› 
 › 
gecce.com 25.03.2010

Hayal Bistro

Dulcinea’nın olduğu mekanda şimdi Hayal Kahvesi’nin Bistro’su var. Gün boyu kaliteli ama ucuz yemek, her gece canlı hard rock müzik...

Bistro'nun yerinde daha önceleri Dulcinea isminde bir kafe-bar vardı. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar açık olan bu kafe-bar, işletmeye yardımcı olan genç Fransız sanatçısı Claire Cantas sayesinde, sanata ilgi duyan genç kuşağın beğenisini kazanmıştı. Fransız mutfağı kadar sanat etkinlikleri ile de ünlenmişti. Bodrum katında genç sanatçılar için sergiler düzenlenirdi.

Hayal Bistro

Dulcinea kapanınca mekan, Hayal Kahvesi ile bağlantılı bir bistro haline getirilmiş. Hedef gene genç kuşak. Gün boyu kaliteli ama ucuz yemek, her gece farklı bir müzik grubundan canlı hard rock müzik... Biz geçen cuma akşamüzeri yemek yemeğe gittik. Yemeğini, servisini, dekorunu pek beğendik. Bu tür yerlere gidince önce tuvaletlerini, sonra da mutfağını görmeye çalışırım. Tuvaletleri tertemiz, mutfağı modern ve pırıl pırıldı. Murat Taşdemir isminde genç, Van doğumlu, yakışıklı, tertemiz giyinmiş bir aşçısı var.

Yemeklere geçmeden yemek salonunu anlatayım. Uzun salonun duvarlarında aynalar, duvar dibinde boydan boya oturma sırası var. Gene duvar boyu ahşap masalar dizilmiş. Rahat koltuklar konulmuş.
Salon yalın, çağdaş, tertemiz (Devamlı temizliği vurguluyorum. Çünkü önemli olan o). Emel Garip isimli bir genç hanım işletmenin, Ufuk Şahin ise servisin sorumlusu imiş.


Hayal Burger’i tadarken tabağın dibini sıyırdık
Mönüde albenisi olan o kadar farklı yemek vardı ki, ortaya ısmarlayarak paylaşmayı istedik. Önce Hayal Atıştırma Tabağı’nı denedik. Tabaktaki ıspanak köftesi, acı soslu Tai köftesi, panelenmiş ve kızartılmış halka soğanlar lezzetli idi. (15 TL). Mutfağın özel salatası keçi peynirli ılık hurma salatasını tattık. Kuzukulağı ile zenginleştirilmiş salata hoşumuza gitti (10 TL). Bir tabak bonfileli bruschette istedik. Sarmısaklı köy ekmeği dilimi üzerine közlenmiş biber, domates konulmuş, üzerine de ızgara bonfile ve mozzarella peyniri dilimleri dizilmiş. Fıstıklı sos ve patates cips ile servis ediyorlar (12 TL). Beş peynirli ev yapımı ravyoliyi (15 TL) ve mantarlı risottoyu da (15 TL) paylaştık. Çok beğenildiği söylenen Hayal Burger’in tadına bakarken tabağın dibini sıyırdık (15 TL).


Lokantanın ana yemekleri dana yanağı, dana kaburgası, şehriyeli risotto üzerinde levrek ızgara, beyaz şarap sosunda mezgit, tel kadayıfa sarılı şnitzel imiş. Onları başka zaman deneriz dedik.

Her gece farklı bir grup
Hayal Kahvesi Bistro kahvaltı saatinde açılır, gün boyu yemek servisi devam eder, gecenin geç saatlerinde müzik dinlemeye gelenlerle dolarmış. Yemek salonunun alt katında küçük bir sahne ve de ayakta canlı müzik dinleyecekler için düzenlenmiş bir konser salonu var.
Her gece farklı bir grup sahne alıyormuş. Mart ayı programında küçük tiyatro oyunları, violin performansı, rock grubu konserleri var. Bu tür etkinliklerde giriş 20-25 TL imiş. Giriş ücretine bir bardak yerli alkollü-alkolsüz içecek dahilmiş. Taksim’e yolu düşenlere tavsiye olunur.


Kubilay QB Tunçer

Sihirli Salı'lar
Kubilay QB Tunçer de binden fazla gösteriyle Türkiye’nin en tanınmış sihirbazlarından. Hayal Bistro’nun alt katındaki BİS sahnesinde Sihirli Salı’lar yaratmak için kolları sıvamış. Sihir ve komedinin birleştiği, seyircinin de dahil edilerek interaktif bir gösteriye dönüştürülen program, Beyoğlu müdavimlerine çok farklı bir gece yaşama imkanı sunacak gibi görünüyor.
Etkinlik Adı: Kubilay QB Tunçer'le Sihirli Salı


Hayal Bistro
Tel: (0212) 245 10 48
Adres: Meşelik Sokak, Taksim

www.hayalkahvesibistro.com




Ali Rıza Kardüz


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER