21.08.2023

Sound of Europe Festivali'ne yeni isimler eklendi

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 22-23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve katılımın ücretsiz olduğu Sound of Europe Festivali'ne yeni isimler eklendi.

Bu sene ikinci edisyonu gerçekleştirilecek, Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali’nin programına eklenen 7th Sense, Ukulele, Goril Reggae Band, Doludizgin, Sercan Debelec ve Salut de Smyrne müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 22, 23 ve 24 Eylül 2023’te İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverleri bir kez daha bir araya getirmeye hazırlanan Sound of Europe Festivali, Avrupa’dan ve Türkiye’den yeni sesleri sahnesinde ağırlayacak. 

Sound of Europe Festivali'ne yeni isimler eklendi

Bu sene ikinci edisyonu gerçekleştirilecek, Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali’nin programına eklenen 7th Sense, Ukulele, Goril Reggae Band, Doludizgin, Sercan Debelec ve Salut de Smyrne müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde konserler dışında gerçekleşecek ustalık sınıflarında müzik öğrencileri ve profesyoneller bir araya gelecek.
 
Bu sene ikinci edisyonuyla 22, 23 ve 24 Eylül 2023’te İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverleri bir kez daha bir araya getirmeye hazırlanan Sound of Europe Festivali, Avrupa’dan ve Türkiye’den yeni sesleri sahnesinde ağırlayacak.
 
sound of europe - katılacak müzisyenler

Katılımın ücretsiz olduğu Sound of Europe Festivali kapsamında cazdan folk’a, elektronik müzikten, klasik müziğin yeni yorumlarına kadar geniş müzikal seçkisiyle 30’a yakın konserde müzik tutkunları buluşacak.
 
Festival programına eklenen yeni isimler arasında caz bestelerini groove odaklı doğaçlamalarla birleştirerek müzik sahnesine yeni bir soluk getiren 7th SENSE, Türkçe, Yunanca, Arapça ve eski İspanyolca olarak adlandırılan Ladino dillerinde parçalarıyla Anadolu ve Akdeniz’in kültürel zenginliğine vurgu yapan Salut de Smyrne, renkli ve enerji dolu Hawaii parçaları ile Ukulele Ankara Topluluğu, reggae’den ilham alarak dancehall, afrobeat, dub soundlarıyla harmanladığı müzikleriyle herkese benzersiz bir konser deneyimi yaşatan Goril Reggae Band, Türk Müziği’nin çağdaş ozanı Barış Manço parçalarına getirdikleri özgün yorumlarıyla Doludizgin ve yerli caz sahnesinin üretken isimlerinden, multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec Quintet yer alıyor.
 
Sound of Europe Festivali kapsamında yerli grupların Avrupalı sanatçıların sahnesine konuk olacakları konserler de gerçekleştirilecek. Vurgulu sesi ve üstün arbane icrasıyla tanınan Burcu Yankın, Yunan popüler müziğinin yeni ve başarılı ismi Deli Teli’yle, usta davulcu ve perküsyonist Tarık Aslan, Sefarad müziğinin yegâne isimlerinden Mara Aranda’yla ve bağlama ve kopuzun Türkiye’deki usta ismi Coşkun Karademir, çok yönlü müzik anlayışıyla dinleyen herkesi büyüleyen, piyano ve klavye sanatçısı Martin Brunner’le aynı sahneyi paylaşacak.
 
26 Eylül’de Hatay!

Sound of Europe Festivali müziğin birleştiren ve güçlendiren enerjisini Ankara, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra bu sene Hatay’a da taşımayı hedefliyor. Festival programına eklenen ve 26 Eylül 2023’te Hatay’da gerçekleştirilecek Deli Teli ve Jan Mittendorp & Sarp Keskiner konserleriyle müzikseverler bir araya gelecek. Alan Antakya iş birliğiyle Hatay’da gerçekleştirilecek konserlerin programı Eylül ayında duyurulacak.
 
FESTİVAL DESTEKÇİLERİ

Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa ağlarından EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi ve Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçiriliyor.
 
Ustalık sınıfları ile amatör ve profesyonel müzisyenler bir araya gelecek

Avrupa ile Türkiye arasında sanatsal ve müzikal bir buluşma noktası ve bir kültürel değişim platformu olmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali, bu sene düzenleyeceği ustalık sınıfları ile bir yeniliğe imza atıyor.
 
Sadece canlı müzik icrasında değil, aynı zamanda müzik üretim sürecinde de ülkeler arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirerek, sanatçılar arasındaki etkileşimi ve bilgi paylaşımını arttırmayı amaçlayan Sound of Europe Festivali kapsamında Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek ustalık sınıfları müzik ile ilgilenen ve öğrenmek isteyen tüm amatör ve profesyonellere açık olacak.  Ustalık sınıflarına kayıt olmak için gerekli tüm bilgiler festivalin Instagram hesabı üzerinden takip edilebilir.
 
SOUND OF EUROPE FESTİVAL PROGRAMI

ANKARA*

22 Eylül 2023 Cuma
12.00-13.30
Yılmaz Güney Sahnesi
Sunkissed Child - Yasmina Nahas
"Kendi Ayakları Üzerinde Durmak: Erkek egemen bir sektörde yükselen bir kadın müzisyenin hayatı"
Konuşma dili İngilizce olacaktır.
 
25 Eylül 2023 Pazartesi
12.00-14.00
Yılmaz Güney Sahnesi
Deli Teli - Tassos Tsitsivakosz
“Yunan popüler müziğinde ana enstrüman olarak Buzuki”
Konuşma dili İngilizce olacaktır.
 
*Ankara’da gerçekleştirilecek ustalık sınıfları Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın değerli katkılarıyla düzenlenmektedir.
 
İSTANBUL

22 Eylül 2023 Cuma
12.00-13.30
Alan Kadıköy
“Mara Aranda ile Sefarad müziği”
Konuşma dili İngilizce olacaktır.
 
SOUND OF EUROPE FESTİVALİ PROGRAMINA EKLENEN SANATÇILAR
 
7th SENSE - Romanya
İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi / Romanya Başkonsolosluğu İstanbul
Romanya'nın en genç ve en beğenilen caz gruplarından 7th SENSE, soul'dan nu-jazz'a, elektronikten dünya müziğine uzanan birçok müzikal türden esinlenerek kendi bestelerini oluşturuyor. Caz bestelerini groove odaklı doğaçlamalarla birleştirerek müzik sahnesine yeni bir soluk getiren ekip, Romanya'nın en büyük caz festivallerinden biri olan JazzTm kapsamında Bokanté ve Wynton Marsalis’in önünde açılış grubu olarak yer aldı.  Jazz in the Park, Bükreş Caz Festivali ve Sibiu Caz Festivali gibi Romanya'nın en büyük caz festivallerinde de sahne alan 7th SENSE, cazın yeni yorumcu ekiplerinden.
24 Eylül Pazar 19.00 - Alan Kadıköy
 
Salut de Smyrne - Türkiye
İzmir Büyükşehir Belediyesi
İsmini İzmir’in eski kart postallarından alan Salut de Smyrne, bu topraklarda yaşamış halkların müziklerinin peşine düşerek müziği farklı kültürler arasında birleştirici ve bütünleştirici bir bağ olarak görüyor. Grubun parçaları Türkçe, Yunanca, Arapça ve eski İspanyolca olarak adlandırılan Ladino dillerinde. Grup, geniş Akdeniz Havzasında yaşayan toplumların müziğini yaparak Akdeniz ve Anadolu’nun sahip olduğu kültürel zenginliğe vurgu yapıyor.
23 Eylül Cumartesi 19.00 - İzmir Bostanlı Seyir Terası
 
Ukulele Ankara Topluluğu- Türkiye
Ankara Çankaya Belediyesi
2018’de birlikte ukulele çalıp şarkı söyleyen bir grup ukulelist tarafından kurulan Ukulele Ankara Topluluğu, profesyonel müzisyenler ile henüz ukulele çalmaya yeni başlamış sanatçılardan oluşuyor. Repertuarlarında Hawaii dilinde parçalara da yer veren Ukulele, renkli ve coşkulu parçalarıyla dinleyenlere yazdan kalma bir konser akşamı vadediyor.
22 Eylül Cuma 18.00 - Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı
 
Goril Reggae Band - Türkiye
Ankara Çankaya Belediyesi
Ankara müzik dünyasının başarılı isimlerinden ve sayılı reggae gruplarından Goril Reggae Band, reggae'nin köklerinden ilham alarak dancehall, afrobeat, dub soundlarıyla harmanladığı müziğiyle kitleleri peşinden sürükleyen, özgürlüğe, sevgiye ve yaşam enerjisine dayalı reggae’i dinleyicisiyle buluşturuyor.  Goril Reggae Band, dokuz kişilik kalabalık ve dev kadrosuyla sahneden kendilerini dinleyen herkese yerinde duramadıkları konser tecrübesi yaşatacak.
23 Eylül Cumartesi 19.00 - Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı
 
Doludizgin - Türkiye
Ankara Çankaya Belediyesi
Türk Müziği’nin çağdaş ozanı Barış Manço’nun anısını yaşatmak ve şarkılarının orijinal düzenlemelerine en yakın haliyle icra etmek hedefiyle yola çıkan Ankaralı müzisyenlerden oluşan Doludizgin, altı kişilik ekibiyle 2020 yılında, “Manço Project” olarak son halini aldı. Doludizgin Manço Project, parçalarıyla Barış Manço’nun meşalesini geleceğe taşıma yolculuğuna devam etmektedir.
23 Eylül Cumartesi 22.00 - Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı
 
Sercan Debelec Quintet - Türkiye
Ankara Çankaya Belediyesi
Multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec, yerli caz sahnesinin üretken isimlerinden. Çocukluk yıllarında Türkiye’nin sayılı keman virtüözlerinden Ömer Can’la başladığı müzik eğitiminin ardından birçok farklı ekiple çalarak edindiği sahne deneyimiyle birlikte; 2020’de piyano, kontrbas, trompet ve davul dörtlüsü için yazılmış ilk albümü “Delusions”ı, bir sene sonra ise ikinci albümü “A Short Story”i yayımladı. Bütün üretimlerinde tematik bir kurgunun peşindeki müzisyen, Sercan Debelec Quintet olarak festivale konuk oluyor.
24 Eylül Pazar 19.00 - Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER