04.06.2018

Pekineller 3 yıl aradan sonra Türkiye'de yeniden sahnede!

Dünyanın en iyi ikinci piyanist ikilisi olarak tanımlanan Güher-Süher Pekinel, 3 yıl aradan sonra İngiliz Oda Orkestrası ile Türkiye'de konser veriyor.

Ünleri sınırları aşarak müzik otoritelerince “Arthur ve Karl Ulrich Schnabel'den sonra dünyanın en iyi piyanist ikilisi” olarak tanımlanan Güher ve Süher Pekinel kardeşler, 3 yıl aradan sonra Türkiye'de verecekleri iki önemli konserle geri dönüyor. 

Güher - Süher Pekinel 3 yıl aradan sonra yeniden sahnede

Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin İKSV ve İKSEV kapsamında gerçekleştirecekleri Türkiye konserlerin ilki, 11 Haziran’ da Efes Büyük Tiyatro’da sanatseverlerle buluşurken, ikincisi 12 Haziran’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda klasik müzik severlerle buluşacak.

Dünyaca tanınan piyano ikilisi Güher & Süher Pekinel haziran ayında IKSV ve IKSEV kapsamında gerçekleşecek iki müthiş konserle sanatseverlerle buluşacak. Eleştirmenlerce canlı performansları en az stüdyo kayıtları kadar başarılı ve nefes kesici bulunan Pekinel’lerin IKSV ve IKSEV kapsamında beklenilen Türkiye Konserleri takvimi belli oldu. İlki 11 Haziran 2018 Pazartesi İzmir’de, diğeri ise 12 Haziran 2018 Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek konserler yine dinleyicilerin nefeslerini kesecek. İstanbul’da gerçekleşecek.

Sınırları aşan başarılarıyla hep zirvedeler

Dünyanın en önemli müzik otoritelerince piyanonun sihirli parmakları olarak nitelendirilen Güher Süher Pekinel kardeşler, kariyer hayatları boyunca, Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni, ve Amsterdam Concertgebouw başta olmak üzere dünyanın önde gelen tüm orkestraları eşliğinde sahneye çıktılar.

Sıra dışı şiirsel müzikaliteleri, teknik mükemmellikleri ve özgün stil ve yorumlarıyla Amerika’dan Uzakdoğu’ya övgüler toplayan Pekinel’ler heyecanla beklenen iki önemli Türkiye konserinde Şef Gerard Schwarz yönetiminde İngiliz Oda Orkestrası ile sahne alacaklar.
 
Gerard Schwarz

Konser Programı

32. IKSEV Konseri
Tarih: 11 Haziran Pazartesi
Yer: Efes Büyük Tiyatro-İzmir
Saat: 20:00

46. İstanbul Müzik Festivali Kapanış Konseri​
Tarih: 12 Haziran Salı
Yer: Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-İstanbul
Saat: 20:00

Güher - Süher Pekinel konser programı
- Sergei Prokofiev | Symphony No. 1 in D major, op. 25 “Classical”
- Francis Poulenc | Concerto for Two Pianos and Orchestra in D minor, FP 61
- Antonín Dvořák | Nocturne in B Major, op. 40
- Ludwig van Beethoven | Symphony No. 8 in F Major, op. 93
- Lasts 90’ inc. interval.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER