› 
 › 
timeout.com 08.01.2010

Bistro Funfatale Kuruçeşme'de

29 Grubu Les Ottomans'ın içinde yepyeni bir mekân açarak Kuruçeşme'ye alışılmışın dışında bir renk getirdi.

Funfatale Les Ottomans'da açıldı

Bistro Funfatale Kuruçeşme'de
Les Ottomans’ı duyunca ağır kadife perdeli, kristal avizeli, şakır şukur bir yer zannetmeyin. (Zaten binanın dışında, müstakil bir yapıda ikamet ediyor, Les Ottomans’ın bahçesini kullanıyor yanızca).

Sami Savatlı imzalı dekorasyonda ‘rough luxe’ konsepti uygulanmış. Yani paha biçilmez antikalar, lüks objelerle kaba malzemeler bir arada, farklı bir uyum içinde. İlk bakışta Mahmut Anlar’ın tarzına benzetiyoruz ve öğreniyoruz ki zaten mimar Savatlı, bundan evvel Anlar ile birlikte çalışmış. Kumkuat ağaçları, çatı formlu tavandaki kumaş kaplama, tahta kirişler, deri koltuklar ve ortada yer alan kare formlu bar ortama sıcaklık katan unsurlar. Duvarlarda Casa dell’Arte sanatçılarından eserler sergileniyor, hatta satışı da yapılıyor.

Funfatale’de eğlence akşamüstü saatlerinde başlıyor. DJ (resident Mert Levent) bir yandan nabza göre müzikler çalıyor, siz de enfes Funfatale kokteylleri ve atıştırmalıklarla akşama hazırlanıyorsunuz. Roze şarap ve Absolut Kurant ile hazırlanan spesiyal kokteyli mutlaka deneyin; fiyatı 15 TL.

Yemekleri nefis...
Muhteşem bir Boğaz manzarası var. Ama buna güvenip lezzeti boşlamamışlar. Mutfakta Les Ottomans 29’dan tanıdığımız şef Giovanni Terracciano ve Ulus 29’dan tanıdığımız Mert Seran var. Menüde hem spesiyal tabaklara, hem de klasik bistro yemeklerine yer verilmiş. Atıştırmalıklar, başlangıç ve salatalar, sandviçler, makarnalar, ızgara pizzalar, deniz mahsulleri, etler, garnitür ve tatlılar var. Mantar ve parmesanlı ev yapımı pappardelle ve kişnişli dip ile servis edilen çıtır böreği özellikle tavsiye ediyoruz. Sunumlarda tahta platform, cam kavanoz gibi hoş detaylar kullanılmış.

Akşam yemeği sonrası müzik biraz daha hareketleniyor ve bar ortamı oluşuyor. Hafta sonu 11.00-16.00 arasında kahvaltı servisi de var. Bu arada sigara içenler için güzel haber; Boğaz’a nazır, salondan cam duvarla ayrılmış bir bahçesi var Funfatale’ın. Böylece ne sigaranızdan mahrum kalıyorsunuz ne ortamdan. Bu arada mekânda ‘If I Were Rich Man’in sözlerini hatırlayıp gülümsememize sebep olan, hiçbir yere gitmeyen bir merdiven ‘enstalasyonu’ var.


Menüden
Çıtır börek 12 TL
Moules marinières 22 TL

Thai usulü levrek 40 TL
Izgara domuz kaburga 38 TL
Yeşil limon brûlée 12 TL
Kadeh şarap 15-22 TL


Bistro Funfatale
(0212) 359 15 17
Les Ottomans, Muallim Naci Caddesi 68
Kuruçeşme
www.bistrofunfatale.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER