pudra.com 08.06.2010

Akbank Sanat Caz Günleri

Samimidir, saftır caz... Öfkeliyse öfkeli, hüzünlüyse hüzünlü, romantikse romantik. Olduğu gibi... Caz, şehrin içinden geçenlerdir.

Caz, sokakları dile getirir, küçücük ayrıntıları bile kaydeder ve olduğu gibi geri verir. Sadece dinlemez, hissedersiniz o zaman... Şehri ve ona dair ne varsa her şeyi. Tüm sesler duyulur, gizlenmek istenenler bile kayda geçer, var olur.

Akbank Sanat Caz Günleri

10 Haziran Perşembe Saat: 20.00

Gençlik Konseri
Bilal Karaman Trio

Bilal Karaman, gitar
Çağlayan Yıldız, bas
Ediz Hafızoğlu, davul

Gitar çalışmalarına 11 yaşında başlayan Bilal Karaman, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nden 2004 yılında mezun oldu. Jazz dergisi tarafından yapılan ankette son on yılın en iyi beş gitaristinden biri olarak seçilen Karaman çalışmalarıyla Aydın Esen ve Erkan Oğur gibi isimlerin beğenisi kazandı.
Tam/Öğrenci: 15 TL


15 Haziran Salı Saat: 20.00

Silvia Perez Cruz, vokal

Olağanüstü bir şarkıcı ve başarılı bir saksafon müzisyeni olan Silvia Perez Cruz, on yedi yaşındayken caz müziğini keşfetmesinin ardından armoni ve caz eğitimine başladı. Lee Konitz, Paul Bley gibi sanatçıların masterclass çalışmalarına katılarak caz alanındaki eğitimine devam eden Cruz, bu dönemde flamenko müziği üzerine de çalışmalar gerçekleştirdi.

Ravid Goldschmidt, perküsyon

Neredeyse tüm hayatı boyunca davul çalan Ravid Goldschmidt çalışmalarını "hang davulu" üzerine yoğunlaşmıştır. Bu enstrüman üzerinde kendi stilini oluşturan sanatçı 2006 yılında "Llama" albümünü yayınlamıştır.
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL


23 Haziran Çarşamba Saat: 20.30 / The Seed
Sakıp Sabancı Müzesi
24 Haziran Perşembe Saat: 20.00 Akbank Sanat


Mich Gerber, kontrbas
Gert Stäuble, davul
Fredrik Gille, perküsyon
Joy Frempong, vokal

Müziğinde tekrarlar ve katmanlar kullanarak büyüleyici armoniler ve inanılmaz bir canlı performans dinamizmi yakalayan Mich Gerber, kontrbası vurmalı bir saz gibi kullanarak enstrümanının sınırlarını zorluyor. Müziğinde sofistike bir füzyon yaratan sanatçı klasik müzik, avant-garde deneyimler ve teknolojinin ulaştığı noktalar arasındaki gizli köprüleri keşfediyor.
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL


30 Haziran Çarşamba Saat: 20.00

Lars Danielsson, kontrbas, viyolonsel
Stavros Lantsias, piyano, davul
John Parricelli, gitar

Kontrbasa zarif ve etkileyici bir melodik üslup kazandırmış nadir müzisyenlerden olan Lars Danielsson, 1980 yılından günümüze 15 solo albüm kaydetti. Kontrbasın yanı sıra viyolonsele de aynı derecede hâkim olan sanatçı, özellikle 1990'lı yıllarda David Liebman, Bobo Stenson ve Jon Christensen'den oluşan dörtlüsüyle dünya çapında bir hayran kitlesine ulaştı.

Lars Danielsson konserden 1 saat önce müziğini anlatacak olduğu bir workshop gerçekleştirecektir. Workshop çalışmasına katılım ücretsizdir.
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL


www.akbanksanat.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER