› 
 › 
Milliyet Cadde 01.03.2011

BBase Galata'da açıldı!

Galata'da açılan BBase blogger buluşma mekanı... BBase’de yazıp çizebilir, çalışabilir, kitap okuyabilir, proje geliştirebilir ya da sadece bir köşeye kurulup kahve içebilirsiniz!

Şehrin ilk ve tek blogger buluşma mekanı Galata’daki BBase, gazeteci Mansur Forutan’ın bir girişimi.

BBase Galata'da açıldı!
Foto: www.bizibozmaz.com

Son dönemin en çok konuşulan moda gündemlerinden biri, blogger’ların artan etkisi. Sadece moda değil, her konuyla ilgili blogların hem sayılarında hem de takipçi adetlerinde bir artış var. Yeri gelmişken ben blogların arasında sadece size yeni bir şeyler söyleyenleri takip etmenin anlamına inanıyorum. Yoksa internet bir sonsuz dünya, herkes istediğini istediği isimle yazıp işin içinden çıkabiliyor.

Deneyimli bir dergici ve gazeteci olan Mansur Forutan‘da ‘yetkin blogger’lar biraraya gelip güçlerini birleştirirse’ diye düşünmüş ve Galata’da hayata geçirdiği projesi tam da bu fikirle yola çıkmış. Doğan Apartmanı’nın arkasında yer alan bu sempatik mekanın adı, BBase. Forutan ve yola birlikte çıktığı arkadaşları burayı ‘analog ve dijitali birleştiren bir blogger üssü’ olarak tanımlıyor. BBase bir kafe mi? Değil. Aynı zamanda açık ofis, kafe, konser salonu, stüdyo, mağaza, hatta eve dönüşen bir mekan. Burası temelde bir blogger buluşma üssü olarak kurgulanmış. Üretmeyi seven, yaratıcı yönünü ortaya koyan herkese açık.

BBase’de yazıp çizebilir, çalışabilir, kitap okuyabilir, proje geliştirebilir, benzer bakış açısı olan kimselerle fikirlerinizi paylaşabilir, üretileni takip edebilir ya da sadece bir köşeye kurulup kahve içebilirsiniz!

Analog müziğin tadını çıkarın
Bbase’de yaratıcı alanlara dair güncel metotlara yer verilmiş. Ama klasiğe saygıyı da es geçmemişler. Bir köşede pop’tan rock’a yüzlerce plağın yer aldığı arşiv bulunuyor. Bu plaklarla artık sadece meraklısının takip ettiği analog müziğin tadını çıkarabilirsiniz.
Galata’daki lokasyona yakışır, retro bir havası var BBase’in. Vintage koltuklara oturup hayal kurabileceğinizden bahsettik, burada ayrıca global markaların desteğiyle hayata geçecek etkinlik ve workshop’lara da katılabilirsiniz. Söylediklerine göre yakında yeni fikirlerle de karşımıza çıkacaklarmış.

Türkiye’nin ilk blogger buluşma mekanı olan BBase’in şehrin farklı noktalarında genişleyip değişerek karşımıza çıkması da söz konusuymuş. BBase’çiler mottolarını ‘blog ve içeriğin gücünü katlayarak artırmak’ diye tanımlıyor.

BBase bir kulüp gibi, sadece üyelerine servis veren bir mekan da değil. Laptop’unu ve yaratıcı fikirlerini yanında getiren herkesi bekliyorlar. En çok kimin ilgisini çeker diye sorarsanız ‘önce blog yazarları sonra dijital ve analog dünyada olup biteni takip eden herkes’ diye tanımlamak en doğrusu. Bir de ekstra hoşluk var BBase’de. İçeride minik bir Café Nero Corner’ı var. Yani blog üssünde vakit geçirirken kahveniz, gıdanız da eksik değil. Yaratıcı zihinler için elzem olan kafein ihtiyacını da böylece çözüvermişler.

BBase’in arkasında kim var?

‘Blogger base’ fikri bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce Mansur Forutan tarafından kurgulanmış. Forutan’ın, Selin Özavcı ve Doruk Tokçabalaban’la yaptığı bir popüler kültür ve şehir bloğu olan ‘www.bizibozmaz.com’un açılışıyla aynı döneme denk gelen, ‘bir blogger buluşma mekanı yaratma’ fikri; bu ekiple sosyal medya ajansı Utopic Farm’ın kurucusu Tolga Arıcan ve ilişki koçu Cansu Yağız’la stil danışmanı-gazeteci Tülin Kermen’in de projeye dahil olmasıyla hayata geçmiş.

Ferhan İstanbullu, Milliyet


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER