› 
 › 
Pudra.com 12.06.2012

Aqua'nın yaz menüsü mükemmel!

Yaz en çok Boğaz'da yaşanır diyorsanız Four Seasons Bosphorus'daki Aqua Restaurant'a gitmelisiniz. İtalyan ve Akdeniz mutfaklarından seçme lezzetler içeren yeni menüsüylü Aqua, yaz için mükemmel bir seçim.

İlhamını Boğaz’dan alan Aqua’da, Akdeniz kıyılarına özgü yerel lezzetleri vurgulayan yemekler yine ön planda. Yemeklerde, lezzet kadar görselliğe de önem veren Şef Luca’nın yaz menüsü, doğal mevsim sebze ve meyveleri ile hazırlanıyor. Yaza uygun sağlıklı, hafif yemeklerin ve kalorisi düşük alternatiflerin çeşitliliği özellikle dikkat çekiyor.

Aqua'nın yaz menüsü mükemmel!

Başlangıç menüsü, salata ve deniz ürünü ağırlıklı seçeneklerden oluşuyor. Menünün klasiklerinden biri olan ıspanak salatası pancar "carpaccio" (gorgonzola, ceviz ve limon- zeytinyağı sos ile servis ediliyor), yazın sıcağında insanın içini serinleten soğuk Çanakkale domates çorbası (ıstakoz, badem mus ve tatlı badem yağı ile), yengeç parçaları (beyaz fasülye kreması, parmesan kreması, kekik, limon ile) ve marine edilmiş kılıç balığı (yeşil zeytin, kereviz, kapari, ançüez, kuru üzüm kreması ve salatalık granit ile) ilk bakışta öne çıkıyor. Yeşil elma ve deniz börülcesi ile servis edilen tuna tartar, başlangıç menüsünde Şef Luca’nın özgün yorumu ile sunuluyor.


Ara sıcaklar, İtalyan mutfağından... Ev yapımı taze makarna çeşitlerinden risottoya, şehrin en leziz İtalyan klasikleri menüde yer alıyor. Enginarlı, kuşkonmaz ve safranlı ya da yabani otlarla hazırlanan ahtapotlu risotto yaz menüsündeki iddialı yemeklerden.

Enginar ve marine dilmiş sote fener balığı ile servis edilen corsetti, mürekkep balığı yahnisi ve kabak kreması ile maltagliati, enginar ve pecorino sardo ile hazırlanan lasagnetta ile masadan kalkmadan gastronomik bir İtalya seyahati yapmak mümkün. Kral yengeç, tatlı sarımsak kreması, acılı yağ ve balık yumurtası rendesi ile sunulan Spagetti Alla Chitarra ise Şef Luca’nın vazgeçemediği spesiyallerinden.

Ana yemeklerde lagos, sinarit, levrek, kalkan gibi deniz ürünleri çoğunlukta olsa da, taze mevsim sebzeleri, patates püresi ve patlıcan kreması ile hazırlanan, ağır ateşte pişirilmiş kuzu pirzola ve porcini mantarı ile servis edilen dana madalyon gibi kırmızı et seçenekleri de menüde yer alıyor. Karamelize arpacık soğan ve biberiye sos ile hazırlanan domates kremalı organik tavuk ise doğal koşullarda yetiştirilmiş tavuk yemek isteyenlerin ilk tercihi.





Rezervasyon ve detaylı bilgi için:
Four Seasons Bosphorus Hote
Adres: Çırağan Cad. No. 28 Beşiktaş, İstanbul
Tel: 0212 381 4059


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER