› 
 › 
Milliyet 04.12.2009

Karanlık restoran Senses, Beyoğlu'nda!

Zifiri karanlıkta yemek servis eden Senses Restoran Mısır Apartmanı'nda açıldı.

Beyoğlu’ndaki restoran ve gece kulübü 360 İstanbul’un bulunduğu binanın yedinci katında Senses isimli yeni bir restoran açıldı.

Karanlık restoran Senses, Beyoğlu'nda!

50 kişi kapasiteli yeni mekanın en büyük özelliği ise yemeklerin zifiri karanlıkta servis edilmesi. (Resimler 360'a aittir)

360 İstanbul’un alt katında bu hafta servis veren Senses isimli restoran sıra dışı deneyimlerden hoşlananlar için ideal.

50 kişilik mini restoranın en büyük özelliği ise yemeklerin zifiri karanlıkta servis ediliyor olması. Karşınızdaki insanı, tabağınızdaki yemeği ve bardağınızdaki şarabı göremediğiniz mekanda servisi gece gözlüğü takan garsonlar yapıyor. Müşterilerini karanlık yemek salonundaki 1,5 saatlik yemek seansına almadan önce şampanya ve çilek kokteyli ile rahatlatmayı planlayan restoran sahipleri Sashah Khan ile Mike Norman İstanbul’un en “karanlık” restoranı Senses hakkındaki sorularımızı cevapladılar.


Karanlıkta yemek yeme fikri nereden aklınıza geldi?
Mike Norman: Karanlıkta yemek dünyada ilk kez İsviçre’de görülmüş. Görme engelli birinin evine davet ettiği arkadaşlarına karanlıkta yemek ikram etmesi ile ortaya çıkmış. Berlin, Paris, Londra ve Los Angeles gibi şehirlerde ilgi gören bir uygulama.


Restoranda yemekten önce bir “rahatlama” seansı var sanırım?
Mike N.: Karanlıkta kaldığınız zaman farklı bir algı boyutuna geçiyorsunuz. Senses’da program 19.30’da şampanya ve çilek kokteyli ile başlıyor. Burada insanlar tanışıyor. Tüketim psikolojisi uzmanımız Yaz Yazıcıoğlu sizi loş bir ortama alıyor ve gece boyunca ihtiyaç duyacağınız bilgileri veriyor. Saat 20.00’de karanlık salona geçiliyor ve kapılar 20.15’te kapanıyor.

Sashah K.: Salona geçince özel eğitimli servis elemanları tarafından dört tabaktan oluşan sürpriz mönünün servisi başlıyor. Ama bu deneyim sadece tat üzerine kurulu değil. Sürprizi bozmak istemiyorum ama Senses’da değişik koku ve seslerle de sizi şaşırtacak bir ortam yaratıldı. Yemek grubun kalabalığına göre 1-1,5 saat arasında sürüyor.

Mike N.: Uzmanımız yemek boyunca müşterilerin yanında kalıp soruları cevaplamaya devam ediyor.


Senses’ın mönüsü belli mi? Şu an neler var ve ne kadar sıklıkla değişecek?
Sashah K.: Mönüyü gizlilik nedeniyle açıklayamıyoruz ancak servis edilen yemeklerimizden bazılarını sayabiliriz. Somon, Boşnak eti ve çikolatalı puding gibi...

Mike N.: Mönünün ne olduğunu misafirlerimiz bilmiyor. Yemekler şarapla servis ediliyor. Gizemi koruyabilmek için belli aralıklarla mönüyü değiştireceğiz.


Servis elemanları karanlıkta nasıl servis yapıyorlar?
Sashah K.: Servis elemanlarımız uzun süre özel bir antrenman programı uyguladılar. Nasıl görüyor derseniz, orası meslek sırrı!


Müşteri kitlesi olarak kimleri hedefliyorsunuz? Bir yaş sınırlaması var mı?
Mike N.: Sürprizlere açık herkesi bekliyoruz. Yaş sınırımız da 18.

Sashah K.: Senses’ta pazartesi, salı ve çarşamba ve perşembe şirket yemekleri veriliyor. Cuma ve cumartesileri de münferit
misafirler ağırlanıyor. 50 kişilik bir mekanımız var, bu nedenle de rezervasyon yaptırmak şart.


Yemek sırasında tuvalete gitmesi gerekenler ne yapıyor?
Mike N.: Yemek sırasında misafirler ihtiyaç duydukları zaman ellerini kaldırıp servis elemanlarının yardımı ile dışarı çıkabiliyorlar. Ancak kurgunun devamlılığını bozmamak adına çıkanların içeri girmesi mümkün olmuyor.


Yemekte herkes birbirlerinin konuşmalarına kulak misafiri oluyor mu?
Mike N.: Deneyimlerimizden anladığımız kadarıyla insanlar karanlıkta daha fazla konuşma ihtiyacı duyuyor.
Bu nedenle tüm grup birlikte konuşmaya başlıyor. Birbirini hiç tanımayan insanlar karanlıkta keyifle sohbet edebiliyorlar.


Müşteriler yemek bittiğinde de dışarı çıkmadan önce loş bir odada bekletiliyorlar mı?
Sashah K.: Yemek bittikten sonra da göz alışmasını sağlayacak bir ortam sunuluyor ardından da kahve içmek için yukarıya, 360 İstanbul’a çıkılıyor.


Pelin Çini. Milliyet

Senses Restoran
İstiklal Cad. Mısır Apt.
Kat:7
Beyoğlu İstanbul


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER