@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.12.2009

İş Sanat Aralık 2009 Programı

İş Sanat, Aralık ayında da çocuk tiyatrosundan dünya müziğine kadar yerli yabancı bir çok sanatçıyı sahnesinde konuk edecek.

10. yılına giren İş Sanat, 9 sezonda Türkiye’nin en seçkin sanatsal çekim ve üretim alanlarından biri haline geldi. 9 sezonda 600’den fazla etkinlikle 400 bine yakın izleyiciye ulaşıldı. 1000’den fazla sanatçı İş Sanat sahnesinde yer aldı.


İş Sanat, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 10. kuruluş yıldönümünde yeni sezonunda da klasik müzikten caza, tangodan flamenkoya, gelenekselden moderne, dans gösterilerine, şiir dinletilerine, çocuk etkinliklerine sahne olacak.

İş Sanat Aralık 2009 Programı

3 Aralık 2009: JESSE COOK, (Dünya Müziği)
Gypsy Kings’in solisti Nicolas Reyes’le tanışınca yaşamı değişen Jesse Cook, modern flamenko akımının en önemli temsilcilerinden.
B.B. King, Ray Charles ve Diana Krall gibi isimlerden önce sahneyi müziğiyle ateşe veren, efsane İrlandalı topluluk The Chieftains’le de çalışmış olan Cook, dünyanın farklı müzik geleneklerini caz ve flamenko çevresinde yoğunlaştırarak rumba flamenko olarak adlandırılan kendi özgün stilini ortaya çıkarmış.
Prestijli Juno Ödülü’nün de sahibi olan sanatçının her zaman bir öncekini aşan altı stüdyo albümü bulunuyor.
Özellikle coşkulu sahne performanslarıyla ünlenen Cook şimdi yeni albümü “Rumba Foundation” turnesi kapsamında İstanbul’u ateşlemeye geliyor.
Bilet fiyatları: 40 TL-65 TL


5 Aralık 2009: CONCERTO KOLN & PHILIPPE JAROUSSKY, (Klasik)
20. yüzyılın başından bu yana yetişmiş en iyi Fransız kontrtenor kabul edilen Philippe Jaroussky, Avrupa’nın tartışmasız en iyi dönem müziği topluluklarından Concerto Köln’le Londra’nın ünlü Barbican Salonu’ndan sonra İstanbul’da.
Fransız bir eleştirmenin “bir meleğin sesine ve bir şeytanın tekniğine sahip” olarak nitelendirdiği ve bu görüşü her konseri ve kaydıyla haklı çıkaran genç sanatçı, resitalleri, opera performansları ve kayıtlarıyla son hız yükselmeye devam ediyor.
Olağanüstü sesiyle Jaroussky’ye en iyi yorumladığı bestecilerden Händel ağırlıklı repertuarında eşlik eden Concerto Köln 50’yi aşkın kaydıyla en iyi ödülleri almış, Cecilia Bartoli, Magdalena Kožená, Andreas Scholl gibi büyük yıldızlarla çalışmış son derece başarılı bir topluluk.
Bu enfes barok programda büyük bir yıldızla tanışacaksınız.
Bilet fiyatları: 40 TL-65 TL


6 Aralık 2009: BİLMELİSİN Kİ... (Çocuk Tiyatrosu)
Çocuklara Eğlenceli Masallar
Çocukların biz büyüklerden daha fazla ortak yanları var. Dil, ya da ülke ayrımı yapmadan hepsi aynı oyunları oynuyorlar, aynı masalların değişik versiyonlarıyla büyüyorlar; Saklambaç, körebe, elim sende, Kırmızı Şapkalı Kız, Parmak Çocuk, Nasreddin Hoca vs.
Değişik ülkelerde annelerin, babaların çocuklarına anlattıkları ortak masallardan, oluşuyor Bilmelisin ki!
Çocuklara “bilge” olmanın yollarını gösteriyor, doğu ve batıdan “bilge”lerle yolculuğa çıkarıyor ve en önemlisi gelecekte bizleri yöneteceklerini bilerek yaşam boyu yanlarında taşıyacakları ve aktaracakları masallarla donatıyor.
Bilet fiyatları: 10 TL-15 TL


7 Aralık 2009: ORHAN VELİ ŞİİRLERİ (Şiir Dinletisi)
Müşfik Kenter'in sesi ve yorumuyla Orhan Veli şiirleri.
Giriş ücretsizdir.


12 Aralık 2009: MONICA MOLINA (Dünya Müziği)
Dinleyenin içini ısıtan, biraz melankolik, biraz umut dolu, ama her zaman romantik bir ses...
Türkiye’de de biletleri haftalar öncesinden tükenen konserleri ve büyük satış rakamlarına ulaşan albümleriyle çok iyi tanınan Monica Molina, albümleriyle tüm dünyada aşk rüzgârları estiriyor.
Dinlemiş olanların bir kez daha duymak isteyeceği, dinlememiş olanların ise kaçırmaması gereken bir ses.
Molina’nın sıcak sesi Aralık ayında İş Sanat izleyicilerini ısıtacak.
Bilet fiyatları: 65 TL-100 TL


15 Aralık 2009: ŞEVVAL SAM'LA İSTANBUL MUSİKİSİ 2 (Geleneksel Müzik)
Başarılı albümleri, berrak sesi ve güzel yorumuyla Şevval Sam’ın Türk Musikisi’nin usta bestecilerinin seçkin eserlerinden oluşan repertuarına, İstanbul’un başka mekân ve sokaklarında kaydedilmiş görüntülerin yanı sıra yıllardır televizyonlar ve radyolarda belgesel-müzik programları yapan, müzik kültürü hakkında yazdığı yazılarla bu alana büyük katkıda bulunan İncilâ Bertuğ’un anlatacağı öykü ve anılar eşlik edecek.
Bilet fiyatları: 20 TL-25 TL


20 Aralık 2009: ÇOCUKLAR İÇİN NOTADA YAZMAYANLAR (Çocuk Tiyatrosu)
Memet Ali Alabora, Emir Gamsızoğlu
Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor?
Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu.
Şimdi sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz.
Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora sizleri bekliyor olacak.
Çocuklar için "Notada Yazmayanlar" İş Sanat'ta.
Bilet fiyatları: 10 TL-15 TL


29 Aralık 2009: SARKÖZİ & THE GYPSY DEVIL ORCHESTRA (Dünya Müziği)
Çigan müziğine yeni bir soluk getiren ve onu dünya müzikleriyle buluşturan Sarközi liderliğindeki Gypsy Devils Orchestra yılın son konserini size unutulmaz kılacak!
Müzik eleştirmenlerine göre günümüzün en iyi dünya müziği topluluklarından olan Gypsy Devils, Slovak, Rus, Macar, Yunan, Yahudi ve Roman geleneksel şarkılarından caza, klasik müzikten film müzikleri ve operetlere uzanan zengin repertuarıyla fırtına gibi esiyor.
Topluluk, birbirinden orijinal besteleri, yenilikçi düzenlemeleri ve hiç görülmemiş müzikal kombinasyonlarıyla yepyeni bir Roman orkestrası imajı oluşturdu ve albümleriyle birçok platin plağın sahibi oldu.
Bilet fiyatları: 40 TL-65 TL


İş Sanat etkinlikleri biletlerini nereden alabilirsiniz?

İş Sanat Kültür Merkezi
İş Kuleleri 34330
Levent / İSTANBUL
Tel: 0212 316 10 83

Biletix
Tel: 0216 556 9800
www.biletix.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER