› 
 › 
Pudra.com 20.08.2013

Orhan Pamuk'tan seçmeler

Orhan Pamuk'un okul yılları ve tarihin masalsı yanı üzerine hazırladığı "Ben Bir Ağacım" adlı seçmelerden oluşan kitap, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

Yapı Kredi Yayınları’nın Doğan Kardeş Dizisi’nden çıkan "Ben Bir Ağacım" adlı kitapta, Orhan Pamuk'un kırk yıllık yazarlık hayatının en güzel sayfalarından, kendi yaptığı seçmeler bulunuyor.

Orhan Pamuk'tan seçmeler

Yazar, kitapta Osmanlı zamanının bir celladını ve bir padişahın kıskançlığını anlatıyor; bir ağacı, bir resmi konuşturuyor ve kendi çocukluk, gençlik ve okul hatıralarını hikâye ediyor.

Kitapta aynı zamanda Pamuk’un 5 yıldır yazdığı ve 2014 yılının ilk aylarında yayımlanması planlanan yeni kitabı "Kafamda Bir Tuhaflık"tan da bir bölüm bulunuyor: “Mevlut’un Ortaokul Yılları”. Böylece Pamuk’a uzun zamandır arkadaşlık eden yeni romanının kahramanı Mevlut, ilk defa okur önüne çıkmış oluyor.

Orhan Pamuk, "Ben Bir Ağacım" kitabına koyacağı parçaları seçerken metinlere dokundu, eski yazılarını değiştirdi, cümleler, paragraflar ekledi, başlıklar koydu. “Bu kitapta, şimdiye kadar yazdığım sayfalardan, en kolay anlaşılabilir ve en güçlü olanları seçmeye çalıştım” diyen Orhan Pamuk, kitabıyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Kitabın kalbinde, hakkında hayaller kurmaktan hoşlandığım iki konu var: Tarihin esrarlı yüzü, çocukluk ve öğrencilik yıllarının hatıraları. Romanlarımda ve düzyazılarımda bu iki kaynağa hep geri döndüm. Her seferinde de iki konunun kafamda iç içe geçtiğini hissettim. Yani: Tarihin çocuksu yanı ile çocukluğun tarihsel yanı.”

Ben Bir Ağacım
Orhan Pamuk
Yapı Kredi Yayınları
Fiyatı: 6 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER