› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.03.2014

Da Mario Kalamış'ta her şey şahane!

Pudra editörlerinin en çok sevdiği İtalyan restoranlarından Da Mario Ristorante, ikinci şubesini Kalamış'ta açtı. 20. yılını kutlayan Da Mario'nun bu yeni şubesi İstanbul'un en iyi restoranlarından biri.

İstanbul'da her yıl onlarca iyi restoran açılır. Çoğu bir kaç yılını tamamlayamadan kapanır. Eğer bir restoran 20. yılını kutluyorsa gerçekten diğerlerinden daha iyi olduğunu kanıtlamış demektir. Bu yıl 20. yılını kutlayan Da Mario Ristorante, İtalyan mutfağı deyince bizim ilk aklımıza gelen yerlerden. Şimdi Etiler'deki o sıcak samimi restoranının yanına ikinci bir şube ekledi. Ama bu şube Etiler'den biraz farklı. Dekorasyonu kesinlikle çok şık. Kalamış'ta olması deniz kenarında bir şehirde olduğunu çok güzel hissettiriyor insana. Mimari uygulaması Autoban Mimarlık tarafından yapılan mekanın dekorasyonunda Akdeniz yerelliğinden esinlenen malzemeler kullanılmış. Yeni yapılan Wyndham Istanbul Hotel'in Marina'ya bakan girişinde yer aldığı için yüksek tavanları var ve bu avantaj mekana inanılmaz bir kalite katıyor. Demir doğrama, dökme cam, deri detaylar, masif kapı kolları gibi öğelerle vurgulanan ince işçilik göz alıcı. Bütün bunların yanı sıra iç mekanda hissedilen şıklık duygusu, terasta devam ediyor ama terasın insana mutluluk veren bir başka duygusu daha var. Bir marinada, şık bir yemek yiyeceğinizi müjdeliyor.

Da Mario Kalamış'ta her şey şahane!


Menü ise Etiler şube ile aynı: Yine vazgeçilmez yemekler var. Menü mevsim malzemelerine göre her sezon yenileniyor. İtalya'nın farklı yörelerinden izler taşıyor. Biz Sicilya mutfağından ahtapot salata ile başladık ve çok beğendik. Taze ev yapımı makarnalar, Napoli'den getirtilen odun fırında pişen pizzalar, lezzetli ve doyurucu salatalar artık klasik. Ana yemeklerdeki et ve balık seçeneklerini sakın yabana atmayın. Küçük bir başlangıç tabağı seçip bu ana yemeklere geçtiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Biz Sicilya usulü Pane Bonfile yedik ve tam not verdik.

Kapalı alanda 100 kişi, bahçesinde ise 130 kişi ağırlayabilen Da Mario Kalamış, Wyndham Istanbul Hotel'in Kalamış Marina'ya bakan cephesinde, 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Da Maria Ristorante
Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Fener Kalamış Yolu No: 40 Kalamış -İstanbul
Telefon: 0216 348 23 38


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER