› 
 › 
pudra.com 16.11.2009

Nasıl zehirleniyoruz? Nasıl korunuruz?

Bir kimya mühendisinden hayatımız boyunca maruz kaldığımız kimyasal riskleri okumaya ne dersiniz?

Son günlerde oldukça gündemde bir konu olan genetiği değiştirilmiş organizma konusu ile ilgili oldukça bilgilendirici bir kitap olan ‘Nasıl zehirleniyoruz? Nasıl korunuruz?’ Kimyager Mennan Aysan Kuzanlı tarafından kaleme alındı. Kuzanlı, yaşamımız boyunca birebir veya dolaylı olarak karşı karşıya geldiğimiz kimyasal ölümcül riskleri anlattığı kitabında bunlardan korunma alternatiflerini de açıklıyor.


Yazar kitabıyla ilgili şunları söylüyor: “İfade etmeliyim ki ben bir bilim adamı, doktor veya toksikoloji konusunda uzman biri değilim, sadece kimya mühendisliği tahsil etmiş bir ürün kullanıcısıyım. Sizlere bu kitapta sunacaklarım; kişisel deneyimlerim ile bu konuda yapılan sayısız araştırma çalışmalarının bir özeti olacaktır.”

Arka kapaktan…
Unutmayınız ki sizin ve sevdiklerinizin sağlıklı olabilmesi yapmış olduğunuz kişisel tercihlere bağlıdır. Zehirli kimyasal maddelere aldırmadığımız ve almadığımız korunma tedbirleri, basit bir alerjiden başlayarak kanser, doğum kusurları, genetik değişiklikler ve diğer bağışıklık sistemi hastalıkları gibi çok ciddi ve bize yaşamı zehir eden hastalıklarla yüz yüze kalmamıza, buna bağlı olarak büyük mali külfetlere neden olacaktır.

İşin diğer çok önemli bir yönü de yaşadığımız çevrenin bu zehirli toksik kimyasalların etkileşimi ve ortamda yoğunlaşması ile ortaya çıkan çevre kirlenmesi ile ekolojik dengenin bozulması olayıdır, bunun telefasi çok zor sonucunda içtiğimiz sudan, ciğerlerimize çektiğimiz havaya ve yediğimiz yiyeceklere kadar her şeyin bir fasit daire misali devamlı kirlenmesidir. İşte bütün bunlar tamamen “kişisel tercihimiz”in öyle olması sebebiyle olmaktadır. Bence unuttuğumuz veya farkına varmadığımız şey “bizim kendi gücümüzdür.” Tüketici olarak tahminimizden daha fazla güçlü olabileceğimizi tekrar hatırlamalı, reklamlar ile beynimizi yıkayarak almamızı istedikleri şeylerin ne olduğunu nelere sebep olabileceğini öğrenmeli, bilmeli, bizi, sevdiklerimizi ve çevremizi zehirleyecek olanları almamalıyız, kullanmamalıyız ve tüketmemeliyiz.

Nasıl zehirleniyoruz? Nasıl korunuruz?
Kimyager Mennan Aysan Kuzanlı
Dharma Yayınları, 2009
320 sayfa, 20 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER