› 
 › 
22.01.2018

Kadıköy'de çocuklara özel kültür merkezi açıldı

Kadıköy'de çocuklara karne hediyesi olarak hizmete açılan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde her gün çeşitli atölye ve etkinlikler yapılıyor.

Artık Kadıköy'de sadece çocuklara özel bir kültür merkezi var. Kadıköy Belediyesi tarafından yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak hizmete açılan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde her gün çeşitli atölye ve etkinlikler yapılıyor.

Kadıköy'de çocuklara özel kültür merkezi

Kadıköy Belediyesi, uzun yıllar pek çok kültür sanat etkinliği ve çalışmaya ev sahipliği yapan Halis Kurtça Kültür Merkezi'ni yeniden tasarlayarak Çocuk Kültür Merkezi haline getirdi.

Çocuk Kültür Merkezi'nin 2018 yılı sömestr programı ise son derece renkli. Çocuklar tatil boyunca kültür merkezinde gerçekleşecek karikatür atölyesi, ahşap boyama atölyesi, manga atölyesi hikâye atölyesi gibi pek çok atölyeye katılabilecek, tiyatro gösterimlerini izleyebilecek.

Çocuk dostu bir mimari yaklaşım ve çocuk bakış açısına göre yapılan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nin (HKÇKM) açılışı 20 Ocak 2018 Cumartesi günü yapıldı. Merkezin açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, çok sayıda çocuk ve Kadıköylü katıldı.

Çocuk Kültür Merkezi tamamen çocuklar için düzenlendi
Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi

Kadıköy Merdivenköy Mahallesinde yer alan dört katlı bina tamamen çocuklara göre düzenlendi. Koltuklarından, atölyelerine, masalarından, iç tasarımına kadar her şey çocuklar düşünülerek yapıldı. 

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde çocuklar tiyatro, müzik, resim, karikatür, sinema gibi sanatın pek çok dalı ile ilgili etkinliklere katılabilecek. 155 kişilik gösteri salonu olan Çocuk Kültür Merkezi'nde yıl boyunca çocuk tiyatroları ve sinema gösterimleri yapılacak.
 
Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi

Çocuk Kültür Merkezi'nde ayrıca atölye programları da olacak. Çocukların sosyal, kültürel, sanatsal ve iletişimsel ihtiyaçlarına yönelik atölye programlarında usta öğretici ve yürütücüler, ilgi çekici ve yaratıcı atölyeleri çocukların duygu ve düşünce dünyasıyla buluşturacak.

Çocuklarla Arkeoloji, Çocuklarla Felsefe, Çocuk Bilim İşliği, Renklerle Yaşamak, Evrim Atölyesi, Çocuklarla Astronomi ve Uzay İşliği, Sevgili Matematik, Kendi Filmini Yap, Robotik Atölyesi kültür merkezinde yıl boyunca yapılacak atölyelerden sadece birkaçı.

HKÇKM içerisinde yer alana sergileme alanlarında ise çocukların sanatsal gelişimlerine katkı sağlayacak sergiler, çocuk dostu sergileme ekipmanlarıyla yapılacak. Atölyelerde ortaya konan içeriklerin de yer bulacağı sergi programları, çocukların erken yaşlarda sergi kültürü ile tanışmasını amaçlıyor.

HKÇKM hakkında detaylı bilgi içinhkckm.kadikoy.bel.tr | Adres: Merdivenköy Mahallesi, Ressam Salih Ermez Cd. No:46, 34732 Kadıköy/İstanbul | Telefon: 0216 357 28 36


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER