Pudra.com 12.09.2011

Efes Pilsen Blues Festival 22

22. Efes Pilsen Blues Festivali bu yıl 23 Eylül - 29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival Lucky Peterson, Rick Estrin&The Nightcats ve John Mooney gibi ünlü sanatçılara evsahipliği yapacak.

Türkiye’yi blues müziğinin devleriyle tanıştıran ve en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğine sahip Efes Pilsen Blues Festival, 22’nci yılında da tüm Türkiye’ye unutulmaz bir blues deneyimi yaşatamayı planlıyor.

Efes Pilsen Blues Festival 22
Lucky Peterson

Festivalin bu yılki konukları; blues müziğin en önemli isimlerinden Willie Dixon tarafından genç yaşta keşfedilen Lucky Peterson, San Franciscolu armonika ustası Rick Estrin ve grubu The Nightcats ve Blues’un Mississippi ekolünü temsil eden en önemli sanatçılarından John Mooney, 20 farklı şehirde 24 konserle Blues fırtınası estirecek.

Biletleri satışa sunulan festival, bu yıl sırasıyla; Adana, Antakya, Mersin, Kayseri, Konya, Antalya, Denizli, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir’e konuk olacak.

John Mooney
New Orleanslı müzisyen John Mooney, Blues’un Mississippi ekolünü temsil eden en önemli sanatçılarından biri.
Kendine özgü gitar çalış stiliyle dikkat çeken Mooney, 1976’da New York’tan New Orleans’a taşındığında, o dönemin özellikle R&B camiasında öne çıkan isimler The Meters ve Earl King’le tanışarak müzik kariyerine ilk adımları attı. 1979 yılında ‘Comin’ Your Way’ isimli ilk albümünü çıkaran Amerikalı müzisyen, bunu takiben halen beraber turneye çıktığı grubu ‘Bluesiana’yı kurdu. 2006’da ‘Contemporary Blues Award’ ödüllerinde en iyi albüm kategorisinde büyük ödülü aldı. Müzik basını tarafından ‘gerçek bir New Orleans efsanesi’ olarak tanımlanan sanatçı, bugüne kadar 12 albüm yayınladı.

Lucky Peterson
Blues müziğin en önemli isimlerinden Willie Dixon tarafından çok genç yaşta keşfedilen Lucky Peterson, müziğinde Gospel, Soul ve Rock’n Roll öğelerine bolca yer veriyor.
İlk kaydını henüz beş yaşındayken yayınlayan müzisyen, ‘The Tonight Show’ ve ‘The Ed Sullivan Show’ gibi önemli stüdyo programlarında uzun yıllar performans gösterdi.

The New Yorker tarafından ‘gitar ve keyboardun erbabı’ olarak adlandırılan müzik dehası Peterson, ‘You Can Always Turn Around’ isimli son albümünü geçen yıl çıkardı.
Albümünü star bir müzisyen kadrosuyla kaydeden; piyano, akustik ve elektrogitar başta
olmak üzere birçok aleti birarada çalan ve blues’a modern bir yaklaşım getirmesiyle tanınan sanatçı, Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında Türk izleyicisiyle buluşacak.

Rick Estrin & The Nightcats
San Franciscolu armonika ustası, solist ve besteci Rick Estrin, günümüz Blues müziğinin en kendine has isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. 1970’lerde henüz 20 yaşındayken Muddy Waters ve grubuyla armonika çalmaya başlayan Estrin, Blues’a adadığı 30 yılı aşkın müzik kariyerine dokuz albüm sığdırdı. Estrin yaptığı bestelerle Cab Calloway, Louis Jordan ve Willie Dixon gibi efsanevi isimlerle kıyaslanıyor. Hepsi farklı bir hikâye anlatan, keskin zekâ ürünü şarkı sözleriyle tempoyu hiç düşürmeyen Estrin, sahnede giydiği dikkat çekici kostümleriyle performansını zaman zaman konserden öte bir şova dönüştürmeyi de başarıyor.


Festival Programı
23 Eylül - Adana - HiltonSA

24 Eylül - Antakya - Anemon Otel

25 Eylül - Mersin - Mer/Yat Merada Center

27 Eylül - Kayseri - Hilton

28 Eylül - Konya - Dedeman Konya Hotel

1 Ekim - Denizli - Rchmond Pamukkale SPA Hotel

3 Ekim - KKTC - Jasmine Court Hotel/Disco

5 Ekim - Gaziantep - Kalender Plaza

7 Ekim - Diyarbakır - The Green Park Hotel

9 Ekim - Erzurum - Polat Renaissance Hotel

11 Ekim - Trabzon - Zorlu Grand Hotel

13-14-15 Ekim - Ankara - Bilkent Otel

17 Ekim - Eskişehir - 222 Park

18 Ekim - Bursa - Bursa Suare

19 Ekim - Balıkesir - Asya Pamukçu Termal Otel

21-22 Ekim - İstanbul - Lütfi Kırdar Sergi Sarayı/Rum. Sal.

25 Ekim - Edirne Turkuaz Eğlence ve Gösteri Merkezi

26 Ekim - Çanakkale - Kolin Hotel

28-29 Ekim - İzmir - İzmir Arena

Bilet fiyatları
Biletix’ten satışa sunulan Efes Pilsen Blues Festival 22’nin bilet fiyatları
İstanbul, Ankara ve İzmir için ön satışta tam 30 TL, indirimli 20 TL (kapıda tam 35 TL, indirimli 25 TL)
Adana, Mersin, Antalya, Bursa, KKTC için 25 TL
Hatay, Denizli, Eskişehir, Edirne, Çanakkale için 20 TL
Kayseri, Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Balıkesir için 15 TL.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER