› 
 › 
Pudra.com 16.05.2012

Sanalizm çağının hastalığı: Internet Bağımlılığı

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “İnternet Bağımlılığı” adlı kitap internetin bir bağımlık mı yoksa alışkanlık mı olduğunu masaya yatırıyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları inceleme ve araştırma serisinden yepyeni bir kitap daha yayımladı. Kültür Yayınları’ndan çıkan “Internet Bağımlılığı”sanalizm çağının ortaya çıkardığı yeni bağımlılık türünü ve bağımlılıkla başa çıkma yöntemlerini masaya yatırıyor.

Sanalizm çağının hastalığı: Internet Bağımlılığı

Prof.Dr. Kültegin Ögel tarafından kaleme alınan kitapta internetin gelişimi ve yaygınlaşmasıyla toplumsal yaşamın, ilişkilerin ve alışkanlıkların geçirdiği dönüşüm irdelenirken, ortaya çıkan yeni yaşam biçiminin doğurduğu yeni bağımlılığın teşhisi ve tedavisine yönelik bilgiler yer alıyor.

Yazar internetin hayatımızı bir yandan kolaylaştırırken güdenlik yaşamımızda değiştirdiklerini ve dönüştürdüklerini irdeleyerek, internetin görmeden bakmak, seslenmeden konuşmak, yorulmadan sevişmek olduğunu vurguluyor. İnternetin daldan dala atlamak, varken yok olabilmek; dokunmadan, koklamadan sevebilmek olduğu ifade edilirken, aslında hayattan kaçış anlamına geldiği belirtiliyor.

Kitapta internetle birlikte ilişkilerin, duyguların ve sosyalleşmenin sanallaşmasının yarattığı psikolojik sorunlar, internet bağımlılığının aile ve evlilik yaşamına olumsuz etkileri örnek olaylarla anlatılıyor. Günümüzde internet bağımlılığının hala bir hastalık türü olup olmadığı konusunda tartışmalar sürerken okurların bağımlı olup olmadıklarını konusunda kendilerini değerlendirmeleri için kitapta Bağımlılık Profil İndeksi Bağımlılığı Formu adlı özel bir test de yer alıyor.

Yazar Hakkında
Prof. Dr. Kültegin Ögel (1864), 1992 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikiyatri uzmanı oldu. İki yıl Sağmacılar cezaevinde psikiyatrist olarak çalıştıktan sonra, 1995 yılından itibaren Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM Kliniğinde çalışmaya başladı. 2000 yılında ise ergen madde bağımlılarının tedavi edildiği ÇEMATEM Kliniğinin sorumluluğuna atandı. Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği’nin kurucusudur. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle 5 ödül kazanmıştır. Yurt içi ve dışı birçok makalesi yanında, madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili yazdığı yedi, depresyonla ilgili iki adet yayımlanmış kitabı vardır. Boğaziçi Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nde part-time ders vermektedir. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesidir.

İnternet Bağımlılığı
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
238 sayfa, 12 TL
Iskultur.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER