› 
 › 
timeout.com 22.04.2010

Chiyo, Balmumcu'da açıldı

Dünya mutfaklarından seçkin lezzetlerin sunulduğu Chiyo, ismini sanskritçede yaşam enerjisi anlamına gelen 'chi'den alıyor...

Chiyo Balmumcu’da iş merkezlerinin yoğun olduğu bölgede, ATV binasının hemen yanındaki sokakta açıldı. Chiyo’nun mekânı iki katlı. Gün ışığı yüksek tavanlı camlardan içeri sızıyor ama insanın ilk içeri adım attığı anda mekânla ilişki kurmasını sağlayan sıcak bir atmosferden ve dekorasyondan bahsetmek zor. Alt katında açık mutfak biraz bu etkiyi yaratsa da geri kalan hiçbir detay bunu pekiştirmeye yetmiyor. Üst katta ise biraz göz yoran bir düzenleme var. Kraft renklerin, doğal ahşabın yanında altın varaklı aynalar tezat oluşturuyor. Fiskos önü mor kadifeden koltuklar ve köşedeki devâsâ büyüklükte deri koltuk takımı da aynı şekilde. Alt katta açık mutfağın hemen yanı oldukça sıcak, ev gibi. Yemeklerin tüm hazırlıklarını, buzdolabının içini, ocağı, kısacası mutfağın her köşesini görebiliyorsunuz. Bu şeffaflığıyla mutfak bizi tavladı. Size de önerimiz bu taraflara yolunuz düşer de uğrayacak olursanız, alt kata yerleşin.

Chiyo, Balmumcu'da açıldı

Dünya mutfaklarından leziz seçenekler...
Chiyo’nun şefi, Avrupa, Asya ve Uzakdoğu’da uzun yıllar çalışmış, dünya mutfaklarına hakim deneyimli bir aşçı. Menüsünde ev usulü hazırlanmış çorbalardan iştah kabartan başlangıçlara, salatalardan orijinal tadında hazırlanmış makarnalara, wok’lardan sandviç ve wrap’lere alternatif çok. Servisler de oldukça özenli, fiyatlar uygun ve porsiyonlar doyurucu. Sabahları 08.00-11.00 saatleri arasında kahvaltı tabağı servis ediliyor. Hafta içi her gün öğle saatlerinde ise bölgedeki çalışanlara uygun farklı günlük menüler sunuluyor. Çorba, ana yemek ve tatlıdan oluşan bu menüleri sadece 10 TL’ye yiyebiliyorsunuz. Genel menüde yer alanlar arasında özel baharatlarla lezzetlendirilmiş kalp şeklindeki Chiyo köfte, vejetaryenlere özel hazırlanan sebzeli wok, özel Hint baharatlarıyla hazırlanan piliç tikka, patates püresi eşliğinde sunulan somon ızgara, sote mantarlı kuzu pirzolası dikkat çekiyor. Tadına baktığımız sebzeli wok oldukça doyurucu ve lezzetliydi. Chiyo salata ise form tutanlar için dört dörtlük, dolu dolu bir öğün.

Doğum günü partileri, yemekli iş toplantıları gibi özel günlerinizde Chiyo, isteğinize göre özel menüler de sunuyor, hatta evinize kadar teslim ediyor. Çevrede çalışanlar için tabakta paket servis vererek bizden bir puan daha kaptı.


Chiyo
(0212) 212 00 31
Barboros Bulvarı Hoş Sohbet Sokak (atv'nin yanı)
Balmumcu / Beşiktaş


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER