› 
 › 
Pudra.com 23.06.2014

Yemek yapmayı sevdiren kitap: Sevgili Mutfak

Yemek yapmayı öğrenmek isteyenler için tamamı denenmiş tarifleri, yemek fotoğraflarını ve önemli ipuçlarını sunan "Sevgili Mutfak" kitabı, Arzu Aygen’in sağlık ve lezzet güvencesiyle raflardaki yerini aldı.

Yemek yapmayı unuttuk. İşlerimiz çok, vaktimiz yok. Her köşe başında pideciler, çorbacılar, kebapçılar. Mutfak çoğu zaman kahvenin suyunu ısıttığımız, buzdolabındaki meşrubata uzanmak için girdiğimiz yer haline geldi.

Yemek yapmayı sevdiren kitap: Sevgili Mutfak

Sevgili Mutfak, işte bütün bu küsmüş mutfakların gönlünü almak, onları yeniden canlandırmak için yazılmış bir kitap. Okuyucuya önce pişirme tekniklerini öğretiyor. Türk mutfağından kıymalı yemeklerin, zeytinyağlıların, dolmaların, çorbaların, pilavların tarifleri akılda kalacak çizimlerle anlatılıyor ve arkasından örnek tariflere geçiliyor. Etli dolma, ezogelin çorbası, humus, köfte, iç pilav, menemen tarifleri en acemi aşçının kolaylıkla takip edebileceği şekilde yazılmış. Mantı, karnıyarık, zeytinyağlı sarma gibi zor tariflerin bile göze kolay görünmesini sağlıyor, insanın mutfağa girip hemen pişiresi geliyor. Yemeklerin yapılışı aşama aşama fotoğraflı. Hepsi anneannelerimizin zamanındaki gibi,“hakiki” yemek tarifleri.

Mutfakla arasına kara kedi girmiş, belki de daha hiç mutfağa girmemiş okur için hazine değerinde bilgiler de unutulmamış. Erzak dolabında bulunması gerekenler, köftenin yanına yakışan yemekler, 20 dakikada karın doyurmanın yolları, kızartma yaparken dikkat edilecekler, karanlıkta saklanacak zeytinyağları, kabak dolmasından çıkan içle hazırlanan mücverler… Mutfakta donanımlı, bilgili ve bilinçli olmamız hedeflenmiş.

Kitabın yazarı Arzu Aygen’e göre sevdiklerimiz için, kendimiz için yemek pişirmek hayati önem taşıyor. Ocağın başına geçmek çocuk yanaklarının pembeleşmesine, dededen kalma pembe domateslerin soyunu devam ettirmesine, kasap, yufkacı, kaymakçı gibi küçük esnafın yaşayabilmesine yardım ediyor. Yazar günlük hayatta pek de üzerinde durmadığımız konularda da önemli bilgiler veriyor. Endüstriyel üretimde tavukların, sığırların, balıkların başına gelenleri; tohumlarımıza, topraklarımıza yapılanları; marketlerde gıda ismiyle satılanları anlatıyor. Geçmişi bugünle, toprağı meyveyle, çayırı sütle bir araya getiriyor. Hepimizi temiz gıdayla, gerçek gıdayla beslenmeye, daha insaflı, daha vicdanlı, daha insan olmaya çağırıyor.

Arzu Aygen’in ilk kitabı “Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri” Gourmand ödülüne layık görülmüş. Tariflerinin “tutmasıyla” biliniyor. Bir okuyucusunun tabiriyle tariflerinde “Ölçüler şaşmıyor, denedikçe coşuyorsunuz”!

Yemek yapmayı öğrenmek isteyenler, mutfakta acemilik çekenler, yeni evliler, yeni anneler, öğrenciler, bu kitap sizin için. Malzeme seçiminden pişirme tekniklerine ihtiyacınız olan her türlü bilgi bu kitapta!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER