› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.09.2013

Yaşar Kemal’den yeni roman: Tek Kanatlı Bir Kuş

Yaşar Kemal, 1960’ların sonunda yazdığı, yeni yayımlanan romanı “Tek Kanatlı Bir Kuş”ta toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan 'korku'yu anlatıyor.

Yaşar Kemal’in 1960’ların sonunda yazdığı ama yayımlamaya yeni karar verdiği romanı “Tek Kanatlı Bir Kuş” Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Kitap, toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korku duygusuna odaklanıyor.

Yaşar Kemal’den yeni roman: Tek Kanatlı Bir Kuş

Yaşar Kemal kitabın ana öğesi korku ile ilgili “Ben hep korkudan korktum. Korkudan çok korktum. Roman yazdığım zaman içimde bir korku istemezdim. O yüzden bu kitapta da korkuyu anlattım” diyor.

Romanının başkahramanları olan Posta Müdürü Remzi Bey ve karısı Melek Hanım'ın terk edilmiş bir kasabaya çileli yolculuklarından ve o dönem için şartları çok daha ağır olan postacılık mesleğinden bahseden Yaşar Kemal, "O dönemde Anadolu'da postacıdan daha önemli bir kişi yoktu. Özellikle benim için postacı çok önemliydi. O zaman bana mektuplar geliyordu. Bu mektupları benden önce jandarmalar okuyordu. Bazen makale yazar gazeteye göndermek isterdim. Bu makaleler bazen gider, bazen de gitmezdi" diye ekliyor.

“Tek Kanatlı Bir Kuş” romanı bizi 1960'lı yılların Anadolusu'na götüren tarihi bir belge olmanın yanı sıra Yaşar Kemal’in edebiyatında önemli bir dönemi de gözler önüne seriyor.

Tek Kanatlı Bir Kuş
Yaşar Kemal
Yapı Kredi Yayınları
Fiyat: 7 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER