara ne kadar uyarsanız o kadar acımasız olabilirsiniz. 48 yasa zihninize tutulan yansıma,  aldatmaca için mükemmel bir araçtır.
Güç kavramını ve güce sahip olmayı büyük bir ustalıkla anlatan Robert Greene muazzam bir vizyon katacak sizlere. Tarihin unutulmaz hikayeleri ile kanıtlanmış 48 yasa, sizi zaman sanatında uzmanlaştırarak daha büyük, daha renkli, daha esrarengiz görünüme ve gücün doruklarına tırmandıracak.

İnsanı Tanıma Sanatı / Alfred Adler
3. İnsanı Tanıma Sanatı / Alfred Adler 

"Akıl, mantık, etik ve estetik gibi kavramların ancak insanların toplu yaşamından kaynaklanabileceği, ayrıca bunların bireyler arasında uygarlığın yıkılıp gitmesini önleyecek bağları oluşturduğu sonucuna varmaktayız.''

Avusturyalı psikiyatr Alfred Adler'in ''İnsanı Tanıma Sanatı'' kitabında ruhsal gelişimin algılama, tasarımlama ve anımsama gücünü, duyma ve düşünme yetisini gözden geçirmiştir. En sonunda da karakter özellikleriyle duygu ve heyecanları ele almıştır. Adı geçen bütün ruhsal dışa vurumların birbiriyle ayrılmaz bir ilişki içinde bulunduğunu anlayabilirsiniz.

Adler, yaşamın (günümüzde pek göremediğimiz) derin anlamını realist bir kelime sanatçısı gibi özenle işleyerek ortaya koyuyor. "İnsanı Tanıma Sanatı" kitabını okuduktan sonra anlam veremediğiniz duyguların bile adını koymuş olacaksınız.
 


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER