› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.01.2014

Bodrum’da bir caz molası

Aralık’ın 12’sinde kapılarını Bodrum’da açtı, Pannonica Jazz Bistro Lounge. Ünlü caz müzisyeni Ali Perret’nin müzik direktörlüğünde, sessiz sedasız, aniden... İşte o günden bu yana, Bodrum’da, ardı ardına müzik ziyafetleri veriliyor.

Şenay Lambaoğlu, Engin Recepoğulları, Neşet Ruacan, Çağıl Kaya, Ayşe Gencer, İmer Demirer, Serkan Özyılmaz, Bora Çeliker, Barış Ertürk, Nilüfer Verdi, Ferhat Öz, Volkan Hürsever, Uğur Güneş, Ali Perret... Caz müziğinin Türkiye’deki bu usta isimlerinin hepsinin yolu, son bir aydır, Bodrum’dan geçiyor. Dahası Bodrum önümüzdeki günlerde gittikçe sayıları çoğalacak bu isimlere ev sahipliği yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Nedeni ise 12 Aralık günü kapılarını Bodrum’da açan, cazseverlerin uğrak noktası Pannonica Jazz Bistro Lounge.

Bodrum’da bir caz molası
@Ali Dincer

Pannonica ana ekseninde cazın olduğu, modern caz ve etnik cazı kapsayan DJ performansları ile kaliteli müzik dinlemek isteyenler için yaratılmış bir mekân. İsmini, ailesini de ardında bırakarak müziğin izini sürmüş ve dönemin önde gelen caz müzisyenlerini destekleyerek tarihe adını ‘Caz Baronesi’ diye yazdıran Kathleen Annie Pannonica de Koenigswarter’den almış.

Camla çevrilmiş, Fransız stili soba/şöminesi ile ısınan kış bahçesini geçerek ulaştığınız, duvarlarını Miles Davis, Charlie Parker, Dizzy Gillepsie ve Jimi Hendrix gibi ustaların posterlerinin kapladığı Pannonica benzerlerini yurt dışında da görebileceğiniz tipik bir caz klubü aslında.

Dahası kuvvetli bir de mutfağı var. Mutfağı uzun yıllar İtalya, Amerika ve Almanya'da şeflik yapmış olan Cihan Bulgurcu'ya emanet. Ege’ye özgü sebzeli kalamar dolması gibi lezzetlerden tutun da taze otlar ile marine edilmiş antrikot ızgaraya kadar pek çok farklı lezzet bir arada sunuluyor. Bir de ufak bir tavsiye; çok güzel cheesecake’leri oluyor.

Bugünlerde bir dünya prömiyerine ev sahipliği yapıyor Pannonica. Erivanlı ünlü duduk sanatçısı Suren Asatryan ile Ali Perret’nin “Anadolu’dan New York’a – From Asia Minor to New York” başlıklı ortak çalışması ilk defa Pannonica Jazz’da dinleyici ile buluşuyor. İkilinin üç gün boyunca sürecek bu performansı 18’i akşamı son bulacak.

Kaçırıyorsanız üzülmeyin! Yoğun bir programı var Pannonica’nın. Örneğin, 23,24 ve 25 Ocak’ta piyanoda Ali Perret, vokalde Sibel Köse, 30 Ocak’ta solo piyanoda Tuluğ Tırpan yer alacak. 31 Ocak ve 1 Şubat günlerinde ise makân, “Sessiz Diyaloglar” adlı çalışmada piyanoda Tuluğ Tırpan ve kontrabasta Volkan Hürsever’i ağırlıyor.



Performanslar perşembe, cuma ve cumartesi günleri 21.30'da başlıyor ve gece 00.30'a kadar sürüyor. Mekanın yaratıcısı, Türkiye’nin önde gelen caz bestecisi ve müzisyeni Ali Perret çarşamba günleri 21.00 - 24.00 ile pazar günleri 19.30 - 21.30 arası solo piyano çalıyor. Kış günü yolu Bodrum’a düşen şanslılar için...

Pannonica Jazz Bistro Lounge
Caferpaşa Caddesi 45/B Bodrum
Tel: +90 252 313 0562
Pannonica.net


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER