› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.07.2016

İstanbul'da en iyi Türk kahvesi yapan mekanlar

Türk kahvesi içmeyi seviyor ve nerelerde iyi yapılır merak ediyorsanız, seçtiğimiz mekanlara göz atmaya ne dersiniz?

Kültürümüzde Türk kahvesinin yeri ayrı. Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar gelmiş kahvenin kendine özgü kokusu, sunuluş biçimi ve bir geleneği var.

Türk kahvesinin İstanbul'daki en iyi 10 adresi

Kahve tutkunları olarak şunu söyleyebiliriz ki Türk kahvesinin yeri bizim için her zaman başka. Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar gelen Türk kahvesi geleneği kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Sohbetlerin tamamlayıcısı ve günün vazgeçilmez lezzeti Türk kahvesini İstanbul’da içebileceğiniz en iyi mekanları sizin için listeledik.
 

İşte, Türk kahvesi müdavimleri olarak vazgeçemediğimiz mekanlar

 

Okkalı kahve

Sıcacık, içten, küçük bir kahve dükkanı Okkalı. Çalışanları o kadar ilgili ki, aradığınız kahve tadını bulmanız için size dakikalarca kahvelerin özelliklerini anlatıyorlar. Mekanda oldukça farklı kahveler bulunuyor. En meşhur olanı Kervansaray kahvesini içmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda kahvenizi isterseniz normal boyda bir fincanda ya da yerin adını taşıyan “okkalı bardakta” içebilirsiniz.
 

Fazıl Bey'in Türk Kahvesi

Mekan oldukça eski bir geçmişe sahip. 80 yıllık kahvecinin ilk şubesi Kadıköy Çarşısı’nda açılmış. Şu an İstinyePark Alışveriş Merkezi ve Bağdat Caddesi gibi merkezlerde bulunan farklı şubelerde Türk kahvesi ve demleme çay sunuyor. Kahve öğütme makineleri ve kahve çuvallarıyla dekore edilmiş mekan Türk kahvesini lokumla birlikte servis ediyor.
 

Şark Kahvesi

İstanbul’un en güzel tarihi mekanlarından Kapalıçarşı’da bulunan kahveci özellikle alışveriş sonrası yorulanların uğrak yeri. Salep ve çaylarıyla da ünlü mekanda kahve kum ateşinde pişiriliyor ve tadına doyamayacağınız fıstıklı lokumlarla sunuluyor.
 

Müzedechanga

Sarıyer'de gidebileceğiniz en sakin mekanlardan. Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan Müzedechanga, tahmin edeceğiniz üzere müthiş bir manzaraya sahip. Zevkli bir sunumla gelen Türk kahvesi size kendinizi özel hissettirmeye yetiyor. Eğer giderseniz mutlaka leziz Tiramisu'sunu tatmanızı öneririz. 
 

Selamlique

Alışveriş yaptıktan sonra hem soluklanmak hem de günün yorgunluğunu çıkarmak isteyenler için ideal. Nişantaşı Citys, Kanyon, Akmerkez ve Zorlu'da şubeleri olan Selamlique, kurulduğu günden bu yana geleneksel Türk kahvesine getirdiği farklı yaklaşımla kahve severlere benzersiz bir keyif sunmayı amaçlıyor. Ayrıca bu doyumsuz lezzete evinizde de devam edebilirsiniz.
Türk kahvesinin en iyi 10 adresi


















 

Pierre Loti

Pierre Loti tepesinde hala bir fincan kahve içmediyseniz, en kısa zamanda uğramalısınız. Osmanlı motifleriyle süslü fincanlarda, nostaljik kıyafetler giymiş garsonların lokum eşliğinde sunduğu Türk kahvesini yudumlarken, eski İstanbul’a yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz.


Bebek Kahve

Denizin kenarında bol köpüklü Türk kahvesine kim hayır diyebilir? Bebek Kahve, Boğaz manzarasıyla kendine hayran bırakıyor. Ünlü isimlerinde uğrak yeri olan kahvecide tavla ve kahkaha sesleri eksik olmuyor. Gittiğinizde okey, kâğıt oyunları ve satranç oynayabilirsiniz.


Pera Palas

Pera Palas, Beyoğlu’nun en önemli simgelerinden. 1895’ten beri hizmete devam eden Fransız pastanesi tarzındaki Patisserie de Pera, otelin hemen girişinde bulunuyor. Burada makaron, pasta çeşitlerinin yanı sıra oldukça lezzetli kahve çeşitleri servis ediliyor. Eminiz mekanın nostaljik dekorasyonunu çok seveceksiniz.
 

Çınaraltı Çay Bahçesi

Buranın yeri bizim için ayrı. Eskiye oranla daha çok insanın keşfettiği mekanda yer bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. Kahvesinin yanı sıra çayları da oldukça lezzetli. Deniz kenarında tarihi yüzyıllık bir çınarın altında kahve içmenin keyfi ise paha biçilemez.
 

Divan Pastanesi

Lezzetini kolay kolay unutamayacağınız lokumları, çikolataları, nefis pasta ve keklerle kahve keyfinizi taçlandırmaya ne dersiniz? Divan Otel bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin önde gelen gurme pastanelerinden Divan Pastanesi kahve keyfinizi üst noktalara taşıyacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER