› 
 › 
pudra.com 25.06.2010

Büyükada’da antika ve sanat günleri başlıyor!

Ekim ayı sonuna kadar her Cumartesi, Büyükada Kumsal Mevkii Gençlik parkında kurulacak Antika ve Sanat Ürünleri pazarında eskiye ait daha pekçok eşya sizleri bekliyor.

Adalar, her dönem olduğu gibi İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği yaptığı 2010’da da kentin en önemli tarih, kültür ve turizm destinasyonlarından biri. Ve kentin bu gözde destinasyonunda yarından itibaren Antika ve Sanat Pazarı kurulmaya başlıyor. Antika ve sanatseverlerin, koleksiyoncuların ve yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi olacak Antika ve Sanat Pazarı, ekim ayına kadar her cumartesi günü Büyükada’da kurulacak.

Büyükada’da antika ve sanat günleri başlıyor!

2009’da Avustralya'da yapılan bir araştırmada en çok ziyaret edilmek istenen yerler listesinde modern "Antika Pazarları" ilk beşin içine girmiş.

İşte bu noktada antikalar, ikinci el objeler ve sanat ürünleri, özel bir önem kazanıyor çünkü antika ve sanat ürünleri bir kentin tarihinin ve kültürünün en kalıcı, elle tutulur örnekleri. Kitaplarda okunamayan, belgesellerde anlaşılamayan, müzelerde ve anıtsal binalarda hissedilemeyen günlük yaşamın ayrıntılarına kendi elleriyle dokunmanın en estetik ve kalıcı biçimi antika objeler. Antikalar aracılığıyla tarihe dokunabilir, kültürü hissedebilir, sanatı koklayabilirsiniz. Ermeni bir ustanın göz nuru ile işlediği bir takı, bir İznik çinisi, Beykoz camı, dillere destan Madam Despina’nın aynası, kederini iğne oyasına gömmüş bir rahibenin elişi, saraylardan geçmiş bir porselen takımı, sabırla çekilmiş kehribar tesbih, köstekli bir saat... kim bilir sizi hangisi cezbedecek?

Ekim sonuna kadar
Ekim ayı sonuna kadar her Cumartesi, Büyükada Kumsal Mevkii Gençlik parkında kurulacak Antika ve Sanat Ürünleri pazarında eski biblolar, avizeler, piyanolar, tablolar gramofonlar, saatler, heykeller, ahşap kapılar, eski mobilyalar, toprak çanaklar, tombaklar, şamdanlar, plaklar, pullar, paralar ve eskiye ait daha pekçok eşya sizleri bekliyor.

Adalar’da bisiklete, faytona binmek, denize girmek, güzelim konakları görmek, kedileri sevmek ve güzel bir gün için geçirmek için iyi bir nedeniniz daha oldu.


Büyükada Antika ve Sanat Ürünleri Pazarı, Ekim sonuna kadar her Cumartesi
09:00 ile 19:00 saatleri arasında, Kumsal Mevkii, Gençlik Parkı’nda.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER