› 
 › 
Pudra.com 17.01.2014

Aqua Restaurant'da 3 Michelin yıldızlı Şef Enrico Cerea

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus başarılı şefleri ağırlamaya devam ediyor. 3 Michelin yıldızlı şef Enrico Cerea 18-23 Şubat tarihleri arasında Aqua Restourant'da yemek yapacak.

İstanbul'un en özel otellerinden biri Four Seasons Bosphorus. Otelin tek restoranı Aqua tam bir Akdeniz ruhu taşıyor. Son aylarda dünyadan önemli şefleri ağırlayan restoranın yeni konuğu İtalya’nın en beğenilen 3 Michelin yıldızlı restoranlarından birisi olan 'da Vittorio'nun ikinci kuşak temsilcilerinde Şef Enrico Cerea. Şef Cerea'yı 18-23 Şubat tarihleri arasında Aqua’da konuk şef olarak yemek yapacak.

Aqua Restaurant'da 3 Michelin yıldızlı Şef Enrico Cerea
Enrico ve kardeşi Bobo Cerea

Enrico Cerea, nam-ı diğer ‘Chicco’ yıldızlı yemeklerini Aqua Restaurant’ta İstanbullular ile buluşturacak. 18-23 Şubat tarihleri arasında İtalyan şefin hazırladığı akşam yemeği menülerinin servis edileceği Aqua'nın 23 Şubat’taki Pazar Brunch’ı da Enrico’ya emanet.

Michelin Rehberi’nin, Enrico ve kardeşi Bobo’ya en üst düzeyde başarı göstergesi olarak üçüncü yıldızı verdiği 2009 yılından beri gastronomi dünyasının zirvesinde yer alan Enrico Cerea, bugün, geleceğin İtalyan mutfağının misafirperverlik modeli olarak tanımlanan ve bu modeli temsil etmesini sağlayan aile restoranı 'da Vittorio'de çalışma hayatını sürdürüyor.

Restoranlarının ilk Michelin yıldızı ile altı yaşında tanışan ‘Chicco’, 30’lu yaşlarının başında ikinci yıldızı kazanmış. Babası Vittorio’nun özel tariflerini kendi geliştirdiği metodlarla harmanlayan Şef, stilini “doyumsuz bir bolluk” olarak ifade ediyor.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için
Aqua Restaurant Telefon: 0212 381 4059

Şef Enrica Cerea kimdir?


Ailesi ve arkadaşlarının kendisine duydukları sevgi ve şefkatin göstergesi olarak taktıkları adıyla Chicco, beş kardeşin en büyüğü, annesi Bruna ve babası Vittorio tarafından kendi restoranları 'da Vittorio'nun mutfağında büyümüş. Babasının uzmanlığı ve rehberliği sayesinde kendisinin en derin duygu ve eğilimlerine karşılık veren gastronomi sanatını keşfetmiş. Kariyerinde temel oluşturan bu çıraklık döneminden sonra, dünyanın en seçkin mutfaklarında önemli deneyimler edinmiş, buralarda bugün 'da Vittorio’ya üç yıldızlılık ruhunu kazandıran ve hemen göze çarpan kendine özgü kişiliğini ortaya koymasını sağlayacak büyük şeflerle tanışmış. Paris’te Jacques Cagna ile Costa Azzurra’da Roger Vergé ile, Monaco’da büyük şef Heinz Winkler ile İspanya’da, Roses’ta, efsanevi El Bulli ile ve ayrıca New York’ta Jean Gorge Vongerichten ve Sirio Maccioni ile çalışmış.

Chicco Cerea’nın tarifleri prestijli yayınlarda çıkmış: çiğ balık, dünyada 'da Vittorio' adının tanınmasını sağlayan sembol malzeme olarak, deniz kabukluları ve yumuşakçalarının ustaca kullanılmasıyla ortaya çıkartılan ve 40 tarif içeren 2008 tarihli “Damare” kitabının en büyük kahramanıdır. Balığın yanı sıra pirinci de unutmamak gerekir, son dönemlerde çıkan “Riso” (2012) Cerea kardeşlerin mutfak sanatının bir özeti olarak algılanabilir. 120’den fazla tarif içeren bu kitap Po Ovası’nın sembolü olan pirince ithaf edilmiş. Son olarak da, önemli bir yemeğe yaraşır bir damga vuran tatlıyı anmak gerekir, Chicco Cerea için tatlı, bitmez tükenmez yaratıcı araştırmalarını yöneltmeyi yeğlediği alanlardan biri: “Peccati di gola” (Damak Günahları) adlı 36 tatlı tarifi içeren kitabında sırlarını okurlarla paylaşır.

Roberta Cerea kimdir?


Roberto Cerea, arkadaşlarının ona taktığı isimle Bobo. Bergamo’daki 'da Vittorio' restoranında, baba mesleğinin takipçisi olan bir “sanat” çocuğu. Bu restoranda tüm Cerea ailesi -annesi Bruna ve babası Vittorio ve diğer kardeşleri Francesco, Barbara, Enrico ve Rosella- hep birlikte iyi yemek tutkunları için yemek yapıyorlar.

Çok gençken bile tutku ve profesyonellik ile çalışmış, babasının uzmanlığı ve rehberliği sayesinde gurme mutfağının temellerini ve tekniklerini hızla öğrenmiş. Lucerna Richemont okulundaki ve Paris Ecole Lenotre’deki kurslara katılmış. Roane Troisgros restoranında ve Costa Azzurra’daki Roger Verger’de staj yapmış. Bangkok’daki Madarin Oriental otelinde İtalyan mutfağı festivaline katılmış.

Bobo’nun gerçek tutkusu, ilk servis edilen yemekler, bu yemekleri her zaman ağzı sulandıran lezzet çeşitlemeleriyle hazırlar. 2008 yılında erkek kardeşiyle birlikte yayınladığı “Damare” adlı kitapta hepsi çiğ balık ile yapılan (kabuklular, yumuşakçalar…) 40 tarif bulunuyor. Bu tarifler, 'da Vittorio' restoranın tanınmasında çok önemli olan en özel yemekleri içeriyor. 2009 yılında kendisinin ve kardeşi Chicco’nun yönetiminde olan restoran üçüncü Michelin yıldızını kazandı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER