› 
 › 
TimeOut 28.10.2009

En iyi pizza nerede yenir?

Şehrin en iyi pizzaları sınavda! Kiminin olayı sadece pizza, kiminin ise menüsündeki en nefis kalemlerden biri pizza.

PAPA JOHN’S PIZZA

En iyi pizza nerede yenir?
Super Papa’s (22,95 TL)
Dünyanın en büyük pizza zincirlerinden biri olan Papa John's’un özel pizzası beef pepperoni, baharatlı İtalyan sucuk, dana jambon, taze mantar, beyaz soğan, yeşil biber ve siyah zeytinden yapılan Super Papa’s. Bir kere deneyenin, bir daha vazgeçemediği pizzaları eve de sipariş edebiliyorsunuz.
(0216) 349 17 00
Bağdat Caddesi 149/ 2, Feneryolu


THE HOUSE CAFE
Rustik (22,50 TL)

House hepsi afili şubeleriyle İstanbul’un her yerinde ama ilkinin, yani Atiye Sokak’takinin yeri başka. Ama bu House’ların topu, İstanbul’un neredeyse her köşesine yaydığı pizzasıyla ne kadar övünse az. Pesto soslu, mozzarella, roka, tulum peynirli Rustik pizza tabiiki House Café’nin özel limonatasıyla yenilmeli!
(0212) 259 23 77
Atiye Sokak 10-1, Nişantaşı


FRATELLI LA BUFALA
Margarita D.O.P (22 TL)

Levent Loft’un girişinde geçen sene açılan, pizzalarının şöhretiyle popüler olan Napolili meşhur Fratelli La Bufala, siyah ağırlıklı dekorasyonu ile İstanbul’un en şık pizzacısı. Restoranın ana ürünü ‘Napoliten pizza’ odun alevli tuğla pizza fırınından çıkıyor. Napoli’den getirilen D.O.P özel bir peynir, manda mozzarella’sı, kurutulmuş domates sosu ile “Pizza budur” dedirtiyor.
(0212) 325 54 11
Loft Binası Büyükdere Caddesi 201, Levent


MEZZALUNA
Robespierre (29 TL)

Bir taraftan İtalyan usulü pizzanızı yerken, gözünüz duvarlardaki Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yaptığı ‘ay’ görselli çalışmalara takılı kalıyor. Birçok şube açsa da Nişantaşı’ndaki yeri apayrı. Çünkü kozmopolit, Nişantaşlı, pozitif enerji veren bir kalabalığı var. Elle açılan pizza hamuru o kadar ince ki hamur kokusunu almazsınız. Marine edilmiş dana bonfile üzerine parmesan ve mozarella’lı Robespierre pizza fırından çıktıktan sonra üzerine roka ve domates eklenerek servis yapılıyor.
(0212) 231 31 42
Abdi İpekçi Caddesi 38/1, Nişantaşı


OTTO
Vejetaryen (16 TL)

Santralistanbul, sınırlarından içeri girdiğiniz an başka bir dünya sunuyor, buna bahçesindeki yüksek tavanlı, eski tamirhaneden devşirme Otto da dahil. Otto partilerinde çok eğleniyoruz ama bizce gündüzü gecesinden güzel. Yan masalarda öğrenciler, akademisyenler, reklamcılar, çoluklu çocuklu ailelerden oluşan cool kalabalığı bu saatlere özel. Bol sebze iyi gelir diyelim ve tabii ki Otto’nun domates soslu mozzarella, közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, kuru soğan, sarımsak, maydanoz, beyaz peynirden oluşan Vejetaryen pizzasını yiyelim!
(0212) 427 18 89
Santralistanbul. Kazım Karabekir Caddesi 1, Eyüp




KITCHENETTE
Pepperoni (19 TL)

Kitchenette çoğaldıkça servis elemanları da kendini geliştirir oldu. Son zamanlarda daha bir öneride bulunuyor, yemek sonunda daha bir gelip görüş soruyorlar sanki. Kitchnette’te tercih pizza ise İtalyan pepperoni salamı, mozzarella ve domates soslu Pepperoni pizza denenmeli.
(0212) 287 11 61
Cevdetpasa Caddesi İpek Sokak 1, Bebek


MISS PIZZA
Funghi (22 TL)

O minicik yerden o pizzalar nasıl çıkıyor? Ortadaki taş fırın ile sanki evinizin mutfağında yemek yiyormuş hissine kapılıyorsunuz. Bulunduğu semtin sakinleri gibi iddiasız görünüp, aslında çok iddialı Miss Pizza. Yolunuz Cihangir tarafına düşerse ne yesem diye düşünmeyin. Girin içeri, çıtır çıtır miss gibi kestane mantarı, porcini mantarı, mozzarella ve gorgonzola peynirinden yapılmış funghi pizzanızı ısmarlayın.
(0212) 25132 79
Havyar Sokak 7, Cihangir

NUMNUM
‘Etli Metli’(20,75 TL)

Marka olmuş şef Mehmet Gürs ile hayatımıza ilk G-mall’da giren NumNum, Ekim’de Bağdat Caddesi’nde altıncı şubesini açıyor. ‘Good food fast’ konsepti içinde dev hamburger sepeti kadar kalbimizi fetheden Etli Metli pizza kepekli un ile yapılan ince çıtır çıtır hamuruyla taş fırında pişiriliyor, yanında hardallı balzamik soslu karışık yeşillikler ile önümüze mis gibi geliyor. Kanyon’daki kapısında teenage kalabalık birikse de aynı zamanda çocuk menüsü de sunarak ailelerin de kalbini fethediyor.
(0212) 353 07 08
Kanyon Büyükdere Caddesi, Levent


PAPER MOON
Valtalina (45 TL)

Paper Moon İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı ünvanına sahip. Girdiğiniz andan itibaren aldığınız servis kusursuz. Ortam şık, yan masanızda illa bilindik insanlar var. Burada salata yerseniz insanlar size iyi gözle bakmaz, çünkü yenecekse pizza veya en azından risotto yenmelidir. Fiyatlar pahalı olsa da bresaola ve roka üzerine parmesanlı pizza Valtalina üzerine espresso’nuzu içerken aldığınız keyif, buna değiyor.
(0212) 282 16 16
Akmerkez Adnan Saygun Caddesi 1, Etiler


VAPIANO
Flammkuchen (18 TL)

Bağdat Caddesi civarında oturan herkesin dilinde olan mekân. Vapiano bir Alman markası ama mutfağı İtalyan. Girişte verilen kartlar ile çıkışta ödeme yapmaya gelince ‘Alman usulü’ devreye giriyor. Açık mutfakta gözümüzün önünde yapılan pizzalar arasında labne özel soslu, üzerinde küp dana bacon parçaları olan, taze ve kırmızı soğanlı Flammkuchen en yenilesi olanı.
(0216) 464 42 6
Bağdat Caddesi Selim Ragıp Emec Sokak 4, Suadiye


DİLİM PIZZA
Karışık (17 TL)

Yeşilköy’ün mihenk taşlarından Dilim Pizza, 30 senedir mahalle gençlerini besliyor. İlk açıldığı zaman pizzayı kare kare kesip servis etme hayaliyle kuruldukları için isimlerini Dilim Pizza koydular ama sonra yuvarlak porsiyon pizzaya döndürdüler olayı. Salam, sucuk, jambon, mantar, biber ve üzerine ek olarak ne isterseniz koyabileceğiniz ‘karışık’ pizzası birkaç jenerasyon gençliği daha büyütecek.
(0212) 573 33 25
İstanbul Caddesi 58, Yeşilköy


DA MARIO
Bistecca (29 TL)

İstanbul’un adamakıllı ilk İtalyan restoranı. Burada bir öğlen yemeğine “Uzun zamandır gitmiyorum” diyerek gidersiniz, ummadığınız kadar kalabalık bulursunuz. Ortamı, özellikle bahçesi nezih kelimesinin karşılığı. Pizzaları arasında favorimiz ince dilimlenmiş bonfile, mozzarella, parmesan peyniri, roka, acılı domates soslu Bistecca!
(0212) 265 15 96
Dilhayat Sokak 7, Etiler


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER