› 
 › 
Mia Posta 18.10.2011

Karaköy'ün en güzeli: Julius Meinl Cafe / Karabatak Karaköy

Viyanalı ünlü kahve markası Julius Meinl, Karaköy'ün en güzel kafesi olarak açıldı. Gerçek hayattan kareler görmek için Karaköy'e, Julius Meinl Cafe'ye gitmeli...

Adını biraz zor okusanız da sembolünü biliyorsunuzdur. Julius Meinl kahvelerinden bahsediyoruz. Kırmızı fesli sembolüyle Vinaya'da bir Osmanlı olmayı çok iyi anlatan Julius Meinl kahvelerinin Türkiye temsilcisi, deposunu en alt katına çok sevimli bir cafe açtı.

Karaköy'ün en güzeli: Julius Meinl Cafe / Karabatak Karaköy

Çini yer karoları, eski sandalyeler, boyaları dökülmüş duvarlar. Her kafenin layıkıyla kıvıramadığı bu estetik Julius Meinl'ın Karaköy'deki yerine cuk oturmuş. Fes, evine dönmüş.

Kahve meraklılarının tanıdığı bir marka Viyanalı Julius Meinl. Logosundaki kırmızı fesli oğlan, bizim topraklar hakkında binbir önyargı ve fantezi barındırsa da kahvenin bizden onlara geçtiğinin temsili. Julius Meinl kahvelerini yıllardır Türkiye'ye ithal eden firma, Karaköy'ün hızlı yükselişini hissetmiş olmalı ki, alt katlarındaki depoyu büyüleyici bir kafeye dönüştürmüş.

Büyüleyici çünkü -buraya henüz sıra gelmediğinden- sokakta dizilmiş masalarına oturduğunda Ortodoks kilisesinin kulesini görüyor, vapurların düdüklerini duyabiliyor, etrafta dolaşan kaportacıdan sanat koleksiyonerine her türlü insanı gözetleyebiliyor olabilmek ancak mutenalaştırma sürecindeki bir İstanbul semtine mahsus.




Julius Meinl Cafe / Karabatak Karaköy
Adres:Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Kara Ali Kaptan Sokak 7, Karaköy
Tel: (0212) 243 69 93


www.mia-posta.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER