› 
 › 
Milliyet Cadde 08.06.2011

İstanbul’un en yeni Japon restoranı: Ioki!

Çağdaş Ertuna, Ioki’yi anlatıyor: Ioki, İstinye’de, Enka Okulları’nın yokuşunda. İçeri girince kendinizi New York’ta havalı bir restoranda gibi hissediyorsunuz...

Pudra.com olarak, Çağdaş Ertuna Milliyet Cadde'deki köşesini keyifle takip ediyoruz. Şehirde neler oluyor? En yeni mekanları, şehir hayatının yeniliklerini öğreniyoruz. Bu yazısında Çağdaş Ertuna İstanbul'un en yeni Japon restoranını tanıtıyor: Ioki!

İstanbul’un en yeni Japon restoranı: Ioki!

Hepimizin hayali, her şeyi bırakıp bir kafe açmak. Alain de Botton bile bunu söylüyor, “Başkalarını mutlu etmeyi hedefleyen servis sektöründeki herkes mutlu olacağına inanıyor” diyor. Peki ama başka bir işiniz varken birden bire bir Japon restoranı açmaya karar verir misiniz?

İstanbul’un en yeni Japon restoranı, Ioki’deyim. İstinye’de, Enka Okulları’nın yokuşunda. Yeri merkezi ama böyle bir yerde böyle bir mekan beklemiyorsunuz doğrusu. İçeri girince kendinizi New York’ta havalı bir restoranda gibi hissediyorsunuz. Suşi barı da, 10 kişilik özel odası da var. Kendinizi New York’ta hissetmenizin en önemli nedenlerinden biri de şef Keizo Oki.

Tecrübe konuşuyor...
“Yurt dışından ünlü şef geldi” dediklerinde korkarım, genelde kim olduğu belirsiz birileri gelir ve sırf yabancı oldukları için yaptıkları beğenilmese de kimse “Kötü” demeye cesaret edemez. Burada durum farklı. Yediğim her şey gerçekten lezzetliydi. Özellikle suşiler ve levrek carpaccio nefisti. Mekana ismini de veren şef Keizo Oki yılların tecrübesini konuşturuyor.

Ioki’nin kurucularından Doğan Sevil, Oki’yle New York’ta Türklerin çok sevdiği ama Türkiye’de Çırağan’da açıldığında yüksek fiyatları nedeniyle iş yapmayan Benihana’da tanışıyor. Kısa zamanda dost oluyorlar. Keizo Oki çok bilgili biri. Suşi sararken bile bütün gün CNN izliyor. Dünyada olup bitenden son derece haberdar. Üstelik hayat hikayesi de ilginç: İkinci Dünya Savaşı’nda bomba atıldığında Hiroşima’da küçük bir çocuk. Savaştan sonra Amerika’ya taşınıyor ve daha sonra yeme-içme sektörüne New York’ta giriyor. Benihana’dan sonra hızla yükseliyor. Hollywood yıldızları arasında bile popüler olmayı başarıyor. Bu arada İstanbul’a tatile gidip gelmeye başlıyor, Doğan Sevil ve ailesini ziyarete. Sonunda karar veriliyor, New York’ta emekli olan Oki İstanbul’da Ioki’yle yeni bir hayata başlıyor.

İstanbul’a özel mönü

Hatta İstanbul için özel spesiyaliteler de yapıyor. Örneğin karides tempura, salatalık, acı ton balığı ve acı ioki sostan oluşan İstanbul ebi roll gibi. Bir de tornado var, suşinin etrafı kızarmış patatesle çevrili olanı. Suşi kadar sağlıklı olmasa da çok lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Yengeçli ve tonlu olmak üzere iki çeşidi var. Tornadodan sonra tatlıya yer kalmıyor, ama yeşilçaylı dondurma ve brownie’de iddialılar.

Ioki yeni açıldı, paket servisi de açılır açılmaz başladı. “Sadece suşi var, çiğ balık yemem, orada aç kalırım” diye düşünmeyin, mönüde herkese hitap edecek bir şeyler var. Yeme-içmeye meraklıysanız Ioki’yi bir an önce keşfedin.

Çağdaş Ertuna, Milliyet

Ioki
Tel: 0 212 323 23 13


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER